pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:52/133)

Ziemniaki faszerowane z grilla 215

Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do grillowanego mięsa. Farsz przypomina nadzienie pierogów ruskich, dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można też zastąpić serem feta lub tartym parmezanem. Ziemniaki pieczone są w folii, więc można je przygotować zarówno na grillu, jak i w piekarniku. Miłego grillowania!   Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków

Smakowity Blog Kulinarny
Placki z kurczakiem a’la chaczapuri 98

sposób przygotowania, dodatki bowiem nie są typowo tradycyjnym wyborem. Zwał jak zwał, najważniejsze, że są pyszne! Kilka lat temu mieliśmy okazję próbować pysznych pierogów z farszem mięsnym doprawionym curry, a także chaczapuri imeruli z serem typu imeretyńskiego. Obie potrawy pyszne i bardzo inspirujące. Postanowiłam oba nowe smaki połączyć w jedno, tym bardziej, że kiedyś widziałam przepis na chaczapuri

Smaki Na Talerzu
Kopytka z serem i ziemniakami 162

Dawno nie miałam okazji jeść tak dobrych kopytek. To zasługa nie tylko pysznego naturalnego białego sera, ale i niezawodnego rodzinnego przepisu. W moim rodzinnym domu kopytka

PatiGotuje
Pierogi z serowym farszem z suszonymi pomidorami i kurczakiem wędzonym. 172

Przepis na ciasto do pierogów podałam  tutaj , dlatego w tym wpisie tylko o przygotowaniu farszu :) Składniki(na ok 40 pierogów): - 2 wędzone udka z kurczaka - słoiczek pomidorów suszonych - pęczek natki pietruszki - trójkącik sera Lazur - 1 topiony serek Hochland (prostokątny: Gouda, lub Emmentaler)  - 3 ząbki czosnku - łyżeczka masła - sól, pieprz Posiekany drobno czosnek krótko podsmażam na maśle(...)sery kruszę na mniejsze cząstki, dodaję na patelnię, zmniejszam ogień i cały czas mieszam aż sery się rozpuszczą i połączą się z farszem. Na koniec dodaję posiekaną pietruszkę i pieprz, w razie potrzeby dosalam. Ostudzony farsz nakładam na cisto, które wcześniej wycięłam szklanką, zlepiam brzegi. Gotuję w osolonej wodzie z odrobiną oleju do wypłynięcia pierogów na wierzch.  Smacznego

Cook&Love
Pierogi ruskie 173

ziemniakami. Lubicie? Ja uwielbiam! Nie lubię kupować w sklepach, bo zazwyczaj są nie smaczne. Lubię czuć w nich prawdziwy biały ser i ziemniaki, a nie jakąś pulpę czy samo puree bez smaku. Fajne jest to w pierogach, że można je jeść na ciepło ( z okrasą lub z samym masełkiem) , na zimno, czy też na drugi dzień podsmażane

Ana Mari's world
Pierogi ruskie 173

ziemniakami. Lubicie? Ja uwielbiam! Nie lubię kupować w sklepach, bo zazwyczaj są nie smaczne. Lubię czuć w nich prawdziwy biały ser i ziemniaki, a nie jakąś pulpę czy samo puree bez smaku. Fajne jest to w pierogach, że można je jeść na ciepło ( z okrasą lub z samym masełkiem) , na zimno, czy też na drugi dzień podsmażane

Ana Mari's world
CIASTO NA PIEROGI ANDRZEJA POLANA 244

pory swoje ulubione ciasto na pierogi, a nawet dwa. Nie mogłam się zdecydować, które jest smaczniejsze i do pierogów z mięsem i ruskich używałam ciasta na maślance klik , a do owocowych i z serem, na słodko robiłam ciasto z przepisu od mojej siostry klik . Jakiś czas temu przez przypadek natknęłam się na program w którym Andrzej Polan podał

Pieguskowa Kuchnia
Wegańskie pierogi "ruskie" z kaszą jaglaną 132

Ostatnio naszła nas ochota na pierogi "ruskie". Często wegańskie "ruskie" spotyka się w wersji z tofu zamiast białego sera - my chcieliśmy odpocząć od tofu, które ostatnio regularnie pojawiało się na naszym stole. Wpadliśmy więc na pomysł, aby użyć do tego kaszy jaglanej. Sprawdziła się idealnie! Na majówkowej wyżerce było testowanie i wszyscy stwierdzili, że wiernie oddają smak tradycyjnych pierogów

Bananowe Pole
Niebanalne drugie śniadania- różyczki z ciasta francuskiego 136

cooool Czego potrzebujecie tym razem? ciasta francuskiego, które dostaniecie w każdym chyba spożywczaku, sera żółtego ulubionej wędliny, np. szynki opcjonalnie zamiast sera i wędliny, możecie użyć mięsnego farszu-takiego, którego nadmiar został z krokietów, lub pierogów, albo pieczarek (wcześniej ugotowanych), czy czegokolwiek innego na co po prostu macie ochotę. Na surowym cieście wystarczy jedynie ułożyć jeden obok drugiego plastry(...)szynki, a na nie zetrzeć ser żółty. Wszystko to zwinąć ściśle w roladę i pokroić w centymetrowej grubości porcje. Ułożyć je następnie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak jak na zdjęciach poniżej) i zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C, aż różyczki ładnie się zarumienią. W tym czasie masz np. czas na szybką poranną kawę

Arbuziaki
Pierogi z serem i musem truskawkowym 153

Uwielbiam pierogi, aczkolwiek aż wstyd się przyznać, że jeszcze kilka lat temu za tymi z serem nie przepadałam. To sie jednak radykalnie zmieniło i są one jednymi z moich ulubionych. Polecam te z musem truskawkowym. :) Składniki na ciasto: 500 g mąki 3/4 szklanki gorącej wody 2 jaja 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka soli Wypełnienie serowe: minimum 500g sera(...)momentu aż będzie gładkie i elastyczne. Wkładamy do woreczka i odstawiamy. Ser wkładamy do naczynia i łączymy z cynamonem i cukrem oraz ze śmietaną do powstania gładkiej masy. Umyte truskawki blendujemy, dodając smietanę i cukier. Ciasto rozwałkowujemy, wykrajamy szklanką kółka, w które nakładamy farsz. Sklejamy pieróg. Pierogi wrzucamy do wrzącej wody z sola i odrobina oleju. Gotujemy

ChilliJemy
Polskie specjały. Pierogi, pierożki, uszka. Niebo w gębie 84

udziałem różnego nadzienia zwanego farszem. Może być farsz z gotowanego mięsa, grzybów, kapusty, kaszy gryczanej, soczewicy, soi, sera, owoców, powideł, ziemniaków z serem, szpinaku, a nawet ryb. I to nie wszystkie jeszcze rodzaje farszu, bo pomysłowość kucharzy polskich nie ma ograniczeń. Pierogi mogą posiadać różną wielkość. Od dość dużych do maleńkich, które pospolicie zwane są uszkami. Mogą też mieć

ProstePesto.pl
Przepisy z dynią 97

nagłówek lub w zdjęcie. Chilli con carne z dynią i kalafiorem Puree z dyni – baza do innych przepisów Dynia marynowana w occie Pierogi z dynią Dyniowe latte Bruschetta z dynią i kozim serem Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Szakszuka z dynią Pasta z dyni i koziego sera Jajko sadzone z dynią Krem z dyni z jabłkiem

nietylkopasta.pl
PIEROGI Z BOBEM 144

rozwałkować i wykrawać krążki za pomocą szklanki; na środku każdego krążku z ciasta nakładać łyżeczkę farsz sklejając brzegi, formując pierogi; w rzucać do osolonej wrzącej wody, gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia. Podawać na gorąco z posypanym tartym serem lub opcjonalnie z  blanszowanym szpinakiem

pieprzny smaczek
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 183

aligncenter" width="685"] Krokiety ziemniaczane z pieczarkami[/caption] Zobacz inne przepisy na kotlety z ziemniaków: Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Kotlety Ziemniaczane Z Cukinią Pierogi Ziemniaczane Z Farszem Mięsnym Krokiety Ziemniaczane Z Wędliną I Serem Żółtym Artykuł Krokiety ziemniaczane z pieczarkami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pizza calzone z pieczarkami i tuńczykiem. 159

placek posmarować delikatnie olejem (tylko środek, bez brzegów), następnie posmarować keczupem i posypać oregano. Pamiętajcie żeby zostawić wolne brzegi. Na jednej połowie wysypać utarty ser żółty, a na to wyłożyć 1/3 farszu. Skleić jak pieroga. Gdyby ciasto się nie kleiło, to można brzegi lekko posmarować wodą. Moje dość ładnie się kleiły. Na wszelki wypadek sklejone brzegi wywinęłam do góry

Agusiowe smakołyki
Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. 178

zapiekania. Nadziałam ją twarogiem z dodatkiem kaszy jaglanej, a całość podlałam pysznym wywarem z pieczarkami. Jak wyszło? Całkiem smacznie - fani kaszy jaglanej oraz pierogów ruskich powinni być naprawdę zadowoleni :-)  Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. Składniki na 8 sztuk: duża główka kapusty pekińskiej 400 g twarogu półtłustego 100 g kaszy jaglanej ugotowanej według

Poezja Smaków - blog kulinarny
pierogi ze szpinakiem i serem feta 192

Pierogi to takie polskie, niemal narodowe danie - ruskie, z kapustą i grzybami czy z mięsem, a w lecie z owocami. Ale nie musimy się ograniczać

zobacz ich smak
Pizza rogal Calzone – domowy przepis 145

ciasto na 4 częsci. Każdą część rozwałkuj na okrąg o średnicy około 25cm. Na jedną połówkę nałóż farszu, na wierzch połóż salami i zółty ser. Brzegi ciasta posmaruj wodą, złóż na pół i uformuj pieroga. Piec w temperaturze 200 °C około 20-25 minut. Uwagi Do wykonania ciasta można użyć dowolnej mąki. Również razowej czy nawet żytniej pamiętajac

Mr. Taste
Pierogi z kapustą i grzybami 110

kapusty 3 kapelusze suszonych borowików (ja użyłam przysmażone z cebulką drobno pokrojone pieczarki) sól, pieprz zrumieniona na oleju cebula lub zrumienione masło do polania pierogów do farszu można też dołożyć 30 dag startego żółtego sera Przygotowujemy farsz: odciśniętą kapustę szatkujemy na drobniejsze części, dodajemy podsmażone z cebulką pieczarki, przyprawiamy solą, pieprzem. Moja domowa kapusta nie jest zbyt kwaśna więc

Kuchenne aromaty
Pierogi smażone w głębokim tłuszczu 159

Słowo „ pierogi ” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi

mojewypiekiinietylko
Leniwe 23298

Dzisiaj klasyk - pierogi leniwe. Składniki podaję orientacyjnie, ponieważ dużo będzie zależało od sera jakiego użyjemy do leniwych. My jadamy z roztopionym masełkiem i posypane cukrem - smak dzieciństwa :) Składniki: 1 kostka sera - u mnie ser półtłusty 280g (Trzebownisko) 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli łyżka cukru Sposób wykonania: 1. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy jajka, cukier i sól

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania