pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:60/133)

Idealne ciasto na pierogi 89

pierogów to klucz… do pierogów idealnych. Szczerze powiedziawszy pierożka możemy nadziać dosłownie wszystkim co da się w tym pierogu zlepić. Ale jak sprawić ,aby ciasto na pierogi było delikatne, nie pękało i nie było jak podeszwa gumowców? Jest na to sposób: sposób na idealne ciasto! Nigdy nie ważę i nie mierzę składników na ciasto, dodaję(...)mąką , gdyż im więcej mąki ,tym twardsze ciasto. Ciasto podczas wykrawania kółek jest jeszcze ciepłe .   Nakładamy farsz np. ziemniaki i ser, grzyby i kasza gryczana, kapusta słodka z grzybami, itd. Składamy kółka na pół i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia około 3 minuty. Po wyciągnięciu polewamy masłem z zeszkloną cebulką i …gotowe

Z Kuchni Do Kuchni
The Very Hungry Caterpillar 203

śniadanie (kolację) zapraszam na zapiekaną gąsieniczkę ;) ciasto francuskie cienkie kiełbaski lub parówki 1 jajko 1 łyżka mleka ketchup, majonez ser lub zioła (opcjonalnie do oprószenia) Z ciasta wycięłam prostokąty (na długość kiełbasek). Na środku każdego ułożyłam kiełbaskę, skleiłam jak pieroga i ponacinałam na 7- 8 części (zostawiając ten zwinięty brzeg nieprzeciętym). Następnie każdą część kolejno wykręcałam to w prawo(...)gąsieniczki właśnie). Gotowe gąsieniczki ułożyłam na papierze do pieczenia, posmarowałam rozbełtanym jajkiem z dodatkiem mleka i zapiekłam przez 20min. w 200st. Podałam z ketchupem, ale można także oprószyć żółtym serem lub ulubionymi ziołami. Żeby nie było, że jestem taka zdolniacha, przepis podpatrzyłam tutaj

bastalena
Pierogi z wędzonym twarogiem, porami i suszonymi pomidorami w parzonym cieście i panierce 204

suszonymi pomidorami jako farsz do pierogów? Jak to będzie smakować - teraz mogę Wam odpowiedzieć - są przepyszne! Do tego smażone w panierce - mega zaskoczenie. Spróbujcie. Składniki: * ciasto : - 2 szklanki mąki (przesianej) - 2 szklanki mleka - 2 łyżki masła - sól *farsz: - 1 średni por - 8-10 suszone pomidory (można dodać również posiekane oliwki) - 250g wędzonego sera białego - 1 łyżka masła - sól, pieprz(...)półksiężyce (białą część). Pomidory suszone drobno pokroić. Pora i pomidory podsmażyć na maśle, doprawiając pieprzem. Przestudzić. Wędzony ser rozgnieść widelcem i dodać podsmażonego pora i pomidory. W razie konieczności doprawić. Ciasto rozwałkować na grubość min 3mm i wycinać krążki. Pierogi nadziać, panierować w jajku i bułce tartej, i wrzucać na dobrze rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru panierki. Smacznego

CookYourself
Gozleme z ruskim farszem 126

Gozleme przygotowywałam już w wersji ze szpinakiem i serem feta. Ten Turecki chlebek pieczony jest często z nadzieniem z tłuczonych ziemniaków i koziego sera. Postanowiłam więc pozostać przy ziemniakach, ale zmienić farsz na ten, który znajduje się w pierogach ruskich. Wierzcie mi, że wyszło przepysznie. Chlebki są chrupiące, a ruski farsz pasuje do nich rewelacyjnie. Aby farsz nie był

Passions hobbies life
Naleśniki z ruskim farszem 147

internetach" naleśniki z farszem takim jak na ruskie pierogi. Postanowiłam i ja takie zrobić. Moje są zapiekane w pomidorach i posypane dodatkowo tartym cheddarem. Wyszły bardzo smaczne. Po świątecznych mięsach i śledziach, takie danie było bardzo miłą odmianą.  składniki 12 naleśników farsz 600 g ugotowanych ziemniaków 500 g sera białego, tłustego 300 g cebuli sól pieprz 2 puszki

Stare Gary
Pierogi z twarogiem i jagodami 121

Bardziej sycąca wersja moich ulubionych owocowych pierogów - z jagodami. Zresztą, porównanie jest może niefortunne, bo to inny styl pierogów i zupełnie inny smak. Jeśli jednak lubicie jagody i nie jest wam straszny biały ser to ten przepis jest dla was. Sycący i pyszny, w sam raz na sezon letni ;) Można zrobić je ze świeżych lub mrożonych jagód. Jeśli

Milion Smaków
Kotlet schabowy nadziewany borowikami, cebulą i serem. 194

doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Gotową masę dzielimy na trzy części. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu i pokrojony plaster żółtego sera (w ten sposób, żeby jedno centymetrowy brzeg pozostał bez farszu), następnie kotlet składamy jak pieroga i dociskamy brzegi bez farszu. Jajko roztrzepujemy i panierujemy w nim kotleta, a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane schabowe smażymy

Rozpustne gotowanie
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 167

przelewało się. Same placki o dziwo dobre, porządnie odsączone z tłuszczu i niegumowate w środku. Na uwagę zasługuje farsz do pierogów, który nie był zmiksowany na jednolitą masę ale wyraźnie było czuć i widać kawałki sera białego, który w dyskretny sposób przemycał swój smak. Z kolei schabowy był porządnie doprawiony i nad wyraz soczysty, nietwardy. Żeberka mięciutkie, mięso odchodzące

Right Behind The Kitchen
Pierogi z serem 178

zalać wrzącą wodą i wymieszać. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować na grubość 1- 2 mm, lekko podsypując mąką, szklanką powykrawać koła. Ser wymieszać z pozostałymi składnikami. Na każde koło z ciasta nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać pierogi. Wrzucać do wrzącej wody, gotować około 2 minuty po wypłynięciu na wierzch, odcedzić

Camilla w kuchni
PIEROGI LENIWE Z BATATÓW. BEZGLUTENOWE. 163

popracować i palec wskazujący, który pokazywał portfel przy słowach "Wiktor, idź po sklepu po bataty TERAZ". Wyszły więc nam kreatywne leniwe pierogi z batatów. Pomarańczowe i zupełnie inne w smaku. SKŁADNIKI: - 2 bataty (średniej wielkości) - kostka sera białego - mąka ziemniaczana 250g - mąka bezglutenowa chlebowa ( w zależności od potrzeb) WYKONANIE: bataty gotujemy około 20 minut w mundurkach, uważając, żeby się

Wypisz Wymaluj
Sylwester 2017 257

jajeczna z ogórkiem zielonym i czosnkowym jogurtem Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Ciasto na pizzę Rossini Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Brukselka zapiekana pod kruszonką Pierogi ruskie Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Pieczone pierożki(...)pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z pieca w dwóch nadzieniach i sosem koperkowo- czosnkowym 171

Dodajemy drobno pokrojoną porę i suszone pomidory, odstawiamy z ognia , ścieramy żółty ser i gotowe Szpinak jeżeli jest mrożony podsmażamy tak długo jak pozbawimy go wody, dodajemy sól, czosnek, ser feta pokrojoną w kostkę, mieszamy i gotowe. Szpinak nie może mieć za dużo wody w sobie ponieważ ciasto będzie przemakać i zrobią nam się dziury Z wyrośniętego ciasta odrywamy mniejsze(...)jajkiem i dla ozdoby możemy podsypać pierożki suszonym koperkiem sezamem czy papryką. Widelcem warto zrobić jeszcze jakiś wzorek co sprawi ,że danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie. Tak przygotowane pierogi pieczemy do rumianych kolorów przez ok. 20 minut. Ze słoiczka do małego garnuszka wylewamy nasz sos uniwersalny, dodajemy drobno przeciśnięty czosnek i pokrojony koperek. Zawsze możemy sos przed podaniem

W Moim Magicznym Domu
Empanadillas: Post Scriptum 207

SZYNKĄ I OLIWKAMI 2 jajka ugotowane na twardo 40 g posiekanych zielonych oliwek 95 g drobno posiekanej szynki 30 g żółtego sera, startego Wszystkie składniki wymieszać, jeśli konieczne doprawić do smaku i nakładać na wycięte z ciasta pierogi. Ta wersja nie była przeze mnie testowana, ale wydaje mi się, że lepiej sprawdzi się w wersji pieczonej niż smażonej

KUCHARNIA
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami 167

ciastem i orzeźwiającym, lekkim sosem szpinak smakował mi jeszcze bardziej, niż zwykle. Pycha! Boczniaki także świetnie odnalazły się w jego towarzystwie – teraz taki farsz będę robić znacznie częściej. Pierogi w wersji pieczonej są trochę mniej pracochłonne, ponieważ są większe od tych tradycyjnych i nie trzeba wkładać dużo siły w wałkowanie – ciasto nie musi być bardzo cienkie. Część(...)liściach (rozmrożonego) 250 g boczniaków (waga bez ogonków) 250 g fety lub sera kanapkowo-sałatkowego typu feta 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko duża szczypta tartej gałki muszkatołowej 2 łyżki oliwy z oliwek (może być aromatyzowana) sól morska, świeżo mielony pieprz Ciasto na pieczone pierogi: 350 g mąki pszennej (2,5 szklanki) 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej

Poezja smaku
Pierogi ruskie z serkiem topionym . 147

właśnie do pierogów , podkręca fajnie smak farszu :) Jeśli macie ochotę na michę pierogów to zapraszam :) Składniki na ciasto według Ewy Wachowicz  : ½ kg mąki 1 jajko ok. 1 szklanki gorącej wody 1 łyżka masła  szczypta soli   Mój farsz : 300 g sera białego chudego zmielonego 4 trójkąciki serka topionego ze szczypiorkiem  1 cebula(...)łyżkach masła , lekko posolić.Do miski przełożyć zmielone ziemniaki , ser ,cebulkę oraz pokrojone na kawałeczki serki topione . Przyprawić do smaku Vegetą i pieprzem , dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na 2, 3 mm , wycinać koła , nakładać farsz i w koło dobrze zlepiać. W garnku zagotować osoloną  wodę , wrzucać partiami pierogi , gotować około 4  minut od wypłynięcia . Następnie przekładamy

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania