pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:34/133)

Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą 143

Najlepsze są ugotowane, choć po odsmażeniu następnego dnia też były dobre. Bardzo nam posmakowały takie pierogi z boćwiną i szpinakiem:) Pierogi z boćwiną i szpinakiem Składniki (na ok 30sztuk): 200g szpinaku pęczek boćwiny (ok 200g) 100g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól pieprz ciasto: 1,5 szklanki mąki (+ do podsypywania) 150ml gorącej wody(...)cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, na każde nakładać nadzienie, zlepiać i układać na oprószonej mąką stolnicy. Pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty po wypłynięciu. Podawać ze zrumienioną na maśle bułką tartą, posypane wiórkami sera. Smacznego

Obiad gotowy
Ruskie pampuchy z dynią 271

mało wyczuwalną nutą dyni, ale to bardziej za sprawą gałki muszkatołowej. Pampuchy mają piękny, żółty kolor dzięki puree z pieczonej dyni Hokkaido. Nadzienie to ziemniaki z serem, czyli typowy farsz do pierogów ruskich :) Bardzo polecam! CIASTO: 25g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 200g puree z dyni Hokkaido 1 szklanka ciepłego mleka 3 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oliwy

https:KKuchniaMniam
Calzone z kiełbasą w towarzystwie szpinaku i kolorowych warzyw 164

groszek odsączyć z zalewy, a żółty ser zetrzeć na tarce. Cebulę z czosnkiem drobno posiekać i zeszklić na maśle z dodatkiem oliwy. Następnie dodać szpinak, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać i smażyć około 5-7 minut. Po tym czasie dodać kiełbasę, kukurydzę, groszek, paprykę, połowę ilości żółtego sera i koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać, doprawić(...)pieprzem. 3. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części i każdy kawałek uformować na kształt okrągłego placka. Na każdym placku na połowie jego części ułożyć farsz, posypać żółtym serem, zgiąć w połowie, uformować pieroga i dokładnie zlepić końce ciasta. 4. Gotowe pierogi ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Pierogi posmarować rozkłóconym białkiem wymieszanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z kaszą gryczaną, buraczkami, orzechami i serem 221

wykorzystuję część do zrobienia sałatek. Oczywiście wykorzystać można ugotowaną kaszę na różne sposoby… Na blogu możecie znaleźć przepisy na Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami , Pierogi z kaszą gryczaną i serem , Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną , Dynia faszerowana czy Sałatka z kaszą gryczaną i dynią pieczoną . Dzisiaj moja propozycja dla Was to rewelacyjna sałatka z kaszą gryczaną

UgotujmyTo.pl
Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 182

składniki możesz mieć zawsze w lodówce, to przygotowanie będzie banalnie proste. To co zapraszam po przepis.   Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 0,5 kg mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz opakowanie sera feta ciasto francuskie 1 jajko Rozgrzewamy piekarnik do 180 C ( góra i dół ) Na początek wyciągamy z lodówki ciasto francuskie, niech(...)Ponieważ szpinak bez czosnku to nie jest dobry szpinak. Po chwili dorzucamy pokruszony ser i wszystko mieszamy, doprawiamy pieprzem. Nie solimy – bo sól mamy już z sera. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy nożem w kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy łyżkę nadzienia i sklejamy tak jak pierogi, tylko boki możesz przygnieść jeszcze widelcem, będzie fajniej wyglądać. Na formie

Kuchnia na wzgórzu
8 POMYSŁÓW NA NIEBANALNĄ KOLACJĘ 360

Przeraża mnie czas jego wykonania (ok. 12 godzin !). Zawsze kupuję ciasto świeże, nie mrożone. Dziś przedstawię szybki pomysł na pyszną kolację- ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z szynki, sera i pomidorów suszonych. Idealnie pasują do sałatki np. greckiej zamiast pieczywa. Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Czytaj więcej >> 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO Przeglądając(...)pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj więcej >> 7)  ZAPIEKANKA W WERSJI SŁODKO-SŁONEJ Dziś u nas na kolację zapiekanka na cieście francuskim w wersji słodko-słonej z serem pleśniowym, gruszkami oraz kurczakiem w wiórkach kokosowych. Dla mnie gruszki z serem pleśniowym to połączenie

Kuchnia MagdaLeny
8 POMYSŁÓW NA NIEBANALNĄ KOLACJĘ 270

Przeraża mnie czas jego wykonania (ok. 12 godzin !). Zawsze kupuję ciasto świeże, nie mrożone. Dziś przedstawię szybki pomysł na pyszną kolację- ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z szynki, sera i pomidorów suszonych. Idealnie pasują do sałatki np. greckiej zamiast pieczywa. Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Czytaj więcej >> 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO Przeglądając(...)pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj więcej >> 7)  ZAPIEKANKA W WERSJI SŁODKO-SŁONEJ Dziś u nas na kolację zapiekanka na cieście francuskim w wersji słodko-słonej z serem pleśniowym, gruszkami oraz kurczakiem w wiórkach kokosowych. Dla mnie gruszki z serem pleśniowym to połączenie

Kuchnia MagdaLeny
Rożki z ciasta filo z serem 226

Rożki z ciasta filo z serem Na około 34 rożki: 180 g fety 12 % 200 g chudego twarogu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jaja świeżo

peggiwkuchni
Najlepsze pierogi, z farszem z białej kiełbasy, super ciasto :-) 829

odcinków kuchennych rewolucji gdzie Pani Magda Gessler robiła podobne pierogi dla jednej z restauracji.  Postanowiłam zrobić i są to od tej pory moje ulubione pierogi, oczywiście oprócz tych z serem i jagodami :-) Ciasto zagniata jest rewelacyjnie, jest mięciutkie i super się z nim pracuje. Farsz -czyli biała kiełbasa z dodatkiem czosnku, masła i cebulki- jednym słowem mniam(...)sporo podsypuję mąką. Blat podsypujemy mąką-wałkujemy cienko, wykrawamy koła, dajemy do środka  nie dużo farszu, sklejamy. *ja zakupiłam sobie w sklepie gospodarstwa domowego taki przyrząd do sklejania pierogów. Podejrzewam, że większość z Was już taki posiada, dla mnie było to odkrycie :P  dzięki temu klejenie pierogów-zwykle żmudne i monotonne szło ekspresowo :-) Koszt około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Calzone po hawajsku 230

akcji „gotowanie za głosowanie” wybraliście włoskie danie, które jest bardzo podobne do pizzy, ale ma kształt „pieroga”. Bardzo długo miałam zagwozdkę, co zrobić, aby ten przepis nie był banalny. Cały czas chodził za mną ananas i kurczak, więc chciałam te smaki połączyć. Niestety w tej kwestii musiałam użyć siły przekonywania w stosunku do brata, który unika tego owocu(...)pieprzyć do smaku. Bierzemy kawałek ciasta, wałkujemy go lub rozciągamy w formie koła w dłoni. Na jednej połówce kładziemy sos, na to kurczaka, trochę ananasa, posypujemy serem żółtym i zamykamy jak pieroga. Czynność powtarzamy do momentu wyczerpania ciasta. Calzone układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem.  Pieczemy na złoty kolor 20-25 minut

Fabryka pomysłów
Calzone 202

Smak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki(...)Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z części wyrobić i rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Na brzeg ciasta kłaść farsz i utarty ser, przykrywać ciastem i wykrawać „pierogi” (używam do tego miski o średnicy 12 cm). Z podanej porcji ciasta powinno wyjść około 10 małych calzone. Wierzch posmarować oliwą i posypać oregano. Piec

Bullio
Calzone 6167

Smak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki(...)Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z części wyrobić i rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Na brzeg ciasta kłaść farsz i utarty ser, przykrywać ciastem i wykrawać „pierogi” (używam do tego miski o średnicy 12 cm). Z podanej porcji ciasta powinno wyjść około 10 małych calzone. Wierzch posmarować oliwą i posypać oregano. Piec

Bullio
Pierogi z bobem, czosnkiem i koperkiem 175

zrobię tradycyjnych pierogów. Ani z mięsem, ani z serem, nawet zgrzytam zębami na wigilijne z kapustą i grzybami.  Ale każdy inny wsad do ciasta pierogowego i owszem, bardzo chętnie.  Od tygodnia „chodziły za mną” pierogi z bobem i to był strzał w dziesiątkę. Wszyscy solidarnie wciągaliśmy dzisiejszy pierogowy obiad, zachwycając się smakiem. Będę nieskromna

gutfut
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem z sosem gorgonzola i pomidorowym 188

kurczaka (najlepiej pierś) pół opakowania sera feta parmezan sól, pieprz, czosnek, przyprawa śródziemnomorska, suszone pomidory z czosnkiem ciasto: według przepisu z pierogów ruskich sosy: gorgonzola: plaser masła, jogurt naturalny, pół opakowania sera gorgonzola- piccante, pieprz pomidorowy: pomidory krojone, przyprawa do pizzy Pokroić kurczaka na mniejsze kawałki, obsmażyć na oleju. Doprawić solą oraz przyprawą śródziemnomorską i pomidorami z czosnkiem. Opłukać

MarciochaKucharzy
Hasło tygodnia - żółty ser. 156

znajomego, który zajadał się kanapkami z żółtym serem, cebulą i keczupem. Muszę przyznać, że próbowałam i były całkiem całkiem. Jadałam też frytki posypane startym serem, który tak fajnie się na nich topił albo pierogi z serowym nadzieniem. Przepadam za kanapkami z szynką i żółtym serem, przy czym ser musi być na wierzchu! :) Gatunków sera nie będę wymieniać, bo jest

zadanie-gotowanie