pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:48/133)

Placki z ziemniaków nadziewane szpinakiem 323

Placki z gotowanych ziemniaków, nadziewane farszem ze szpinaku i sera feta. Taki farsz uwielbiam w każdej postaci – w naleśnikach, pierogach czy właśnie plackach Z przepisu wychodzi 8 średniej wielkości placków. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym. 500 g ziemniaków 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej + do podsypywania (ok. 1/2 szklanki) szczypta soli szczypta pieprzu Farsz: 200 g mrożonego szpinaku(...)ząbek czosnku 50 g sera feta 1 mała cebula szczypta soli szczypta pieprzu Dodatkowo: olej do smażenia Obrane ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Lekko przestudzić i dokładnie ugnieść za pomocą ugniatarki do ziemniaków lub przecisnąć przy pomocy praski. Wymieszać łyżką z jajkiem, mąką, solą i pieprzem. Ciasto wyłożyć na stolnicę i podsypując mąką wyrobić ręką do uzyskania jednolitej

Bullio
Pierożki z serem i czarnuszką 161

maczane w oliwie z dodatkiem ziół. To tak na marginesie, bo nie zawsze można utrafić z ilością ciasta do farszu na pierogi. Podpłomyki można upiec na dobrze rozgrzanej suchej patelni, wałkując ciasto bardzo cieniutko. Pierożki z serem i czarnuszką Ciasto 500g mąki pszennej, 200g koncentratu pomidorowego, 150g wody, 70ml roztopionego masła, 1 żółtko jajka, szczyptę soli. Mieszamy wodę

Leśny Zakątek
Pierogi babuni z boczkiem 159

ziemniaki 250g sera białego kilka plasterków boczku 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka masełko i prażona cebula Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, jeszcze gorące zmielić razem z serem. Boczek bardzo drobno pokroić i stopić na patelni. Gdy puści tłuszcz, dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć razem do zeszklenia cebuli. Po wystudzeniu ziemniaków połączyć je ze startym serem i cebulką(...)boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i ostrą papryką.   Ciasto na pierogi wykonać wg sprawdzonego już przepisu:  Najlepsze ciasto na pierogi   C iasto rozwałkować na odpowiednią grubość, wyciąć szklanką kółka , nałożyć wcześniej kulkami przygotowany farsz. Zlepić w pół księżyce. Gotować w osolonej wodzi 2 minuty od wypłynięcia.  Okrasić roztopionym masełkiem i prażoną cebulką. Smacznego

MarciochaKucharzy
Pierogi z boczkiem i twarogiem 169

podsmażone na maśle. Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 220 ml wody łyżka oleju szczypta soli pół łyżeczki kurkumy (jeśli chcemy uzyskać żółty kolor pierogów) Farsz: 400 g boczku wędzonego 270 g białego sera półtłustego łyżka śmietany 18% 2 cebule sól, pieprz Przygotowanie Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła lub oleju, dodajemy boczek(...)ciasta szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego nakładamy farsz, następnie brzegi dokładnie zlepiamy (ja dla pewności dociskam je jeszcze widelcem – wychodzi ładny wzorek :)) W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Pierogi wkładamy do wrzątku partiami i gotujemy około minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię (chyba, że zrobiliśmy je z grubego ciasta, wtedy trochę dłużej). Odławiamy je łyżką cedzakową

e-PrzepisyKulinarne
Green Tortellini Gigantos with cheese, accompanied by salad 104

Składniki: 1 opakowanie zielonego Tortellini Gigantos mix sałat - endywia frisee, endywia escarola, roszponka cykoria radicchio 1 opakowanie sera feta z chili - polecam arla apetina 1 pomidor Przygotowanie: Pierożki Tortellini Gigantos gotujemy jak zwykłe pierogi, czyli wrzucamy je do wrzącej osolonej wody.  Gdy już ostygną dodajemy je do sałaty wymieszanej z serem feta w oleju

ClauditteMissCooking
Smażone pierogi z łososiem, gorgonzolą i sosem bazyliowym 140

dłuższego czasu „ chodziły za mną „ pierogi. Co prawda lepienie ich nie należy do moich ulubionych czynności , ale jak już się za nie biorę tak wszystko idzie sprawnie , jak najlepszej kucharce. Dziś mam dla Was przepis na wersję mniej spotykaną , co absolutnie nie oznacza , że mniej smaczną. Delikatne ciasto wypełnione przepysznym farszem z łososia , sera gorgonzoli i lekkiego sosu

Ostra na Słodko
PIEROGI NA WIGILIĘ?? IT'S POSSIBLE!!! :)) 143

Poniższe zdjęcia pokazują zrobione przeze mnie pierożki z tego przepisu. Jestem fanką ruskich wiec byłam w siódmym niebie gdy w końcu  mogłam zjeść pierogi! :)) FARSZ RUSKI 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 200-220 g sera białego cebula + olej do jej smażenia pieprz i sól do smaku      Ugotowane, ugniecione oraz przestudzone ziemniaki połączyć z serem(...)pierogowe!! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 BEZGLUTENOWE CIASTO PIEROGOWE - z mixu mąki bezglutenowej. Ja używam uniwersalnego mixu Schar. Można z niego robić pierogi, naleśniki a nawet makaron. 500 g mixu uniewrsalnego mąki bezglutenowej 250 ml wody 1 jajko sól do smaku (szczypta) Normal 0 21 false false false PL X-NONE

BezglutenowaIzabela
Pierogi z mięsem i pieczarkami 211

Lepimy je nie tylko na święta z kapustą i grzybami oraz z farszem rybnym, lecz także w ciągu roku. Z mięsem, z grzybami, z serem, z twarogiem, czy na słodko z jagodami lub innymi owocami. Pierogi są o tyle wdzięczne, że możemy je faszerować naprawdę do woli. Ciasto jest elastyczne i pasuje do każdego farszu. Do ciasta na pierogi

Zasmakuj Kuchni
Ruskie pierogi na cieście jogurtowym 0% z pieprzem zielonym 158

szybko z talerza znikają.   Ciasto na jogurcie naturalnym 0% przygotowałam i dzięki temu lekkie, elastyczne uzyskałam.  Ziemniaki z serem białym 0% połączyłam i pieprzem wyostrzyłam. Pieprz zielony nadał świeżego, ziołowego aromatu i bardzo fajnego smaku.  Pierogi na dwa sposoby ulepiłam, a dzieciom malutkie, na jeden kęs zrobiłam, które znikały jak szalone i dlatego zdjęcia(...)pieprz – czarny i zielony. Do ziemniaków dodajemy rozkruszony ser, podsmażoną cebulę, całość ugniatamy do połączenia się wszystkich składników, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, tak  aby farsz był wyrazisty. Ciasto porcjami rozwałkowujemy, wycinamy kółka za pomocą szklanki lub literatki, nakładamy farsz  i sklejamy w dowolny sposób. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierogi polewamy stopionym masłem

Moniki Smakołyki
Dietetyczne pierogi ruskie z mąki żytniej 182

blenderze wrzucamy ją na teflonową rozgrzaną patelnie i smażymy, aż się zeszkli, ewentualnie dodajemy trochę wody, żeby się nie spaliła usmażoną cebulę dodajemy do sera i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku ciasto na pierogi robimy tak jak w przepisie na pierogi ze śliwkami i lepimy ;) pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Deser serowo-owocowy na zimno 137

zimno Biały ser ma zastosowanie w sernikach zarówno na zimno jak i w tych pieczonych. Zajadamy się nim także w pierogach czy naleśnikach. Ja z racji na fakt, iż na nabiał mam nietolerancję sięgam zawsze po ser bez laktozy. Nie wiem czy już tak przyzwyczaiłam się do jego smak czy po prostu przestałam wyczuwać różnicę pomiędzy

mecooks
PIEROGI RUSKIE 104

pierogi ruskie SKŁADNIKI: farsz 6-7 średniej wielkości ziemniaków 1 kostka białego sera półtłustego 1 średnia cebula sól, pieprz  olej okrasa 200 g surowego-wędzonego boczku 2 średnie cebule A jak to zrobić: Ziemniaki obrać i zagotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Ugotowane ziemniaki i ser przepuścić(...)przez maszynkę, dodać do nich podsmażoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać (najlepiej ręką). Tak przygotowany farsz wykładać na wykrojone z ciasta krążki i lepić pierogi. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie do momentu, aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch.  Okrasę do pierogów przygotować z pokrojonego w kostkę boczku, podsmażonego  z pokrojoną

Kuchnia w opałach
Calzone- czyli chlebek z farszem. 135

Calzone to włoskie chlebowe ciasto przypominające to, z którego robi się pizze, ale jest zwijane na kształt pieroga. Przyznam że w mojej kuchni ciasta drożdżowe są częstym gościem, a to calzone sprawdza się lepiej niż tradycyjna pizza. Moja wariacja na temat tego klasyku??- Dodatek mąki razowej, która nadaje wyraźniejszego smaku i czyni ciasto bardziej wytrawnym. Farsz pozostawiam waszemu gustowi(...)nich wałkujemy na koło o średnicy 20 cm.  4.Na połowę każdego koła nałożyć nadzienie, zostawiając około 1 cm wolnego od brzegu. Posypujemy startym serem. Brzegi należy posmarować wodą, ciasto zgiąć w połowie, uformować pieroga. Brzegi dobrze skleić by farsz nie wyciekał. Pierogi ułożyć na blaszce. Posmarować roztrzepanym jajkiem choć można to pominąć.  5. Calzone pieczemy

vaniliowoczekoladowa
Pierogi ze szpinakiem i serem 170

Bardzo lubię pierogi, choć przyznam się, że bardzo rzadko je robię. Dziś proponuję wersję z serem i szpinakiem - jedne z moich ulubionych zaraz po ruskich :) Sposób przygotowania: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: 400-500 g sera białego 300 g świeżego szpinaku (można zastąpić mrożonym) 1 ząbek czosnku sól(...)ząbek czosnku, po czym dodać szpinak i dusić, aż zmniejszy swoją objętość. Lekko posolić i popieprzyć. 3. Ser rozdrobnić widelcem, dodać szpinak z patelni i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 4. Z ciasta wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepić dokładnie pierogi. Gotowe ugotować w osolonym wrzątku. 5. Podawać np. z topionym masłem lub zrumienioną cebulką. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania