pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:61/133)

Smaki Bieszczadów 173

zewnątrz nie wyróżnia się niczym specjalnym, ale w końcu nie wygląd jest ważny, a jedzenie.  Pierogi ruskie ze skwarkami  oraz naleśniki z jagodami to jest to. Tu naprawdę warto się zatrzymać. Kolejne miejsce, gdzie można kupić bardzo smaczne sery oraz przy okazji zapoznać się ze sztuką tradycyjnego serowarstwa jest Bacówka Caryńskie .  Bacówka znajduje się kilkaset metrów

królestwo garów
Pierogi z bryndzą i miętą. 200

Pierogi z bryndzą i miętą są wspomnieniem z ostatnich wakacji. Na blogu obowiązywało wówczas  hasło miętowe . Pierwszego dnia pobytu w Ustroniu trafiliśmy do tamtejszej karczmy na obiad. Kiedy przeglądając kartę dań, trafiłam na taką perełkę ;), wiedziałam, że to propozycja dla mnie. Nie wiedziałam natomiast, czego się spodziewać po takim oryginalnym połączeniu, ale test wypadł bardzo dobrze. Na tyle(...)cebula 150 g boczku wędzonego Wykonanie  Składniki na ciasto połączyć i dobrze wyrobić. Ciasto powinno być elastyczne.  Ziemniaki, ser, drobno posiekane liście mięty połączyć ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować cienko, lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty od wypłynięcia Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć z pokrojonym

zadanie-gotowanie
Świąteczna sałatka z halloumi, granatem i orzechami 223

mięsem. W Szwecji moja wigilia jest mieszana, zresztą każdy je to co lubi. Ja lubię świąteczne sałatki i różnego rodzaju sery. Moje dzieci muszą mieć glazurowaną szynkę i klopsiki. Z polskich wigilijnych potraw jedzą warzywną sałatkę , pierogi , smażonego karpia i barszczyk . Wystarczająco dużo aby się objeść, ale mięso musi być. Poza tym fakt mięsnej wigilii naprawdę mnie nie przeraża

codojedzenia
Mój wrocławski obiad 136

moja fanaberia; nie lubię ciągnącego się mięsa (tłuszczu) panierowana panga - super, nic dodać nic ująć kulka z kurczaka z serem mozzarella w środku - ciekawy pomysł i oryginalny smak, choć kurczaka nie mieliłabym aż tak drobno pierogi - rewelacja, mięciutkie, delikatne, dużo farszu, idealnie podsmażona cebulka; farsz taki jak w pierogach ruskich, ale z boczkiem - pyszne! małe zapiekane ziemniaczki (dobrze

Karola gotuje
pierogi z bobem 169

środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z bobu: 300 g bobu 150 g sera białego 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz masło do smażenia i podania wykonanie: Bób gotujemy w osolonej wodzie. Następnie

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z serem i szarą renetą 161

Pierogi palce lizać! Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g chudego sera białego 2 szare renety łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru szczypta cynamonu  Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
22 NAJLEPSZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI 270

wyczarować wiele pysznych dań, np. te, które pokazałam poniżej :). Przepis otworzy się w nowym okienku po kliknięciu w nazwę dania lub zdjęcie :) 1. Placki ziemniaczane na gotowanych ziemniakach 2. Pierogi leniwe z ziemniakami i twarogiem 3. Zapiekane ziemniaki z mielonym mięsem 4. Kotlety ziemniaczane  5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku(...)Rożki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym 11. Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa 13. Knedle z serem 14. Zupa ziemniaczana z grzybami 15. Knedle z mięsem i porem podane z szafranowym sosem 16. Sałatka "Grzybowa polana" 17. Ruskie pierogi 18. Poznański gzik 19. Placki ziemniaczane 20. Shepherd's Pie, zapiekanka ziemniaczano-mięsna 21. Ruskie naleśniki 22. Tymiankowe gnocchi

Przepisy Aleksandry
Szpinak + Ciasto = Pierogi 179

Pyszne pierogi z maki pełnoziarnistej z nadzieniem szpinakowo-serowym. Idealne na obiad, kolacje. Przepis banalnie prosty, każdy da radę. Trzy, dwa, jeden START.  SKŁADNIKI: Ciasto: 250g mąki pszennej pełnoziarnistej,  3/4 szklanka gorącej wody (wrzątku),  1 łyżeczka soli,  1 łyżka oliwy  Szczypta tymianku Farsz: 400g mrożonego  250g odtłuszczonego twarogu 50g sera fety(...)smażymy do momentu, aż odparuje z niego  większości wody. Ser biały miksujemy razem z serem fetą . Ostudzony szpinak łączymy ze zmiksowanymi serami. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszam.   Wałkujemy ciasto. W cieście wykrawamy krążki za pomocą szklanki. Na krążek nakładamy farsz i formujemy pierożki. Pierogi wrzucamy na gotującą się  wodę, (wrzątek jest posolony z odrobiną

Zdrowo i kolorowo
Mini pierogi ruskie z masłem palonym 156

smaku pycha i doprawione pieprzem kolorowym w sam raz. W cieście delikatnym, które cieniutko rozwałkowałam, farsz z ziemniaków, złocistej cebulki i sera schowałam. Ale to nie ser biały twarogowy, tylko śmietankowo kanapkowy - ser solankowy, który sprawia, że farsz jest wyjątkowy. Dla dzieci zawsze na święta pierożki w formie mini przygotowuję, ekspresowo je na świeżo gotuję. Okraszam masłem palonym o smaku(...)uzyskania złotego koloru, dodajemy do ziemniaków. Ziemniaki pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia. Dodajemy podzielony na mniejsze kawałki ser śmietankowo kanapkowy, doprawiamy pieprzem i całość dokładnie ugniatamy do połączenia składników.   https://ambition.pl/produkty/patelnie/1 Rada: ponieważ do farszu nie dodajemy sera białego tzw. twarogu, a ser solankowy śmietankowo kanapkowy, który sam w sobie jest słony, to soli do smaku  dodajemy

Moniki Smakołyki
Pierogi ruskie 176

digotuje.blogspot.com   Ciasto i farsz wg przepisu Siostry Anastazji. Klasyczne pierogi, które zna pewnie każdy z Was. Nie trzeba żadnych modyfikacji, ponieważ takie smakują najlepiej. Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka wody (letniej) Farsz: 1/2 kg ziemniaków 20-30 dag białego sera 1 duża cebula olej sól, pieprz Ponadto: wędzony boczek cebula(...)być wolne). Przygotować farsz. Ziemniaki ugotować i potłuc. Dodać pokruszony (nie mielony) biały ser (powinny być grudki) i usmażoną cebulę. Masę doprawić solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkować i powycinać z niego okręgi (np. szklanką). Na każdy krążek położyć czubatą łyżkę farszu. Pierogi składać na pół i mocno sklejać - dociskając widelcem.   Wrzucać na wrzącą i osoloną wodę

Di gotuje
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 159

kosteczkę, musimy ją zeszklić na masełku. Gotową przestudzoną kaszę dajemy do miski, dodajemy cebulę i rozdrobniony widelcem ser. Doprawiamy solą, ja dodałam troszkę oregano i majeranku, oraz pieprz. Mieszamy.  Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, żółtko, olej i wodę. Zagniatamy ciasto. lepimy pierogi. W dużym garnku zagotowujemy wodę, którą solimy. Jak zacznie się gotować wrzucamy delikatnie pierogi. Gotujemy

kruche babeczki
Ruskie pierogi 162

odstawić na godzinę. 2. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Ziemniaki wymieszać z cebulą, serem, doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować na grubość ok 1-2 mm, w razie konieczności podsypując odrobiną mąki. Wycinać kółka, na każde kłaść nadzienie, zlepiać brzegi. Pierogi układać na oprószonej mąką stolnicy. 3. W dużym garnku zagotować wodę, posolić, wlać łyżkę oleju. Wrzucać

KUCHNIA POLSKA
Pierogi z suszonymi pomidorami 114

ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 30 min. W tym czasie przygotować nadzienie. Do serka dodać drobno posiekaną szynkę, drobno posiekane suszone pomidory, posiekane listki bazylii i ser. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki. Oliwę rozgrzać na średnim ogniu, wrzucić pokrojone w plasterki kiełbaski. Smażyć do zrumienienia. Odkroić część ciasta, resztę przykryć ściereczką aby nie wysychało. Stolnice(...)zlepić brzegi. Gotowe pierożki układać luźno aby się nie skleiły. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Podawać polane oliwą, posypane płatkami sera i podsmażoną kiełbaską. Oprószyć pieprzem Dekorujemy listkami bazylii

Atlas Smaków
Calzone 239

language:EN-US;} Już nawet nie pamiętam jak dawno obiecałam sobie, że upiekę pieróg calzone i zawsze coś mi przeszkodziło w zrealizowaniu tego wypieku. Tym razem postanowiłam teraz albo nigdy. Jako nadzienie dałam gotowe warzywa na patelnię i mięso mielone wieprzowe oraz przyprawy. Nie dodawałam sera ze względu na moją nietolerancję laktozy, a że łasuch jestem(...)zjadła a potem odchorowała. Przepis na ciasto pierogowe pochodzi z wycinków z gazet.  Z podanego przepisu wyszły mi 4 pierogi. Składniki ciasto: 420 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki ziaren kminku 2 – 3 łyżeczki suszonego majeranku 7 g suszonych drożdży 250 g ciepłego mleka 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania ciasta: Mleko podgrzać wsypać drożdże

Na słodko lub wytrawnie
Pierogi leniwe z cynamonową okrasą 165

mąka do podsypania sól Okrasa: 2 łyżki masła 4 łyżki bułki tartej cynamon cukier Przygotowanie: CIASTO NA PIEROGI Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, przeciskamy przez praskę. Twaróg mielimy lub przecieramy przez sito. Zimne ziemniaki łączymy z serem, dodajemy żółtka, sól oraz roztopione przestudzone masło. Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie mieszamy z masą ziemniaczano – serową

Kierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania