pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:76/164)

Jagodzianki - najlepsze! 7304

papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę lub dużą deskę do krojenia posypaną delikatnie mąką i krótko zagnieść. Uformować z ciasta wałek i pokroić go na 16 równych części (ok. 60 g każda). Z ciasta uformować w dłoniach kulki. Każdą kulkę rozpłaszczyć ręką, na środek nałożyć 1 łyżkę jagód z cukrem. Skleić ciasto jak pieroga, mocno dociskając brzegi(...)ściereczkami i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 35 minut.  Jajko roztrzepać widelcem. Wyrośnięte jagodzianki posmarować jajkiem, najlepiej przy pomocy pędzelka.    Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C. Piec około 15-20 min, aż jagodzianki ładnie się przyrumienią. Wyjąć. Lekko przestudzić. Polukrować. Lukier: 100 g cukru pudru 2 łyżki gorącej wody Cukier puder utrzeć z wodą przy pomocy łyżki

maniapieczenia
Mini Calzone z mięsem mielonym i oliwkamk 137

Witam Was;) Dziś zapraszam na pyszne Mini Calzone -Mini pierożki drożdżowe ,pieczone w piekarniku. Ja zrobiłam je z mięsem mielonym,sosem pomidorowym,oliwkami i

Gotowanie Patki
Placuszki ryżowe z dynią 157

Aromatyczne placuszki z dynią na jesienne śniadania czy kolacje. Delikatne, z cytrynową nutą, lekko piekące w język (za sprawą imbiru) z sosem śliwkowym i jogurtem - wspaniałe

Rodzinka w kuchni
Pierogi z kapustą i serem 171

Poznajcie tę rzadko przyrządzaną wersję pierogów, oczywiście chodzi o składniki farszu, gdyż same pierogi jak pierogi, ale spróbujcie tego niecodziennego farszu, naprawdę polecamy

kgwjanczewo
Pierożki vonton w aromatycznym rosole 261

Bardzo dobre danie, które powstało głównie w celu zagospodarowania pieczonych resztek ptasich. Miałam  trochę mięsa z perliczki i resztki przepiórki

Stare Gary
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 134

oliwy,dodać boczek pokrojony w kostkę i piec na zloty kolor. Odsączyć na bibule. kapusta W tym samym rondlu w pozosta łym tłuszczu dodać kapustę ,cukier puder,kminek,sól i pieprz cayenne. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia przez około 15 minut . Rozgrza ć piekarnik do 180 ° C. pierogi W łożyć bułki do bulionu warzywnego. Gdy będą już miękkie(...)kulki. Gdy ciasto jest zbyt lepkie, zanurzyć dłonie w mące . W naczyniu żaroodpornym (użyłam 35x25cm) umieścić kapustę. Na kapu ście poukładać kulki z bułek,całość polać po wierzchu śmietaną. Piec oko ło 1 godziny w 170- 180 ° C. na 15 minut przed końcem wyj ąć i umieścić ser raclette na wierzchu kulek. Włożyć ponownie zapiekankę z powrotem do piekarnika

mojej kuchni
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 140

oliwy,dodać boczek pokrojony w kostkę i piec na zloty kolor. Odsączyć na bibule. kapusta W tym samym rondlu w pozosta łym tłuszczu dodać kapustę ,cukier puder,kminek,sól i pieprz cayenne. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia przez około 15 minut . Rozgrza ć piekarnik do 180 ° C. pierogi W łożyć bułki do bulionu warzywnego. Gdy będą już miękkie(...)kulki. Gdy ciasto jest zbyt lepkie, zanurzyć dłonie w mące . W naczyniu żaroodpornym (użyłam 35x25cm) umieścić kapustę. Na kapu ście poukładać kulki z bułek,całość polać po wierzchu śmietaną. Piec oko ło 1 godziny w 170- 180 ° C. na 15 minut przed końcem wyj ąć i umieścić ser raclette na wierzchu kulek. Włożyć ponownie zapiekankę z powrotem do piekarnika

w mojej kuchni
Schab pieczony w migdałowej skorupce 85

się, że zawiera w sobie masę inspiracji. Bez zbędnych kombinacji. Są przepisy na kaczki, pączki, żurki, pierogi, itd. Nie wiem czy jest kompletna, jeżeli chodzi o kuchnię polską, dla mnie jest póki co wystarczająca. I to właśnie w niej znalazłam przepis na pieczoną szynkę, która jest inspiracją do dzisiejszego posta. Na początku chciałam zrobić właśnie szynkę

Kardamonovy
Rogaliki z marmoladą 74

podgrzać + drożdże + cukier. Mąkę przesiać na stolnicę dodać podgrzane mleko i resztę składników zagnieść jak na pierogi. Podzielić na kilka części w zależności jak duże rogaliki chcesz mieć. Rozwałkować dość cienko na koło podzielić w trójkąty nakładać nadzienie według uznania zwijać rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor 10-15min. Autor przepisu: Renata Janczura Artykuł Rogaliki

Wasze Przepisy
Jagodzianki 133

kawałek uformować w kulę, spłaszczyć w dłoni na placek, nałożyć łyżeczkę jagód, sklejać jak na pierogi, układać bułeczki na  blasze wyłożonej papierem. Odstawić jeszcze na 30 minut. Jajko roztrzepać widelcem w misce, pędzlem smarować bułeczki i posypać kruszonką. Po tym czasie piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. przez 20 minut. (function

Kuchnia Danusi
Bułeczki z młodą kapustą 229

podzielić na 16 kawałków. Każdy rozpłaszczyć w rękach, nałożyć nadzienie,zlepić brzegi (jak lepimy pierogi), końce podwinąć pod spód. Bułeczki ułożyć na blasze  i odstawić do napuszenia. Z wierzchu posmarować pozostawionym jajkiem i posypać sezamem. Bułeczki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20 minut w temp. 180stC do uzyskania złotego koloru.Po upieczeniu studzić na kratce przykryte lnianą ściereczką

Obiad gotowy
Sezamowe pierożki z leśnym farszem / Sesame dumplings with forest stuffing 124

Wykrawaj kółka, kładź po łyżeczce farszu i zlepiaj pierożki. Resztki ciasta zlepiaj i ponownie rozwałkowuj. Układaj pierogi na natłuszczonej blaszce. Gotowe pierożki posmaruj z wierzchu białkiem rozmąconym z mlekiem i posyp sezamem lub makiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 25 minut. Ingredients: (18 pieces) Cake 200 grams of wheat flour 100 grams butter

Delicious Place
Pierogi al forno 135

śmieciowe jedzenie potrafią wcisnąć jako gourmet :) Składniki: - wczorajsze pierogi - byle nie owocowe - przecier pomidorowy Wykonanie: Pierogi umieszczamy w naczyniu i zalewamy przecierem pomidorowym. Możemy dodać jakieś dodatkowe składniki lub ulubione przyprawy. Wstawiamy to do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy jakieś 30 minut. Pierwsze 20-25 proponuję pod przykryciem

Kryzysowa Książka Kucharska
Ziemniaki z twarogiem i śledziem oraz konkurs "Śledź SEKO" 246

ziemniakach - weźmy chociażby kluski śląskie, babkę ziemniaczaną (kugel, zmiocarz), kopytka (szagówki), kartacze, kiszkę, moskole, pierogi ruskie, kartoflak, zupy i sałatki wszelakie albo pyry z gzikiem.  To, co mieszkańcy Wielkopolski nazywają pyrami z gzikiem, oznacza po prostu ugotowane w mundurkach albo pieczone ziemniaki z twarogiem. Twaróg oczywiście musi być specjalnie przyrządzony i doprawiony, żeby w połączeniu

Obiad gotowy
Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami. 226

układamy na blasze do ponownego wyrośnięcia. Można również z rozwałkowanego ciasta wycinać krążki i nadziewać formując pierogi. Po około 30 minutach smarujemy wyrośnięte paszteciki roztrzepanym żółtkiem (można je ponacinać ostrym nożem), posypujemy czarnuszką i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika. Pieczemy około 25-30 minut, czyli aż się ładnie zarumienią. Gotowe

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania