Najważniejsza w burgerze jest bułka, a najlepsza to taka upieczona w domu. Z taką bułką możemy serwować burgery w różnych wersjach: wołowe, z grillowanym halloumi
Tajemnice SmakuKolorowe jedzenie intryguje i wprowadza do codziennego menu odrobinę humoru. Fioletowa bułka do hamburgerów? Dlaczego nie? Profanacja czy prowokacja? To tylko zabawa! Czarna marchewka, zwana również
Tajemnice SmakuCzarna marchew to jedna ze starszych odmian marchwi. Sok lub przecier z tej marchwi to naturalny barwnik w przemyśle spożywczym. Jak do tej pory przecieru
Tajemnice SmakuPrzepis na chleb z Vermont pochodzi z książki “CHLEB” Jeffreya Hamelmana. Bardzo lubię ten przepis, to według tej receptury udało mi się wypiec mój
Tajemnice SmakuPyszny,wilgotny i mięciutki .Pachnie nim cały dom.....na drugi dzień (jeśli zostanie choć trochę )jest równie pyszny i wilgotny,polecam gorąco zniknie błyskawicznie....
Swojskie jedzonkoGrissini we Włoszech najczęściej podaje się jako antipasti tuż przed głównym posiłkiem, czyli nasza tzw. „poczekajka”. Jednakże, grissini może być również świetną przekąską na
Be Fit Be StrongPyszne bułeczki z otrębami żytnimi. Delikatne, puszyste i długo zachowują świeżość. Idealne dla najmłodszych ;) Składniki na ok 15 sztuk: 500g mąki pszennej typ 650, 100g
Słodki ZakątekCo zrobić z ugotowanymi ziemniakami ? Możemy upiec chleb, który przygotowuje si ę błyskawicznie, nie potrzebuje wyrastania, jest
La grande e la piccola cuocaZrobiłam nowy chleb na zakwasie. Bardzo dobry, z ziarnami, na mące pszennej. Zapisuję przepis, bo będę do niego wracać. Jeśli macie zakwas, to wypróbujcie, może przypadnie
Agusiowe smakołykiJajka z łososiem Jajka z łososiem Nie podaję ile sztuk jajek ani jakie proporcje innych składników, bo każdy robi taka ilość ile potrzeba. Składniki: jajka łosoś
Pomysłowa kuchniaPomidory suszone z olejem zmiksowane, z zaczynem drożdżowym i mąką zmieszane, mieszanką przypraw ziół toskańskich i pieprzem doprawione z pestkami dyni i słonecznika wyrobione. Ciasto
Moniki SmakołykiChlebek pita (z greckiego pita- to placek), to popularny wypiek w krajach Bliskiego Wschodu. To ciasto z mąki, drożdży i wody, do którego możemy
Smaczne ZdroweDzień Dobry w niedzielę :) Upiekłam taki zakręcony chlebek. Smakuje na ciepło jak i na gorąco. Można przygotować na obiad, kolację, przekąskę czy imprezę. Gorący trochę
IzabelawkuchniPolecam Wam pyszne bułeczki na miodzie. Bardzo delikatne z mąką ryżową. Polecam na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Są idealne. Warto je upiec. Długo zachowują świeżość
IzabelawkuchniPo ostatnich słodkich wypiekach nadszedł czas na coś słonego, a mianowicie chleb. Dość często na grupach kulinarnych w mediach społecznościowych widzę jak dużo osób chwali się
Waniliowe Improwizacje