Kapuśniaczki. Ja znam je bardziej z farszu ze słodką kapustą, ale biorąc pod uwagę fakt, że mój małżonek zdecydowanie bardziej lubi kiszoną, postawiłam właśnie na takie. Mięciutkie, aromatyczne i idealne do na ciepłą kolację lub przekąskę. Pomysł na formowanie kapuśniaczków zaczerpnęłam od Moniki (Pysznie czy przepysznie). Składniki na ok 25 sztuk Ciasto: 125ml mleka 10g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 50ml oleju 30g jogurtu naturalnego Białko z małego jajka ½ płaskiej łyżeczki soli ok ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...