Składniki: 400 g mąki orkiszowej, 375ml (1,5 szklanki) kefiru, maślanki lub niegęstego jogurtu naturalnego, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
SaganekChleb pszenno-żytni na zakwasie – prosty i pyszny ! Uwielbiam piec chleby ale zawsze były to takie na drożdżach. Jednak Czytaj dalej Artykuł Chleb pszenno-żytni
Marcepanowa kuchniaSkładniki: (porcja na 10 sztuk) Mąka pszenna tortowa 500 g + łyżka do rozczynu Drożdże 25 g Jogurt naturalny 200 g Masło 25 g Jajko Miód łyżka
Kulinarne przygodyDalej kupujemy chleb w piekarni, choć trochę rzadziej niż wcześniej. Zaopatrzeniowcem u nas jest mąż, bo to on jako jedyny wychodzi z domu i idzie do
bistro mamaIdealne kiedy są jeszcze troche ciepłe. Rwane rękoma i maczane w carry lub zwykłym maśle czosnkowym maja w sobie coś magicznego. A może sekret tkwi w
MohiellaDziś podzielę się na niemal ekspresowe bułeczki cynamonowe. Są puszyste, delikatne, w miarę słodkie i bardzo smaczne- idealne do kawy czy ciepłego mleka. Spróbujcie koniecznie Składniki
Smaki ArminePierwszy raz w życiu jadłam chleb z kaszy gryczanej. Ba! Pierwszy raz w życiu sama go upiekłam 😀 chyba nigdy nie wpadłabym na
Kolorowy PrzepisownikGotowe w : 2 h Internet aż kipi od przepisów na chleb i bułki. Próbowałam wielu z nich i nie do końca byłam z nich zadowolona
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyBabeczki "do koszyczka" bez drożdży ☀️☀️☀️ Samo ich zrobienie zajmie Ci mniej jak 5 min, a upieczenie ok. 30 min ale pieką się już same 😃 Idealne na
CzarnawisienkaRogaliki śniadaniowe, to frajda dla najmłodszych, ale myślę, że nie tylko. Te nie tylko cudnie wyglądają (jak z piekarni...), to jeszcze super smakują. Mimo, iż
Smaczne ZdroweDrożdże w ostatnim czasie stają się towarem deficytowym. Dlatego pomyślałam, że wpis na temat jak mrozić drożdże może się okazać przydatny dla wielu
Kolorowy PrzepisownikProsty chleb pszenny,idealnie sprawdzi się na co dzień na kanapki lub tosty.przygotujecie go w kilka minut + czekanie aż wyrośnie.Mięciutki i pyszny również na drugi
Swojskie jedzonkoSkładniki: 250 g mąki pszennej razowej 250 g mąki pszennej 100 g płatków owsianych 500 ml maślanki 25 g masła (w temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka sody
Qchnia po prostuDopiero jakiś czas temu rozpoczęłam swoją przygodę z pieczeniem na zakwasie, ale wiem, że ten chlebek pszenny stanie się jednym z moich ulubionych. Genialny smak, prostota
nietylkopasta.plChleb orkiszowy na zakwasie Chleb żytni jasny z ziarnami na zakwasie Chleb żytnio-orkiszowy z ziarnami na zakwasie
Passions hobbies life