pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:43/133)

Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką na oleju rzepakowym 202

Panzerotti neapolitańskie) ; Krokiety z kapustą i grzybami ; Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem ; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne) ; Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym ; Krokiety o smaku ruskich pierogów Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką smażyłam na oleju rzepakowym, gdyż olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega- 3 i dlatego warto go wykorzystywać w kuchni, szczególnie do smażenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krokiety z Ziemniakami i Twarogiem (czyli z Farszem jak na Pierogi Ruskie) 352

pewnością zdobędzie uznanie wśród fanów pierogów ruskich oraz krokietów. Krokiety z Ziemniakami i Twarogiem (czyli Farszem jak na Pierogi Ruskie) - Składniki: (ok. 12 dużych lub 20 małych krokietów) farsz: 750 g ugotowanych i przestudzonych ziemniaków 190 g białego sera cebula masło sól  pieprz ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki wody 2 łyżeczki(...)Krokiety z Ziemniakami i Twarogiem (czyli Farszem jak na Pierogi Ruskie) - Sposób przygotowania: Farsz: Ziemniaki obieramy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i całkowicie studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości masła do zrumienienia - studzimy.  Ziemniaki oraz biały ser przeciskamy przez praskę (lub ścieramy na tarce). Następnie dodajemy do nich

Słodka Strona
pierogi ruskie wg siostry Anastazji 187

tłuszcz- sól -pieprz Ziemniaki ugotować i ugnieść, dodając biały ser pokruszony (nie mielony), tak aby były grudki. Dodać cebulę usmażoną na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem - ma być pikantne. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 2 mm, wykroić szklanką krążki, nałożyć farsz, złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę. Zamieszać

Aromatyczne Podróże
Raviolo z surowym żółtkiem, kaszą i twarogiem – pierogi zero waste 155

ciężką pracę i unikniemy pokusy, żeby zjeść wszystkie pierogi przygotowane na Wigilię, zamiast je zamrozić jak planowaliśmy. Dziś nadzieniem do raviolo będzie ser z kaszą gryczaną i szczypiorkiem. Składniki na każdą porcję: ciasto jak na pierogi – 2 duże kółka wycięte miseczką lub dużym kubkiem farsz: 2 łyżki twarogu wymieszane z 2 łyżkami ugotowanej kaszy gryczanej szczypiorek szczypta

Ugotowane pozamiatane
Pierogi z serem 198

udało mi się nigdy dokładnie policzyć, ale z podanych składników wychodzi ok. 50-70 pierogów. Wszystko w zależności od grubości cista. Jeżeli pierogi mają być bardzo cienkie, trzeba doliczyć do farszu jeszcze 100 - 150g sera, cukier i ewentualnie drugie żółtko. Ciasto 3 szklanki mąki poznańskiej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżeczka masła szczypta soli dodatkowo mniej niż łyżka(...)minut, żeby odpoczęło. Farsz 500g twarogu (półtłustego lub tłustego) jeden raz zmielonego  3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 żółtko Wszystkie składniki farszu połączyć razem. Pierogi Z ciasta urwać kawałek. Nieużywaną część schować z powrotem pod talerz lub do folii. Urwany kawałek rozwałkować cieniutko na grubość 1-2 mm. Szklanką wyciąć koła. Na środek nałożyć czubatą łyżeczkę

Pełny talerz
Piróg biłgorajski 92

mojprzepisna.pl | Piróg biłgorajski Jako rodowita Lublinianka, nie mogłam nie zrobić tradycyjnego lubelskiego przysmaku – Pirogu biłgorajskiego (inaczej Pierogu). Piróg składa się z kaszy gryczanej, ziemniaków, sera białego i boczku/smalcu/szynki. Jest przepyszny na ciepło polany kwaśną śmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej

moj przepis na
TIROPITY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 188

Tiropity to małe greckie ciasteczka, które można również przyrządzić z kupnego ciasta filo. Ich nazwa  to dosłowne tłumaczenie greckiego wyrażenia "placki z serem".  Nadzienie

Kuchnia MagdaLeny
Warzywne calzone 165

kawałków, każdy wałkujemy na grubość ok 6 mm, mocno podsypując mąką. Smarujemy sosem pomidorowym. 6. Na jedną część krążka nakładamy farsz i kilka plasterków sera mozzarelli. 7. Zawijamy ciasto na kształt pieroga, mocno zgniatając, by w trakcie pieczenia nic nie wyciekło. Odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia, a następnie pieczemy w temp 180 st C ok 25 minut. Efekt

Kuchnia w czekoladzie
Piróg biłgorajski 160

mojprzepisna.pl | Piróg biłgorajski Jako że, jestem rodowitą Lublinianką, nie mogłam darować sobie zrobienia tradycyjnego lubelskiego przysmaku – Pirogu biłgorajskiego (inaczej Pierogu). Piróg składa się z kaszy gryczanej, ziemniaków, sera białego i boczku/smalcu/szynki. Jest przepyszny na ciepło z kwaśną śmietaną. Na zimno też jest bardzo smaczny. Można go jeść na obiad, ale można też posmarować masłem i zajadać z wędliną

moj przepis na
Leniwce, pierogi leniwe 140

Leniwce Pierogi, które tak właściwie pierogami nie są,  ale dobrze sprawdzą się na leniwe obiady, bo właściwie nie potrzebują wiele czasu na przygotowanie, zaledwie około 15 min. Składniki: Na ciasto: 60 dag tłustego twarogu 4 jajka 8 czubatych łyżek mąki + mąka do podsypywania 1 płaska łyżeczka soli Dodatkowo: masło cukier jagody (mogą być świeże(...)posolić.  W czasie, gdy woda będzie się zagotowywać, twaróg dwukrotnie zmielić (bądź przecisnąć przez praskę), dodać żółtka i rozetrzeć.  Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do sera dodać resztę soli, przesianą mąkę i wymieszać. Następnie wlać pianę z białek i delikatnie wmieszać.  Ciasto wyłożyć na blat kuchenny (stolnicę) mocno obsypaną mąką i formować dość grube wałki

My sweet a life
Sezonowe pierogi z kurkami 173

200g białego sera (można użyć sera ricotta) świeża pietruszka 1 cebula 300g mąki łyżka oliwy ciepła woda sól, pieprz, oliwa z oliwek lub masło Pokrojoną w kostkę cebulę delikatnie zeszklić na oleju dodać pokrojone i oczyszczone kurki. Podsmażyć ok 5-10 minut, doprawić solą pieprzem i pietruszką. Na chwilę odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać biały ser. Wszystko dobrze wymieszać(...)sprawdzonego przepisu (tylko zwiększone proporcje) http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Wykroić kółka z rozwałkowanego ciasta, nałożyć farsz i po kolei sklejać pierożki ... W dużym garnku gotujemy wodę i 8-kami wrzucamy pierogi na wrzątek. Gotujemy 2-3 minut od momentu, jak wypłyną na powierzchnię. Podajemy polane delikatnie oliwą z oliwek lub roztopionym masłem. Smacznego

MarciochaKucharzy
Pierogi z pieca ze szpinakiem 98

Rumiane, chrupiące pierogi z fetą i szpinakiem. Doskonale komponują się z sosem czosnkowym. Ciasto: 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku 150 g sera feta ząbek czosnku szczypta soli pieprz do smaku 50 dag parmezanu łyżka masła Dodatkowo: 1 jajko, pestki dyni. Sos czosnkowy: 200 g śmietany 18% łyżka majonezu(...)wody. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić szpinak, dodać wyciśnięty ząbek czosnku, sól oraz pieprz. Po chwili smażenia dorzucić rozdrobniony ser feta oraz utarty parmezan. Smażyć do momentu rozpuszczenia serów. Ciasto rozwałkować. Nakładać po łyżce farszu i wykrawać pierogi. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pestkami dyni. Piec około 2o minut

Bullio
Pierogi z pieca ze szpinakiem 108

Rumiane, chrupiące pierogi z fetą i szpinakiem. Doskonale komponują się z sosem czosnkowym. Ciasto: 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku 150 g sera feta ząbek czosnku szczypta soli pieprz do smaku 50 dag parmezanu łyżka masła Dodatkowo: 1 jajko, pestki dyni. Sos czosnkowy: 200 g śmietany 18% łyżka majonezu(...)wody. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić szpinak, dodać wyciśnięty ząbek czosnku, sól oraz pieprz. Po chwili smażenia dorzucić rozdrobniony ser feta oraz utarty parmezan. Smażyć do momentu rozpuszczenia serów. Ciasto rozwałkować. Nakładać po łyżce farszu i wykrawać pierogi. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pestkami dyni. Piec około 2o minut

Bullio
Pierogi z pieca ze szpinakiem 349

Rumiane, chrupiące pierogi z fetą i szpinakiem. Doskonale komponują się z sosem czosnkowym. Ciasto: 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku 150 g sera feta ząbek czosnku szczypta soli pieprz do smaku 50 dag parmezanu łyżka masła Dodatkowo: 1 jajko, pestki dyni. Sos czosnkowy: 200 g śmietany 18% łyżka majonezu(...)wody. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić szpinak, dodać wyciśnięty ząbek czosnku, sól oraz pieprz. Po chwili smażenia dorzucić rozdrobniony ser feta oraz utarty parmezan. Smażyć do momentu rozpuszczenia serów. Ciasto rozwałkować. Nakładać po łyżce farszu i wykrawać pierogi. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pestkami dyni. Piec około 2o minut

Bullio
PIEROGI ZIEMNIACZANO-SEROWE W ORKISZU 115

masła lub margaryny 1 całe jajko + 1 żółtko gorąca woda ( ok. 300-350 ml) - w zależności ile wchłonie mąka szczypta soli na farsz do pierogów : 1,5 kg ziemniaków 1 - 1,2 kg sera twarogowego półtłustego 1 duża cebula 1 łyżka gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku garść suszonej mięty pieprzowej  pieprz ziołowy i sól do smaku dodatkowo(...)złoty kolor - dodajemy do ugotowanych ziemniaków. Krok 3. Do wystudzonych ziemniaków dodajemy pokruszony ser oraz roztartą w dłoniach miętę pieprzową (około 1 łyżeczka), doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ziołowym - dokładnie wszystko tłuczemy tłuczkiem - tak, aby nie było grudek. Krok 5. Przygotowujemy ciasto na pierogi: do dużej miski wsypujemy obie mąki, dodajemy jajko oraz żółtko, szczyptę soli oraz roztopione

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania