pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:79/164)

Bułeczki z pieczarkami 78

koło/owal. Kłaść nadzienie (dużo!) i posypać żółtym serem, składać na pół, zlepić razem, jak pierogi, następnie układać na wyłożonej papierem blaszce, łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć lnianym ręczniczkiem, pozostawić na 30 minut (lub dłużej) do podwojenia objętości. Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem. Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. Wyjąć, podawać gorące. Przygotować nadzienie

dom-agi.pl
SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO 155

pieczonego czosnku, który podczas tego procesu obróbki cudownie się karmelizuje polany odrobiną miodu. Czosnek po upieczeniu nie jest już taki mocny w smaku i nie zabijamy nim naszych rozmówców ;-). Polecam Wam ten sposób obróbki z tym warzywem. W tej formie nada się do wielu dań, wszelakich past, dodatek do dań z makaronem, pizzy, do nadzienia do pierogów, sałatek(...)bazylii. Całość wyszła pyszna! SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO  SKŁADNIKI: - dwie garście mieszanki sałat "baby leaf" - 1 jajko - 2 łyżki ziaren dyni - 1/2 grillowanej lub pieczonej papryki - kilka ząbków pieczonego czosnku - liście ziół: pachnotka, bazylia - 1/2 dojrzałego awokado - oliwa z oliwek - odrobina świeżego chilli wedle uznania - sól, pieprz - syrop z agawy lub miód Paprykę

SMYKWKUCHNI
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 148

Zupy zimne * Mąka   * Makarony   * Kluski   * Knedle   * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia   * Ciasta i ciastka biszkoptowe   * Ciasta i ciastka czekoladowe

Zrób to smacznie
Wesołych Świąt! 170

Wigilii dłużyły się niemiłosiernie; czekałyśmy z Młodą na kolacje u Babć, zabawy z Kuzynką, najlepsze pierogi na świecie i, oczywiście, prezenty. Dzisiaj mam wrażenie, że dwudziesty czwarty grudnia pojawia się jakby znienacka; zdecydowanie zbyt szybko. Uwielbiam bowiem czas oczekiwania, te wszystkie mozolne przygotowania, pieczenie pierniczków, pakowanie prezentów, ubieranie choinki... I kiedy wiem, że to już , czuję w sercu lekkie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagodzianki 280

każdą delikatnie rozpłaszczam w dłoniach i nakładam 2-3 łyżki jagód. Następnie sklejam jak pieroga i formuję kulę. Układam na blaszce. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni, smaruję bułeczki białkiem. Wkładam do piekarnika i piekę 15-18 minut na złoty kolor. Przed podaniem polewam lukrem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
.866. gdy została tylko gruszka... 140

cynamonem świetnie się łączy :) Ach, najważniejsze - w końcu mam weekend...A rozpoczęłam go wczoraj pieczeniem pierwszego w moim życiu bezglutenowego chleba. Wygląda i pachnie nieziemsko, dzisiaj jeszcze ocenię smak i mam nadzieję, że będzie OK! :) Na chili&sugar zapraszam na (jeszcze świąteczne) pierogi  z kapustą i grzybami. Będzie mi także miło, jeśli zagłosujecie w ankiecie,  więcej

breakfast of dreams
Uszka z grzybami i uszka z buraczkami 178

konkurencyjnej pieczarkowej SKŁADNIKI:   2-3 pieczone buraki  1 cebula szczypiorek  sól, pieprz, lubczyk,suszony czosnek,  masło 2 garści suszonych grzybów  1 cebula  pietruszka  sól, pieprz, lubczyk, masło, liść laurowy, ziele angielskie Farsz z buraków: Umyte i oczyszczone buraki zawinąć w sreberko i piec przez ok 1 h w piekarniku nastawionym(...)pozostawić przez kilka godzin w lodówce. ciasto wg znanego już przepisu http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Najlepszym rozmiarem do wycinania uszek jest kieliszek do szampana. Ciasto trzeba cienko rozwałkować. Ulepionego mini pieroga zawijamy na palcu. Pięknie uformowane uszka gotować maksymalnie 2 minuty od wypłynięcia . Wesołych Świąt

MarciochaKucharzy
Świąteczny likier z pieczonych jabłek. 93

Świąteczny likier z pieczonych jabłek likier rumowy z korzennymi przyprawami. Świąteczny likier z pieczonych jabłek najlepiej smakuje, gdy za oknem śnieg i mróz, a

Cztery Fajery
Jagodowy sernik na zimno 164

To już dosłownie ostatnia chwila na ciasto ze świeżymi jagodami, nam udało się ich jeszcze trochę uzbierać na pierogi i ten oto pyszny sernik na

Cynamonowe szczęście
Kopytka z pieczoną dynią i kiełbasą 121

Sezon dyniowy w Krainie trwa w najlepsze 😜 Tym razem zapraszam na kopytka podane z ulubioną kiełbasą oraz pieczoną dynią. I być może, na pierwszy rzut

Kraina Miodem Płynąca
Mace z warzywami i kurczakiem 118

staropolską kuchnią, zwłaszcza te pieczone na blasze kuchni kaflowej, ale u mnie równie dużym zainteresowaniem cieszą się te pieczone w domu na patelni. Choć z kuchni kaflowej też korzystamy, to nieraz jak się nie chce nikomu iść napalić robię właśnie na patelni. Tym bardziej jak zabraknie mi farszu, a ciasta od pierogów zostanie. Nie dodaję(...)dokładnie mieszając. Kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki- przekładamy do marynaty i pozostawiamy na godzinę w lodówce. Po tym czasie kawałki kurczaka układamy na wilgotnym arkuszu papieru do pieczenia, który zawijamy w kopertę i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron po ok 4 minuty. Tak przygotowany kurczak będzie soczysty i bardzo aromatyczny. Sos: Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżowe bułeczki z serem 171

centymetra. Wykrawać prostokąty, bliżej krótszego boku umieścić sporą łyżeczkę nadzienia. Złożyć jak pieroga, pozostawiając jednak kawałek wolnego ciasta z przodu. Wystające ciasto pokroić na paseczki, którymi należy opleść drożdżówkę. Gotowe drożdżówki posmarować jajkiem i odstawić na 30 min w ciepłe miejsce. Piec w temperaturze 180ºC przez 8 – 10 minut, grzanie góra-dół. Artykuł Drożdżowe bułeczki z serem

Alle Dobre!
Szybkie przekąski na święta i nie tylko 4132

wiadomo, tradycja: śledzik, karp smażony, barszcz czerwony czy pierogi z kapustą i grzybami. Gorzej z 1 i 2 dniem świąt. Wpada rodzina i co wtedy? Na pewno dobrym pomysłem jest pieczyste. Na przykład aromatyczna, soczysta szynka i pieczone ziemniaczki do tego.( link) Przydałyby się także szybkie przekąski

kuron.com.pl
Szarlotka z polewą i kokosem 154

jabłka wykładamy drugie ciasto i delikatnie dociskamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 40/45 minut na złoty kolor.  Polewę Helio wkładamy do miski z ciepłą wodą i rozpuszczamy, następnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.Ja swoją szarlotkę wykrawałam obręczą do pierogów myślę że tak ciekawiej się prezentuje :) Smacznego :)    Przepis dodaję do akcji Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe kieszonki z jabłkami 127

jabłka wymieszane z rodzynkami), brzegi smarujemy mlekiem, a następnie zlepiamy je (jak przy robieniu pierogów). Każdą sklejona kieszonkę, a w zasadzie jej sklejony brzeg nacinamy na głębokość ok. 0,5-1 cm tworząc coś na kształt grzebienia. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika i smarujemy mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach (bez termoobiegu

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania