wędzonym aromacie. Ser miał konsystencję zwykłego twarogu, smak nieco przypominający wędzony oscypek... Zjadłam trochę z wędliną na kanapce, przyznam, że całkiem, całkiem niezłe było. Tyle, że Mała jeść nie chciała, a znając moje kanapkowe potrzeby - nim skończyłabym kawałek, dawno minęłaby jego data przydatności do spożycia. Postanowiłam więc z tego twarogu zrobić coś! Najpierw pomyślałam o pierogach ruskich - taki wędzony(...)ziemniaków... Później myślałam o kluskach, na wzór kopytek, do podania ze skwarkami z boczku (akurat dostałam od Taty trochę takiego wiejskiego, mocno owędzonego). Ostatecznie zdecydowałam się na pierogi z nadzieniem z sera i boczku. Przeglądając różne stronki kulinarne podpatrzyłam to i owo, wyszło mi, że to będą pierogi podhalańskie! Ciasto zrobiłam wg przepisu , w którym mąkę zalewa się
6nieboruskie pierogi, okraszone boczkiem z cebulką. Delikatne i smaczne. Składniki na ciasto (na około 50 pierogów): 500 g mąki 3 łyżki oleju około 300 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli Składniki na farsz: 0,5 kg obranych ziemniaków 250 g półtłustego sera białego 1 duża cebula olej do podsmażenia cebuli sól do smaku pieprz Okrasa: olej 2 cebule(...)jeszcze gorące ugniatamy tłuczkiem. Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oleju do zeszklenia. Łączymy ser, ziemniaki i zeszkloną cebulę. Farsz solimy i dość mocno pieprzymy. Całość ponownie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków, aż do momentu połączenia się składników. Wykonanie pierogów: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i całość wyrabiamy, do momentu, aż ciasto przestanie lepić się
Smak mojego domubyłabym sobą gdybym nie nakombinowała.... Drożdżowy pieróg nadziany farszem z mięsa mielonego, kurek, cukinii, doprawiony szczyptą pikantnego chilli posypany startym serem to doskonały pomysł na obiad, ciasto drożdżowe dzięki dodatkowi majonezu jest wspaniale puszyste, rozeszły się w mig więc smakowało, polecam! Danie prezentuje się na talerzu Jesień-Autumn Porcelana Bogucice Składniki: Ciasto drożdżowe: 25 dag mąki pszennej(...)okrągłych placków, nakładamy na środek farsz, brzegi podnosimy do góry, i zlepiamy na końcach, układamy na blasze wyłożonej pergaminem - w odpowiedniej odległości bo pierogi wyrosną, posypujemy startym serem, pieczemy 20 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku.Podajemy gorące. Smacznego
Wanilia i KardamonWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Calzone to pizza w kształcie pieroga. Nadziana farszem z pieczarek, boczku, cebuli, papryki, czarnych oliwek i oczywiście żółtym serem. Tak naprawdę możemy użyć do niej dowolnego farszu, czyli to co lubimy Smakuje super, powiedziałabym nawet, że lepiej niż zwykła pizza. Post Calzone pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta Gotujepieróg z ciasta do pizzy, wypełniony sosem i soczystym farszem oraz ciągnącym się serem to jest właśnie calzone. W tej wersji w środku znajdziemy niezłą kompozycję – pikantne, paprykowe salami, podkreślone świeżą, kolorową papryką oraz słodką od wina cebulą. Na tym się nie kończy, bo do tego najlepiej jest dodać sos ze świeżych pomidorów oraz wyrazisty w smaku ser. Gwarantuje(...)placka wykładamy po łyżce sosu pomidorowego, na to porcję farszu – dzielimy farsz na 6 równych części. Na farsz sypiemy porcję sera tartego oraz rozrywamy kawałek mozarelli – ją też tniemy na 6 równych kawałków, aby w każdym pierogu było tyle samo. Część ciasta bez farszu naciągamy na wszystkie składniki i dokładnie zlepiamy brzegi – zalepiamy jak pierogi
Smaczna Stronaserze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów(...)Składniki 300 g mąki pszennej 180 ml gorącej wody 1/2 łyżki masła szczypta soli 300 g rolady z sera koziego Dodatkowo: masło (3 łyżki) koperek Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Z sera koziego robimy kulki z sera koziego, wielkości orzecha włoskiego. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z masłem, dodajemy szczyptę soli
R'n'G Kitchentłuszczu dodać szpinak, przyprawy, sól i pieprz do smaku, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem. Przygotować ciasto; Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto .. Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką. Przepis opublikowany
Gotowanie jest łatwepierogi zrobione z ciasta ziemniaczanego. Delikatne, ze złocistą skórką , wypełnione po brzegi fantastycznym farszem! W środku soczysty kurczak , moje ulubione suszone pomidory i ser – ja połączyłam fetę z ricottą. Ajj ślinka cieknie! Takie pierogi są fantastycznym pomysłem na obiad. Do tego barszczyk czerwony i juz możemy oblizywac sie z zachwytu! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * ziemniaki(...)łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * małe jajko – 1 szt * sól – do smaku FARSZ: * kurczak – ok. 100 g * suszone pomidory – 80 g * ser feta – 50 g * ser ricotta – 50 g * sól , pieprz , papryka DO POSMAROWANIA: * małe żółtko – 1 szt * śmietana – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy
Ostra na Słodkojest to najpopularniejszy rodzaj pierogów. Wiadomo rządzą: z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami czy na słodko z serem. Przepisy na przeróżne pierogi z naszej strony znajdziecie TU (link) Ale Pierogi z tartymi ziemniakami zasługują na wyróżnienie i popularyzację bo smakują wyśmienicie. Mają różne
kuron.com.plCalzone, potrawa pochodząca z Neapolu, jest niczym innym, jak pierogiem z ciasta pizzowego wypełnionym po brzegi farszem. Tradycyjnie calzone wypełnia się salami, szynką lub warzywami, mozzarellą, ricottą, parmezanem lub serem pecorino i jajkiem. W zależności od regionu są różne wariacje odnośnie wypełnienia, ale zazwyczaj kojarzą się one ze składnikami do pizzy. We Włoszech calzone jest uważane za najlepszą formę(...)sosem bbq. Na połowie ułożyć kawałki kurczaka, posypać dużą ilością sera, polać sosem. Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Delikatnie oprószyć z wierzchu startym serem. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 792,9 kcal Tłuszcz: 23,5g Białko: 43g Węglowodany: 99,5g Smacznego
Zielona KuchniaWyszło pysznie. Polecam! Ilość porcji: około 20 pierogów Czas przygotowania: 30 minut + 20 minut pieczenia + 1h na wyrośnięcie ciasta Składniki: Na ciasto: ½ kg mąki pszennej 250ml mleka ¼ opakowania świeżych drożdży (ok. 25g) 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Na farsz: 2 piersi z kurczaka 100g żółtego sera 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula(...)dorzucamy pomidory i mieszamy całość. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Zestawiamy z gazu i dorzucamy żółty ser, mieszamy całość. Od ciasta odrywamy mniejsze kawałki i wałkujemy na grubość około 2mm. Wycinamy spore koła, nakładamy farsz i zamykamy jak tradycyjne pierogi. Brzegi dociskamy widelcem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane pierogi smarujemy roztrzepanym jajkiem
Kolizje Smakówpierogów można użyć innego zestawu ziół może to być rozmaryn, który również świetnie pasuje do grzybów. Pierogi z kurkami chyba najlepiej smakują odgrzewane na patelni. Dzięki lekko przypieczonej skórce ciasta są delikatnie chrupiące i do tego wspaniały farsz. Rewelacyjna uczta, polecam! Print Pierogi z kurkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne pierogi(...)pierogów podczas gotowania). Kiedy woda zagotuje się można wkładać pierogi, pierogi gotujemy około 3-4 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię, pierogi nie powinny gotować się zbyt ostro ponieważ mogą popękać i rozkleić się, przykręćcie ognień! Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową na talerze. Pierogi podajemy gorące polane tłuszczem i cebulką lup posypane serem typu
SprawdzonaKuchnia.plGreckie łódeczki z pomidorami i serem. Edyta Guhl. Witajcie, dzisiaj zapraszam Was na greckie łódeczki z nadzieniem z suszonych pomidorów i sera. Przepis znalazłam na blogu
dolcevitainmykitchenCalzone to nic innego jak włoska pizza jednak w postaci dużego pieroga. Do Calzone podobnie jak i pizzy prócz klasycznego sosu pomidorowego i sera można dodać dowolne składniki. Calzone - Składniki: ciasto: 500 g mąki 240 ml ciepłej wody 30 g drożdży świeżych 2 łyżki miodu łyżka oleju lub oliwy łyżeczka soli farsz: 500 g pieczarek duża cebula przyprawy: czosnek(...)dzielimy na ok. 3 części. Każdą z nich formujemy w płaski okrągły placek. Na środku każdego z nich rozprowadzamy sos pomidorowy i wykładamy farsz. Wszystko posypujemy startym serem. Składamy, zlepiamy jak dużego pieroga i całość smarujemy mlekiem. Można oprószyć ziołami. Pieczemy w temperaturze 250 stopni przez ok. 7-10 minut do zrumienienia ciasta. Moje posty
Słodka Stronapolane stopionym masłem z cukrem i cynamonem lub z bułką tartą podsmażoną na masełku. Można je także podawać z sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser biały mielimy w maszynce do mięsa lub po prostu rozdrabniamy na stolnicy praską do ziemniaków. Można też
Gotujemy i jemy