pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:71/133)

Pierogi ruskie 129

zawsze. Nie są to ruskie pierogi, ale takie z kapustą i grzybami. Ale może przyda Wam się ten przepis? Może użyjecie przepisu na ciasto pierogowe? Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 1,5 łyżki oleju 1 szklanka ciepłej wody (nie wrzątku!) Farsz: 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg białego sera - najlepiej tłustego bądź półtłustego(...)Tłuczemy i studzimy - ziemniaki nie powinny mieć grubek, dlatego dodatkowo można go przepuścić przez praskę. Przez praskę przepuszczamy też biały ser i dokładnie oba składniki mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z masłem. Dodajemy do sera z ziemniakami, dokładnie mieszamy i doprawiamy farsz do smaku. Na kółka ciasta pierogowego wykładamy solidną łyżkę farszu (bądź tyle

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
6x wege inspiracji sierpnia (ze sklepów) + kiszonki 131

zrobić obiad. 3. Farsz do pierogów od Melvit Skład naturalny, ciekawy produkt o różnorodnym zastosowaniu. Dzięki Linda! Jako, że nie umiem i nie lubię robić pierogów, użyłam farszu do wytrawnego tortu naleśnikowego. Każdy naleśnik posmarowałam pastą warzywną o wyraźnym smaku (bo farsz jest dość delikatny w smaku)  + farszem + dodałam odrobinę sera. Myślę, że farsz nadawałby się też

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierogi z serem kozim i figą 96

rozgrzanym maśle, dodajemy ser, rozpuszczając pod przykryciem. Studzimy. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy do sera. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Przysmażamy

R'n'G Kitchen
Pierogi z kurczakiem i serem 184

wyrabiać ciasto aż będzie jednolite, potem wałkujemy i wykrawamy szklanką kołka i nakładamy nadzienie i zlepiamy pierogi /jak już mamy wszystko gotowe wystarczy wrzucać i gotować w osolonej wodzie. farsz: 2 piersi z kurczaka 2 małe oscypki 20 dag startego zółtego sera przyprawy 2 łyżki śmietany 12% szczypiorek ( ilość wg. uznania) przygotowanie Piersi z kurczaka oczyścić, następnie przekroić

Moje Wyroby
CIASTO FRANCUSKIE Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI 225

kukurydza – ok. 100 * sól, pieprz, papryka ostra * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ścieramy ser żółtym dodajemy pokrojoną mozzarellę, paprykę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy na 3 płaty. Na każdym wzdłuż układamy farsz i sklejany ( jak pierogi ). Sklejamy 3 końce razem i zwijamy dość ciasny warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem. Pieczmy

Ostra na Słodko
Pulpeciki serowo-pieczarkowe 114

które nie jedzą   mięsa.   Co podać, żeby wszystkim smakowało? Zapiekanka nie wchodziła w rachubę, pierogi też odpadały. Pomyślałam i po chwili powstał przepis na szybkie danie obiadowe. Miałam nadzieję, że wszystkim zasmakuje.   Zrobiłam pulpeciki. Ich głównym składnikiem był żółty ser i pieczarki. Dodałam kaszę gryczaną i wszystko okrasiłam przyprawami, w tym wędzoną papryką w proszku

Kuchnia u Krysi
Pierożki z ciasta francuskiego II 145

ciasto francuskie i kroimy na kwadraty. Poniższe zdjęcie pokazuje pierożki z 1 opakowania ciasta francuskiego. Gdy ser topiony się rozpuści i ładnie połączy pozostałe składniki wyłączamy ogień. Farsz nakładamy na kwadraty i zlepiamy rogi ciasta tak jak to się robi do pierogów. Wkładamy w nagrzany do 210 st piekarnik i pieczemy ok 20 minut

Państwo Wojtczuk gotują
Samosy z kurczakiem 167

znaczenie - najważniejsze jest nadzienie. I tak do czebureków dodałam mięso, cebulę i czosnek, do ruskich dodaje ser, mięte i ziemniaki tak tutaj postanowiłam zrobić miks warzywno, mięsno, przyprawowy. Najważniejsze w samosach są przyprawy bo jednak, co by nie było, to- zwykłe pierogi - tyle tylko, że smażone (pieczone) a nie gotowane. I to właśnie przyprawy nadają im ten niesamowity orientalny

sierotka maRysia w kuchni
Przepis na… – Calzone, pizzę z farszem 226

Chłodny farsz wykładamy na połowę placka i zlepiamy brzegi (tak jak zlepia się je w tradycyjnych pierogach). Gotowe calzone wykładamy na blachę (wysmarowaną oliwą z oliwek bądź wyłożoną papierem do pieczenia) i smarujemy ich wierzch oliwą oraz posypujemy świeżymi ziołami i serem. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 20 minut. Buon appetito! Jeśli Wam smakuje zapraszamy

Bon Ton Italia
Pierogi z serem 194

szklanki cukru pudru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 lyzka kaszy manny  Ser wrzucamy do misy i kruszymy widelcem  Dodajemy cukry i kasze manne  Mieszamy wszystko razem  Teraz dodajemy zoltka i znow mieszamy  Mase zostawiamy  Ciasto na pierogi: 2 i 1/2 szklanki maki  1 jajko  1/2 szklanki letniej wody

Klaudynkowa kuchnia
XIX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 143

wszystkie stoiska można było umieścić w tym samym miejscu bez problemów lokalizacyjnych.  Kupiłam chleb na zakwasie, ser koryciński swojski z miętą i pieprzem, podpiwek oraz trzy szklane karafki za niewielkie pieniądze na stoisku ze starociami. Zapraszam na fotorelację: oto i ja :) pieróg smażony ze szpinakiem

Pasja Smaku
Pierogi ruskie 123

pierogów ruskich Ile domów tyle przepisów na nie.  Ja własnie tak robię pierogi i taką wersję w domu uwielbiają wszyscy! Składniki: Na ciasto: * 1 kg mąki * 1/2 kostki masła * szczypta soli * woda ok. 60 – 70st.C Składniki na farsz: * 1 kg białego sera * 1 kg ziemniaków ugotowanych  * 1 cebula * kawałek słoninki * sól, pieprz ziołowy i czarny(...)być miękkie. Mi wychodzą proporcje: 1 kg ciasta na 2 kg farszu. O farszu: Można nakładać łyżeczką albo robić kulki z farszu wielkości orzecha włoskiego. Łatwiej się wtedy zakleja pierogi. Smacznego! Lidka Artykuł Pierogi ruskie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi ruskie 232

pierogów ruskich :) Ile domów tyle przepisów na nie.  Ja własnie tak robię pierogi i taką wersję w domu uwielbiają wszyscy! Składniki: Na ciasto: * 1 kg mąki * 1/2 kostki masła * szczypta soli * woda ok. 60 - 70st.C Składniki na farsz: * 1 kg białego sera * 1 kg ziemniaków ugotowanych  * 1 cebula * kawałek słoninki * sól, pieprz ziołowy i czarny Słoninkę(...)być miękkie. Mi wychodzą proporcje: 1 kg ciasta na 2 kg farszu. O farszu: Można nakładać łyżeczką albo robić kulki z farszu wielkości orzecha włoskiego. Łatwiej się wtedy zakleja pierogi. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone pierogi pizzowe 132

Zapraszam na pierogi pieczone zrobione na cieście pizzowym. Ponieważ nic się u mnie marnuje, to z resztek z lodówki zrobiłam pyszny farsz do moich pierożków pizzowych. Polecam Składniki: ciasto: 25 g drożdży świeżych szczypta cukru 1 szkl mąki + do podsypania 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli 1/4 szkl ciepłej wody farsz: 30 g żółtego sera 1 parówka 3 pomidorki(...)minut do wyrośnięcia. Farsz: ser, parówkę i pomidorki drobno kroimy i przekładamy do miseczki. Następnie dodajemy serek, ketchup oraz przyprawiamy do smaku, mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną mąką i chwilę wyrabiamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek i wykrajamy kółka. Na każdy środek nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy w kształt pieroga. Robimy tak do wykorzystania składników

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ruskie pierogi 101

już nie zje. Na ruskie pierogi jest tyle przepisów ile osób, które je robią. My nie lubimy kwaśnych i proporcji 2,5 do 1 się trzymamy. Zawsze z Mamą robimy mały zapasik do zamrażarki i gdy nasz niejadek ma już co jeść,  my możemy sobie  poeksperymentować :) Składniki na farsz: 40 dkg sera białego półtłustego 1.2 kilograma ziemniaków(...)Ziemniaki ugotować i razem  z serem przepuścić przez praskę. Cebulę i słoninę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na złoto i  2/3 przełożyć do farszu. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Z w/w składników w międzyczasie  zagnieść ciasto. Deskę do wałkowania opruszyć  mąką. Ciasto  podzielić na 3 części, rozwałkować, wyciąć

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania