pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:81/164)

Drożdżowe bułeczki z serem 163

centymetra. Wykrawać prostokąty, bliżej krótszego boku umieścić sporą łyżeczkę nadzienia. Złożyć jak pieroga, pozostawiając jednak kawałek wolnego ciasta z przodu. Wystające ciasto pokroić na paseczki, którymi należy opleść drożdżówkę. Gotowe drożdżówki posmarować jajkiem i odstawić na 30 min w ciepłe miejsce. Piec w temperaturze 180ºC przez 8 – 10 minut, grzanie góra-dół. Artykuł Drożdżowe bułeczki z serem

Alle Dobre!
Szybkie przekąski na święta i nie tylko 4116

wiadomo, tradycja: śledzik, karp smażony, barszcz czerwony czy pierogi z kapustą i grzybami. Gorzej z 1 i 2 dniem świąt. Wpada rodzina i co wtedy? Na pewno dobrym pomysłem jest pieczyste. Na przykład aromatyczna, soczysta szynka i pieczone ziemniaczki do tego.( link) Przydałyby się także szybkie przekąski

kuron.com.pl
Szarlotka z polewą i kokosem 147

jabłka wykładamy drugie ciasto i delikatnie dociskamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 40/45 minut na złoty kolor.  Polewę Helio wkładamy do miski z ciepłą wodą i rozpuszczamy, następnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.Ja swoją szarlotkę wykrawałam obręczą do pierogów myślę że tak ciekawiej się prezentuje :) Smacznego :)    Przepis dodaję do akcji Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe kieszonki z jabłkami 122

jabłka wymieszane z rodzynkami), brzegi smarujemy mlekiem, a następnie zlepiamy je (jak przy robieniu pierogów). Każdą sklejona kieszonkę, a w zasadzie jej sklejony brzeg nacinamy na głębokość ok. 0,5-1 cm tworząc coś na kształt grzebienia. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika i smarujemy mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach (bez termoobiegu

MyCookBook.pl
ZUPA GRZYBOWA CZYSTA Z PIEROGIEM 121

wspaniałym wywarze z suszonych grzybów ,zbieranych jesienią w lesie i suszonych na kaflowym piecu aż prosi się o jej zrobienie.Grzybki nadają jej głęboki smak i aromat , a kolor zniewala .Podajemy ją z uszkami ,kostką z kaszy manny lub tak jak ja z pierogiem z GRZYBKAMI i śledziem.Zapraszam. 3 dag.grzybów suszonych 20 dag.włoszczyzny 3 ziarna pieprzu czarnego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowe jagodzianki, jagodowe bułeczki 160

równe 13-15 części. Każdy kawałek spłaszczymy, dodajemy łyżkę naszych jagód, zlepiamy jak pieroga, po czym formujemy bułeczkę. Dobrze jest nie robić zbyt cienkiego ciasta, po zlepieniu może nam się rozerwać. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na ok 15-20 minut, po czym pieczemy ok 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.  Lekko ostudzone lukrujemy i zajadamy :))) Niech

Basia w kuchni
Buziaczki- ciasteczka serowe z jabłkiem 118

około 3 mm - 5 mm.  Szklanką od piwa wyciąć kółka (jak na pierogi). Jabłka obrać podzielić na 8 części, usunąć gniazda Każdą część jabłka ułożyć na kółku ciasta, przy brzegu, krążek zgiąć w połowie i skleić rogi. Ułożyć na papierze do pieczenia i blasze. Piec w 190 stopni C przez ok 25 minut. Gdy ciasteczka ostygną posypać

MarciochaKucharzy
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 238

ciasta. Następnie składamy paszteciki dokładnie sklejając ze sobą boki ciasta, podobnie jak przy pierogach, ale bez falbanki (patrzcie na zdjęcie poniżej). Kładziemy paszteciki falbanką do dołu i rozpłaszczamy dłonią, nadając mu owalny, płaski kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ (15 min) Podczas wyrastania ciasta

Nerds Kitchen
Soczysty schab pieczony w całości 77

Soczysty schab pieczony w całości  Jak upiec schab, żeby był soczysty. Soczysty schab pieczony w całości do obiadu i do kanapek jest wyśmienity

Cztery Fajery
Półgotowe ciastka z nadzieniem brzoskwiniowym (z ciasta kruchego) 126

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Dlaczego ciastka - półgotowe? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Jest to doskonałe rozwiązanie dla osób początkujących, niecierpliwych i dla tych, którzy nie dysponują długim czasem na zabawę w kuchni. Ciastka mogą być nadziewane czekoladą lub dowolnym dżemem - wg własnych upodobań. Niżej przedstawiam wersję z brzoskwiniami. 1 płat gotowego(...)pomocą szklanki) wycinać dowolne kształty (używałam przyrządu do pierogów, który od razu sklejał ciastka; widoczny na zdjęciu). Na środku kawałka ciasta położyć (łyżką) odpowiednią porcję musu brzoskwiniowego i przykryć drugim kawałkiem. Oba kawałki mocno skleić (np. dociskając widelcem). Ciastka opcjonalnie można posmarować rozmieszanym jajkiem lub odrobiną mleka (będą lśniące). Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut

Di gotuje
Jajecznica z pomidorami i szynką 159

Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jagodzianki 134

konsystencją budyń z owocami (sok się zagęścił mąką). Nie należy trzymać zbyt długo na ogniu, żeby owoce nie puściły całego soku i nie "zniknęły". Na blaszkę wyłożyć papier do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180C. Wyrośnięte ciasto lekko zarobić i podzielić na 16 części (na pół, na pół, na pół i na pół :) ). Bułeczki nie będą wyglądały na zbyt duże(...)sakiewkę lub pierogi. Potem taką "kulkę" jeszcze delikatnie toczyć po blacie, żeby bułeczka się zaokrągliła. Można formować kulki lub podłużne bułeczki. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce łączeniem do dołu. Pozostawić do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Można przed samym włożeniem do piekarnika posmarować je z wierzchu jajkiem, mlekiem lub jajkiem rozmieszanym z mlekiem. Piec w 180C przez 25 minut

Czerwony Gupik
Pieczone pączki czekoladowe z Nutellą 191

pączusie pieczemy, a nie smażymy :) Mnie smakowały baaardzo, jednak w przypadku słodyczy wyznaję zasadę, że moje desery są najmojsze, także musicie je przygotować i sami ocenić ;) Zapraszam do pieczenia! Składniki na rozczyn: 100 ml ciepłego (NIE gorącego!) mleka 50 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki Składniki na 22 średniej wielkości pączki: przygotowany rozczyn 350 g mąki pszennej(...)szklanki wycinamy krążki. Na każdy krążek kładziemy łyżeczkę Nutelli. Zaklejamy jak pierogi, a następnie zaklejamy jak sakiewkę. Wkładamy do papilotek łączeniem do dołu. Ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blaszce układamy połowę przygotowanych pączków w sporych odstępach. Pieczemy 13-15 minut. Lekko przestudzone pączki posypujemy cukrem pudrem. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia

My Culinary Art
Chlebki naan (Naan breads) – tradycyjny dodatek kuchni hinduskiej 103

Chlebki naan, to sztandarowy dodatek kuchni hinduskiej, wypiekany w specjalnym piecu tandoor. Trudno, aby ktoś z nas miał taki piec w swoim domu, jednak mając kamień

Calzonella.com