pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:68/164)

Ciasteczka francuskie z nadzieniem czereśniowo-czekoladowym 118

która w połączeniu z tym owocem tworzy smak nie do opisania. Wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego zmniejsza nam czas przygotowania do minimum. Trzeba się jedynie wykazać cierpliwością i odczekać czas pieczenia i stygnięcia, mimo, że ciasteczka pachną i zachęcają od razu do zjedzenia. Składniki (na 8 ciastek): duże opakowanie ciasta francuskiego – 300g szklanka wydrylowanych czereśni 8 kostek mlecznej czekolady(...)środek każdego ciastka wykładamy po łyżce farszu, brzeg smarujemy żółtkiem i zaklejamy – sklejałam jak pierogi w rękach, było mi tak najwygodniej aby farsz się zmieścił. Sklejony brzeg dodatkowo przyciskamy widelcem.   Ciasta układamy na papierze, wierzch smakujemy żółtkiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut, aż będą upieczone i złociste. W tym czasie możemy przygotować polewę – serek

Smaczna Strona
Czekoladowe ciasteczka Chewy Cookies z nadzieniem tofu-truskawkowym 177

łyżki zimnego mleka Nadzienie tofu - truskawkowe - 100g tofu naturalnego - 2 łyżki dżemu truskawkowego - 1 szklanka cukry pudru W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąka, cukier biały, soda, proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy, kakao. Dodajemy masełko i mleko, wyrabiamy ciasto rękami. Masa powinna być jednolita, trochę lepka, w formie brązowej kuli. Zawijamy ciacho w folię i chłodzimy w lodówce(...)spłaszczamy kulkę na dłoni, palcami formujemy lekki dołek i umieszczamy trochę nadzienia. Bardzo podobnie do lepienia pierogów zamykamy nadzienie w cieście i spłaszczamy w dłoni. Nadzienie będzie nam wypływać, nic nie szkodzi. Kładziemy gotowego placuszka na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Ważne jest aby zachować duże odstępy na blaszce do pieczenia, ponieważ ciasteczka bardzo się rozrastają. Zapiekamy ciastka

upichcona
PIERNICZKI 235

Kiedy podawałam Wam przepis na pyszne Lebkuchen , obiecałam, że dodam również recepturę na tradycyjne, najpyszniejsze pierniczki, które piekę od lat na Święta. Za ich produkcję biorę się przeważnie na początku grudnia, ponieważ wychodzi ich mnóstwo, a ja robię je z podwójnej lub nawet potrójnej porcji :) W tym roku jednak, jakby to ładnie ująć, lekko zagięła mi się czasoprzestrzeń(...)wysyp mąkę, dodaj sodę, zrób wgłębienie, wbij jajko i wlej przestudzoną masę miodowo-maślaną. Zagnieć ciasto jak na pierogi, wyrabiając je, aż będzie gładkie i jednolite.  Ciasto wałkuj na plecaki grubości około 3 mm i wykrawaj dowolne kształty foremkami. Piecz pierniczki w temperaturze 180 stopni C przez około 8-10 minut , aż ładnie się zrumienią, uważaj tylko

Słodko-Słony Świat Ilony
Piernikowe uszka z żurawiną 132

służy... A w ogóle to niestety talentu do dekorowania nie mam, więc mogłabym tylko wszystko popsuć, a i tak dobrze, że po wieczornym pieczeniu do rana te kilka sztuk (pieczone jako ostatnie) uchowałam do zdjęć ;) W tym przepisie żurawinę można zastąpić innym suszonym owocem, np. śliwką czy morelą. Mogą to być również wiśnie z kompotu czy po prostu(...)bokach +/- 5cm. Na każdy kwadrat nakładamy 2-3 szt. suszonej żurawiny, składamy w trójkąt i zlepiamy jak pieroga (pozbywając się powietrza ze środka) i owijamy na palcu formując "uszko" - zlepiamy rogi. Piernikowe uszka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (robimy niewielkie odstępy) i pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ja do każdej "dziurki" uszka

Kolorowy Przepisownik
Pieczone naleśniki z serem 129

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki z serem w wersji pieczonej z sosem śmietanowym!! Jak dla mnie smakują o wiele lepiej od

Marta Gotuje
Pierogi z bryndzą i dynią oraz "Zakochaj się Julio" 133

dość ostry i słony smak, więc pomyślałam o jego złagodzeniu dynią. Reszta składników jakoś sama się napatoczyła. Pierogi są bardzo smaczne zaraz po ugotowaniu, ale również następnego dnia po odsmażeniu. Składniki (na 4 porcje: Farsz 140 g bryndzy 200 g pieczonej dyni (bez skóry) cebula natka pietruszki młody liść selera naciowego sól odrobina oleju do smażenia Ciasto(...)przykryciem wilgotną ściereczką, by ciasto odpoczęło. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na cienki (2 mm) placek na blacie oprószonym mąką. Nie należy sypać zbyt dużo mąki, bo pierogi nie będą chciały się lepić . Lepiej podsypywać mąkę stopniowo . Wykrawać kubkiem koliste placki. Ja najpierw zużywam ciasto do zrobienia wszystkich możliwych placków, a dopiero potem biorę się za lepienie

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczone pączki z ziemniakami 68

jest kilka argumentów za pieczonymi: Robi się je szybciej ponieważ na raz piecze się np. 16 pączków, a nie 4. Nie ma nieprzyjemnych zapachów w kuchni smażonego oleju, po którym przez resztę dnia muszę wietrzyć chałupę. Mają odrobinkę mniej cholesterolu ponieważ nie są pieczone na głębokim tłuszczu a pieczone, piszę odrobinkę, ponieważ dodałam do ciasta(...)suche). Kawałek ciasta lekko rozpłaszczyć w rękach nałożyć, jedną płaską łyżeczkę dżemu (najlepiej żeby był gęsty). Zlepić jak pierogi, następnie końce ściągnąć do siebie i uformować jakby sakiewkę, w rękach delikatnie ukulać (zrobić kulkę) odstawić na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, złączeniem do dołu, układać w 2-3 cm odstępach bo bardzo rosną (u mnie zmieściło się

moj przepis na
Pieczone pączki z ziemniakami 67

jest kilka argumentów za pieczonymi: Robi się je szybciej ponieważ na raz piecze się np. 16 pączków, a nie 4. Nie ma nieprzyjemnych zapachów w kuchni smażonego oleju, po którym przez resztę dnia muszę wietrzyć chałupę. Mają odrobinkę mniej cholesterolu ponieważ nie są pieczone na głębokim tłuszczu a pieczone, piszę odrobinkę, ponieważ dodałam do ciasta(...)suche). Kawałek ciasta lekko rozpłaszczyć w rękach nałożyć, jedną płaską łyżeczkę dżemu (najlepiej żeby był gęsty). Zlepić jak pierogi, następnie końce ściągnąć do siebie i uformować jakby sakiewkę, w rękach delikatnie ukulać (zrobić kulkę) odstawić na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, złączeniem do dołu, układać w 2-3 cm odstępach bo bardzo rosną (u mnie zmieściło się

moj przepis na
Pieczone pączki z ziemniakami 161

suche). Kawałek ciasta lekko rozpłaszczyć w rękach nałożyć, jedną płaską łyżeczkę dżemu (najlepiej żeby był gęsty). Zlepić jak pierogi, następnie końce ściągnąć do siebie i uformować jakby sakiewkę, w rękach delikatnie ukulać (zrobić kulkę) odstawić na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, złączeniem do dołu, układać w 2-3 cm odstępach bo bardzo rosną (u mnie zmieściło się(...)postąpić z pozostałymi częściami ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st przez 20 min. 3 blachy naraz z termoobiegiem. Uwaga trzeba pilnować bo bułki na najwyższej półce najszybciej się rumienią, dlatego trzeba je obserwować i co ok 7 min lub jak się zbyt zarumienią, zmieniać położenie blach. W przypadku braku termoobiegu piec każdą blachę osobno

moj przepis na
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i żółtym serem 116

farszem pieczarkowym z żółtym serem są rozkoszne. Pieczarkowe nadzienie posklejane żółtym serem, który podczas pieczenia przyjemnie się rozpływa wewnątrz wypieku. Całość zamknięta w puszystym cieście drożdżowym. Maleńkie bułeczki mogą posłużyć jako przekąska lub dodatek serwowany razem z czerwonym barszczem, zamiast uszek i polskich pierogów. Przepysznie smakują zarówno na ciepło – zaraz po upieczeniu, jak i na zimno w kolejnym(...)ciepło. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paszteciki drożdżowe serowo – pieczarkowe 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 40 sztuk Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 160 kcal Maleńkie paszteciki z ciasta drożdżowego, z farszem pieczarkowo – serowym. Drożdżowe paszteciki z pieczarkami do barszczu lub na przekąskę. Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 500 g mąki

ProstePesto.pl
Sernik Oreo 300

I kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nova Pierogova- Gdańsk 125

znaczące. Co do samych pierogów w ofercie znajdziemy pierogi klasyczne, mniej klasyczne, słodkie i wytrawne- myślę, że każdy znajdzie coś co mu się spodoba. My zamówiłyśmy sobie : Zaczęłyśmy od tych ze szpinakiem  Następnie na talerzu wylądowały ruskie z boczkiem Następnie nasz faworyt, czyli pieczone meksykańskie No i podwójny deserek: Pierożki - szarlotka z lodami waniliowymi Jabłecznik(...)nasze serce. Podsumowując: Szybko, sprawnie i smacznie- co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Porcje są takie, że bez problemu się nimi najemy. Mam malusie zastrzeżenie co do cen pierogów, bo faktycznie za tą cenę możemy zjeść klasyczny obiad, ale tak jak pisałam porcje spore, więc jeśli tak jak ja jesteś kluchożercom jedna porcja zdecydowanie cię nasyci. Smacznego! Restaurację

Wielki apetyt
Pasztet z mięs z rosołu - nasza domowa polityka zero waste 81

bulgoczący wywar daje później mnóstwo mięsa, które na wiele sposobów można przygotować jako dodatkowe danie. Czasem powstają z niego pierogi z mięsem, czasem tarta, innym razem paszteciki drożdżowe, które już na blogu znajdziecie. Inna możliwość to przygotowanie domowego pasztetu pieczonego.  Do jego zrobienia używam: - mięso z rosołu pozbawione kości - ewentualnie do 100g słoniny lub tłustego boczku, jeżeli

I tu będę miała takie te
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 59

Drożdżowe wypieki mają jeden minus – czas oczekiwania na wyrośnięcie ciasta. Wbrew pozorom, można je także przygotować pomijając etap czekania. Zapewniam, że efekt będzie tak samo pyszny

Proste-przepisy.pl