Kapuśniaczki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Kapuśniaczki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Kapuśniaczki. Ja znam je bardziej z farszu ze słodką kapustą, ale biorąc pod uwagę fakt, że mój małżonek zdecydowanie bardziej lubi kiszoną, postawiłam właśnie na takie. Mięciutkie, aromatyczne i idealne do na ciepłą kolację lub przekąskę.  Pomysł na formowanie kapuśniaczków zaczerpnęłam od Moniki (Pysznie czy przepysznie). Składniki na ok 25 sztuk  Ciasto: 125ml mleka 10g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 50ml oleju 30g jogurtu naturalnego Białko z małego jajka ½ płaskiej łyżeczki soli ok ...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.