pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:25/133)

PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 186

chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy(...)miękkości na rozgrzanym maśle ghee – uważajmy, by nie przeciągnąć, bo zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 174

chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy(...)miękkości na rozgrzanym maśle ghee – uważajmy, by nie przeciągnąć, bo zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 176

chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy(...)miękkości na rozgrzanym maśle ghee – uważajmy, by nie przeciągnąć, bo zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 186

chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy(...)miękkości na rozgrzanym maśle ghee – uważajmy, by nie przeciągnąć, bo zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić

Ostra na Słodko
PIEROGI RUSKIE 124

Pierogi ruskie fot. Moja Książka Kucharska Pierogi ruskie. Przepis na tradycyjne pierogi ruskie. Najlepszy, tradycyjny przepis na pierogi ruskie. Ciasto pierogowe jest miękkie i elastyczne. Farsz z sera, ziemniaków i podsmażonej cebulki. Do farszu można dodać 1 łyżeczkę suszonej mięty pieprzowej, pierogi będą wtedy jeszcze lepsze. Pierogi ruskie z czym podać. Pierogi ruskie(...)posypania stolnicy farsz na pierogi ruskie:  ok. 500g ugotowanych i wystudzonych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia) 500g białego sera twarogowego 1 cebula 2 łyżki oleju lub masła do usmażenia cebuli sól pieprz ziołowy  Pierogi ruskie przepis. PRZYGOTOWANIE PIEROGÓW RUSKICH  Krok 1. Składniki na ciasto pierogowe łączymy, zagniatamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne

Moja Książka Kucharska
Pierogi z bryndzą i dynią oraz "Zakochaj się Julio" 159

mnie naszła na nie ochota. Pomyślałam jednak, że sama bryndza ma dość ostry i słony smak, więc pomyślałam o jego złagodzeniu dynią. Reszta składników jakoś sama się napatoczyła. Pierogi są bardzo smaczne zaraz po ugotowaniu, ale również następnego dnia po odsmażeniu. Składniki (na 4 porcje: Farsz 140 g bryndzy 200 g pieczonej dyni (bez skóry) cebula natka pietruszki młody(...)obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić (nie podsmażać!) na rozgrzanym oleju. Bryndzę i dynię rozgnieść widelcem i mieszać do połączenia. Natkę pietruszki i listki selera rozdrobnić. Dodać do sera z dynią.  Do farszu dodać zeszkloną cebulę. Całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą. Mąkę wymieszać z solą. Wyrabiać ciasto, stopniowo dolewając gorącą wodę. Uważać, by się

Weekendy w domu i ogrodzie
Leniwe pierogi 216

Uwielbiam biały ser w każdej postaci, choć najbardziej podany słodki na ciepło. Jest po prostu pyszny. I właśnie dlatego pierogi leniwe to danie, które mogłabym jeść każdego dnia. Poniżej(...)sprawdzony i klasyczny przepis na ich wykonanie 30 min 3 składniki: 400 g sera białego 2 jajka opakowanie małego cukru waniliowego ¾ szklanki mąki masło bułka tarta brązowy cukier wykonanie: Ser przepuścić przez praskę. Dodać żółtka, cukier waniliowy i mąkę (im mniej mąki, tym pulchniejsze wyjdą pierogi). Wymieszać, aż ciasto przestanie się kleić. Białka ubić na sztywno i połączyć

Ania i Marcin gotują
Pierogi ruskie 331

ruskie pierogi, okraszone boczkiem z cebulką. Delikatne i smaczne. Składniki na ciasto (na około 50 pierogów): 500 g mąki 3 łyżki oleju około 300 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli Składniki na farsz: 0,5 kg obranych ziemniaków 250 g półtłustego sera białego 1 duża cebula olej do podsmażenia cebuli sól do smaku pieprz Okrasa: olej 2 cebule(...)jeszcze gorące ugniatamy tłuczkiem. Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oleju do  zeszklenia. Łączymy ser, ziemniaki i zeszkloną cebulę. Farsz solimy i dość mocno pieprzymy. Całość ponownie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków, aż do momentu połączenia się składników. Wykonanie pierogów: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i całość wyrabiamy, do momentu, aż ciasto przestanie lepić się

Smak mojego domu
Drożdżowy pieróg z kurkami, cukinią i mięsem mielonym 186

byłabym sobą gdybym nie nakombinowała.... Drożdżowy pieróg nadziany farszem z mięsa mielonego, kurek, cukinii, doprawiony szczyptą pikantnego chilli posypany startym serem to doskonały pomysł na obiad, ciasto drożdżowe dzięki dodatkowi majonezu jest wspaniale puszyste, rozeszły się w mig więc smakowało, polecam! Danie prezentuje się na talerzu  Jesień-Autumn Porcelana Bogucice Składniki: Ciasto drożdżowe: 25 dag mąki pszennej(...)okrągłych placków, nakładamy na środek farsz, brzegi podnosimy do góry, i zlepiamy na końcach,    układamy na blasze wyłożonej pergaminem - w odpowiedniej odległości bo pierogi wyrosną, posypujemy startym serem, pieczemy 20 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku.Podajemy gorące. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Calzone 557

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Calzone to pizza w kształcie pieroga. Nadziana farszem z pieczarek, boczku, cebuli, papryki, czarnych oliwek i oczywiście żółtym serem. Tak naprawdę możemy użyć do niej dowolnego farszu, czyli to co lubimy Smakuje super, powiedziałabym nawet, że lepiej niż zwykła pizza. Post Calzone pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Calzone z papryką i salami 174

pieróg z ciasta do pizzy, wypełniony sosem i soczystym farszem oraz ciągnącym się serem to jest właśnie calzone. W tej wersji w środku znajdziemy niezłą kompozycję – pikantne, paprykowe salami, podkreślone świeżą, kolorową papryką oraz słodką od wina cebulą. Na tym się nie kończy, bo do tego najlepiej jest dodać sos ze świeżych pomidorów oraz wyrazisty w smaku ser. Gwarantuje(...)placka wykładamy po łyżce sosu pomidorowego, na to porcję farszu – dzielimy farsz na 6 równych części. Na farsz sypiemy porcję sera tartego oraz rozrywamy kawałek mozarelli – ją też tniemy na 6 równych kawałków, aby w każdym pierogu było tyle samo. Część ciasta bez farszu naciągamy na wszystkie składniki i dokładnie zlepiamy brzegi – zalepiamy jak pierogi

Smaczna Strona
Pierogi z kozim serem 108

serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów(...)Składniki 300 g mąki pszennej 180 ml gorącej wody 1/2 łyżki masła szczypta soli 300 g rolady z sera koziego Dodatkowo: masło (3 łyżki) koperek   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Z sera koziego robimy kulki z sera koziego, wielkości orzecha włoskiego. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z masłem, dodajemy szczyptę soli

R'n'G Kitchen
Pierożki ze szpinakiem i serem 171

tłuszczu dodać szpinak, przyprawy, sól i pieprz do smaku, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem. Przygotować ciasto; Mąkę  wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto .. Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką. Przepis opublikowany

Gotowanie jest łatwe
PIEROGI ZIEMNIACZANE Z KURCZAKIEM , FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 1558

pierogi zrobione z ciasta ziemniaczanego. Delikatne, ze złocistą skórką , wypełnione po brzegi fantastycznym farszem! W środku soczysty kurczak , moje ulubione suszone pomidory i ser – ja połączyłam fetę z ricottą. Ajj ślinka cieknie! Takie pierogi są fantastycznym pomysłem na obiad. Do tego barszczyk czerwony i juz możemy oblizywac sie z zachwytu! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * ziemniaki(...)łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * małe jajko – 1 szt * sól – do smaku FARSZ: * kurczak – ok. 100 g * suszone pomidory – 80 g * ser feta – 50 g * ser ricotta – 50 g * sól , pieprz , papryka DO POSMAROWANIA: * małe żółtko – 1 szt * śmietana – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy

Ostra na Słodko
Pierogi z tartymi ziemniakami. Przepis krok po kroku. 134

jest to najpopularniejszy rodzaj pierogów. Wiadomo rządzą: z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami czy na słodko z serem. Przepisy na przeróżne pierogi z naszej strony znajdziecie TU (link) Ale  Pierogi z tartymi ziemniakami zasługują na wyróżnienie i popularyzację bo smakują wyśmienicie. Mają różne

kuron.com.pl