Nie jestem wielkim zwolennikiem pieczenia chleba w domu, jednak ze względu na akcję #zostańwdomu, postanowiłem przygotować domowy chleb. Byłem troszkę sceptycznie nastawiony do wypieku chleba i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podstawowy przepis na chleb, który można dowolnie modyfikować. Do przygotowania zaczynu, używam zakwasu, który podawałam poprzednio. Zaczyn 200 g mąki żytniej typ 720 250 ml ciepłej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKoronowirus zmienia wszystko od małych rzeczy do wielkich ale przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję poprawi Wam nastrój. Dzisiejszy post też miał być
Kulinarne pyszności MolkiPuszyste, mięciutkie i maślane bułki pachnące czosnkiem, cebulą oraz koperkiem. Składniki: 20 g drożdży, 2 i pół szklanki maki pszennej, 150 ml mleka, 1 jajko
Lena GotujePszenno-żytni chleb ze słonecznikiem – pyszny chleb z chrupiącą skórką. Do jego przygotowania użyłam zwykłej mąki pszennej typ 550 oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pszenno
My Blueberry CornerTe bagietki są tak delikatne w środku i tak chrupiące na zewnątrz, że będziecie je robili bardzo często. Są genialne! Można do nich dodać trochę ziaren
nietylkopasta.plChleb na maślance posmakuje Wam z pewnością. Piekę ten chleb w sytuacjach kryzysowych a także kiedy tylko rodzina ma na niego ochotę, jest bardzo smaczny i
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 8 wiejskich jajek, 6 łyżek wody, 30g mąki konopnej, 110g łupiny babki jajowatej*, 200g roztopionego, ostudzonego smalcu (u mnie ze skwarkami i cebulą
SaganekSkładniki na nieduży bochenek: 4 wiejskie jajka, 3 łyżki wody, 15g mąki kokosowej, 55g łupiny babki jajowatej*, 100g roztopionego, ostudzonego masła (u mnie klarowane), 1 łyżeczka
SaganekBardzo łatwy i wprost ekspresowy slodki wypiek, który pozwala wykorzystać, niezbyt ładne banany. Polany mleczną czekolada, mocno pachnący bananami jest wprost idealny do kubka kawy z
Krylowa KuchniaPlacki pita to okrągłe chlebki popularne w krajach Bliskiego Wschodu jadane z różnymi pikantnymi sosami. Ja dziś proponuję domową pitę typu greckiego, która po przekrojeniu tworzy
Krylowa KuchniaZdrowe placki bez mąki i pieczone na suchej patelni. Jeśli ktoś ma tradycyjną blachę kuchenną to będzie jeszcze lepiej. Tradycja ich wypiekania pochodzi z Indii
Apetyczna babeczkaMamy okres, jaki mamy i musimy się z tym pogodzić. Spotkała nas niecodzienna sytuacja, która powoduje, że powinniśmy zostać w domu przez kolejne dwa tygodnie albo
Ostra na SłodkoZapraszam na pajdę pysznego chleb. Do niego nawet nie musi być dodatków, on sam smakuje wybornie. Jest aromatyczny, jest mięciutki w środku, ma chrupiąca skórkę, jest
Moje Małe Czarowanie[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g otrąb orkiszowych lub pszennych 100 g zakwasu żytniego (przepis
Domowy Smak Jedzenia