Uwielbiam pierogi. Dzisiaj zrobiłam drożdżowe z serem na słodko, pieczone w piekarniku. Koniecznie musicie spróbować. Mięciutkie, puszyste, bardzo łatwe do zrobienia. Ser można zamienić na jabłka. Będą również bardzo smaczne. Taki rodzaj ciasteczek do podjadania. Jeśli macie ochotę na inne pierogi to zapraszam do zakładki Pierogi i Kluski. Znajdziecie tam przepisy na tradycyjne pierogi, pieczone(...)dwie części. Jedną rozwałkować na placek i szklanką (moja miała średnicę 9cm) wycinać kółka,. (Potem powtórzyć to z drugą częścią ciasta) Na każde kółko nałożyć ser i skleić ciasto. Układać pierogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia,a następnie posmarować mlekiem każdego pieroga i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
O kuchni z uczuciemmąką blachy do pieczenia ;) Z podanego ciasta wyszło mi 30 pierogów ! Dzisiaj zapraszam na... Ruskie ! Składniki : Ciasto : 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłego mleka 0,5 szklanki ciepłej, przegotowanej wody 2 łyżki oleju szczypta soli Farsz : 5 ugotowanych ziemniaków 500g sera białego 4 cebule (+ 4na patelnię) sól, pieprz, przyprawa Maggi 2 łyżki masła(...)Mój teść jadł go z… chlebem i bardzo chwalił sobie smak ! Można też z kolei nagrzać piekarnik, do naczynia żaroodpornego wrzucić farsz, przykryć ziemniakami i serem i zapiekać. Mini gratin a’la pierogi ruskie ;) Pierogi to był ewidentny gwóźdź programu. Jednak zaopatrzona w inne rarytasy widziałam, że ona również sprawiły gościom przyjemność :) Na stole znalazły się
Kitchens Alphabetwody 1 jajko szczypta soli Farsz: 600 g ziemniaków 8 suszonych pomidorów (z zalewy oliwnej) 100 g sera grana padano 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka gęstej śmietany 18% 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Dodatkowo: masło ser grana padano Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiać do miski, wbić jajko, dodać sól i stopniowo dolewać wodę, mieszając(...)wrzucać partiami do gotującej, osolonej wody. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotować do miękkości na małym gazie. Odcedzić. Na patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pierogi i wymieszać. Następnie przełożyć na talerz i posypać startym serem grana padano. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cie zainteresować: → Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym → Pierogi ruskie → Smażone pierogi
Oryginalny smakRogaliki Z Budyniem Idealne Jagodzianki Bułki Drożdżowe Z Serem Paszteciki Z Kapustą I Grzybami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Drożdżowe Ślimaczki Z Serem Ciasto Drożdżowe Z Jagodami I Kruszonką Pierogi Drożdżowe Z Serem I Pieczarkami [caption id="attachment_8013" align="aligncenter" width="801"] Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą[/caption] Artykuł Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnezarazem pierwszy produkt, który otrzymamy przygotowując labneh. Labneh czyli ser jogurtowy jest bardzo popularny w krajach Bliskiego Wschodu i jest to zarazem jeden z najbardziej uniwersalnych serów jakie znamy. Można go bez wysiłku przygotować z każdego dostępnego jogurtu , a w zależności od czasu odciekania serwatki uzyskamy ser o różnej konsystencji i różnym przeznaczeniu. Labneh można wykorzystać do przyrządzenia pasty(...)użytego jogurtu, dlatego podajemy go w przybliżeniu jogurt typu greckiego - 2-6 godzin ser przypominający nasze serki homogenizowane - 8-16 godzin średnio gęsty ser do przygotowywania past serowych lub smarowania pieczywa- 12-30 godzin gęsty ser do serników i wypieków - 36-48 godzin ser do pikantnych pierogów, fatayer lub do marynowania w oliwie (o konsystencji gęstego sera koziego) - powyżej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasery do testowania (więcej informacji w tym poście). Dzisiaj chciałam Wam przedstawić krótkie podsumowanie tejże współpracy. Do tej pory sery Mońki wykorzystałam do takich dań jak: Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne
My simple kitchenskładniki na farsz: ok. 500 g białego sera 2 jabłka ok. 150 g rodzynek cukier do smaku opcjonalnie cynamon do smaku wykonanie: Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy ser, rodzynki, cynamon oraz cukier. Wszystko mieszamy. składniki na ciasto pierogowe: ok. 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy(...)elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masełkiem lub śmietaną
Domowy Smak Jedzeniasoli farsz: 300g liści pokrzyw 3 ząbki czosnku 100g koziego sera sałatkowego (lub sera feta) 100g twarogu półtłustego gałka muszkatołowa, pół garści świeżej, posiekanej mięty (lub inne lubiane świeże zioła) , świeżo zmielona sól i pieprz oraz odrobina cukru do smaku roztopione masło do polania pierogów przed podaniem listki mięty do ozdoby Przygotowanie: Zagotowujemy 1,5l wody(...)przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą oraz cukrem. Odstawiamy do ostudzenia. Do ochłodzonego farszu dodajemy kosteczki sera koziego oraz twaróg, który to komponujemy w całość rozgniatając widelcem. Do farszu dodajemy świeżo posiekane listki mięty i finalnie doprawiamy ( pamiętajmy, że farsz do pierogów musi być zimny, sczególnie jeśli chcemy je zamrozić). Po przygotowaniu farszu z podanych składników zagniatamy elastyczne
Symfonia Smakówze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – pierogi z pieczarkami i żółtym serem Artykuł Jak lepić pierogi? pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plTradycyjny przepis na pierogi ruskie.Cienkie elastyczne ciasto pierogowe wypełnione farszem z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem sera białego i podsmażonej cebuli :).Pyszne,smaczne,miękkie i domowe po prostu palce lizać :).Z tego przepisu pierogów wyjdzie dużo na 4 osoby . Polecam również wypróbować pierogi z farszem z białej kiełbasy - TUTAJ SKŁADNIKI Ciasto 1/2 kg mąki pszennej 1 łyżeczka(...)kroimy i podsmażamy na oleju.Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę ,dodajemy ser,sól,pieprz i podsmażoną cebulkę.Wyrabiamy-najlepiej ręką :). Ciasto cienko wałkujemy wykrawamy krążki lub kwadraty.Na każdą część nakładamy farsz i zlepiamy. Następnie gotujemy w osolonej wodzie,Po wypłynięciu na wierzch gotujemy na małym ogniu ok.2 min.Wyjmujemy. Pierogi można podawać z masłem,podsmażoną cebulką,kiełbaską lub z jogurtem naturalnym
Mała w garnku mieszaPierogi z białym serem i miętą na słodko to ulubione danie dla dzieci i nie tylko a także pyszny i prosty pomysł na obiad. Podane z rozpuszczonym masłem i posypane cukrem smakują wyśmienicie i mogą być kolejnym przebojem kulinarnym w menu obiadowych słodkości. składniki na około 40 sztuk(...)około 10 minut aż wystygnie. W tym czasie przygotowujemy farsz. Listki mięty drobno siekamy. Do miski przeciskamy przez praskę biały ser, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, żółtko, śmietanę oraz miętę. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienki placek po czym szklanką wycinamy z niego krążki. Każdy krążek ciasta nadziewamy porcją farszu, formujemy pierogi
Smakowite Daniaoliwek -2 łyżeczki sól - szczypta Farsz cebula - 1 mała czosnek - 3 ząbki seler naciowy - 2 łodygi boczek parzony - 100 g mięso mielone - 400 g ser mozzarella wg uznania sól, pieprz, bazylia, oregano jajko do posmarowania pierogów. Etap I - Rozczyn drożdżowy Podgrzej mleko. Do miseczki wsyp rozkruszone drożdże, zasyp cukrem i zalej ciepłym mlekiem, Wymieszaj aż do rozpuszczenia drożdży następnie(...)całkowitego zbrązowienia mięsa. Dodaj pomidory z puszki. Pamiętaj by sos nie był zbyt płynny. Odstaw do wystygnięcia. Etap V - Pierożki Na każdy placek połóż farsz oraz ser mozzarella w taki sposób aby powstał pieróg. Pierożki rozłóż na blasze wysmarowanej tłuszczem, posmaruj rozbełtanym jajkiem posyp oregano. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15-20 minut
Wylizany RondelPierogi moje Babci które zawsze się udają. Składniki na ciasto: Mąka pszenna 4 szklanki Masło 25 dag Jajka 2 szt. Śmietana 18% 1 szklanka Drożdże 2 dag Sól do smaku Gałka muszkatołowa do smaku Składniki na farsz: Twaróg 30 dag Ser żółty 20 dag Jajka 2 szt. Sól do smaku Natka pietruszki 3 łyżki posiekanej Śmietanka 18 do smarowania(...)pierogów Przygotowanie farszu: Ser utrzeć, dodając po jednym jajku i na koniec starty żółty ser, sól do smaku i zieleninę. Przygotowanie: Mąkę połączyć z żółtkami, masłem, śmietaną roztartą z drożdżami i solą do smaku. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, Następnie wycinać dużą szklanką kółka nakładać farsz, zlepiać i smarować śmietanką. Przygotowane pierogi ułożyć na wysmarowanej
Tradycyjna Kuchnia