Chleb pełnoziarnisty orkiszowy na zakwasie, tym razem bez dodatku ziaren, za to na pysznej grubo mielonej mące Wirtas typ3000. Tę mąkę odkryłam już kilka
Smaczne ZdroweDzień Dobry w poniedziałek :) Domowe bułki są najlepsze. Bardzo często je piekę. Zajadamy się nimi na śniadanie czy kolację. Nie ukrywam, że zawsze mi się
IzabelawkuchniNowy Rok nastał, czas podjąć wyzwanie w styczniowej Piekarni Amber. Nowy Rok nie rozpieszcza nas śniegiem, przynajmniej u nas w środku kraju, tak się zrobiło nijak
Moje Małe CzarowanieBułki pszenne na drożdżach doskonale smakują z wędliną, nabiałem, warzywami lub z dżemem.
Przepisy KulinarneBułeczki pszenno-żytnie są bardzo proste do zrobienia. Robi się je na prawdę prosto. Serio! Spróbujcie! Co nam trzeba? 400 mąki żytniej 200 maki pszennej 60
LatosiowydomW tym tygodniu, w grupie Domowa piekarnia, wypiekaliśmy paluchy grissini. Mój przepis delikatnie się różni, dodałam cukier do drożdży, użyłam mniej mąki i odrobinę więcej oleju
Agusiowe smakołykiPuszyste bułeczki maślane z czosnkiem i ziołami Już podczas pieczenia tych pysznych bułeczek zapach roznosi się po całym mieszkaniu. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i
Blog z ApetytemDziś przedstawiam mało pracochłonny chlebek, potrzeba tylko nocy aby urósł. Jak macie silny zakwas to wystarczą 3 - 4 godziny aby chleb wyrósł i wtedy można go
Moje Małe CzarowanieTen bochen jest bardzo prosty w wykonaniu, bo właściwie to niewiele trzeba przy nim robić. Ma chrupiącą skórkę i miękki, sprężysty miąższ. Trzeba go jednak wypiekać
Moje Małe CzarowanieMini bułeczki drożdżowe - miękkie, puszyste i lekkie. Bogate w smaku, bo przygotowane z ciasta z dodatkiem masła i jajek. Po uformowaniu i napuszeniu, dodatkowo posypane
cool and mintyWidzę, że podobają Wam się przepisy na ormiańskie potrawy, prawda? Dziś podzielę się przepisem na tradycyjny chleb ormiański – Matnakasz- bez którego nie obejdzie się żadne
Smaki ArmineWszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Już dawno miałam okazję jeść takie pierożki. Akurat nadarzyła się okazja, aby je samodzielnie przygotować. Do farszu użyłam mięsa z udek
Kuchnia domowa AniNajlepsze langosze zjecie oczywiście na Węgrzech. Tam znajdziecie je właściwie w każdym ulicznym barze (taki węgierski fast food). Czasem można je również kupić w Czechach i
BullioPyszne kapuściaczki na kruchym drożdżowym cieście. Pięknie prezentują się wśród ciepłych lub zimnych przystawek. Idealnie pasują również do barszczyku. Polecam na domowe imprezy. Sprawdzą się na
VioletoweKucharzenieCzas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 30 min Sylwester w domu to okazja do tego, aby zaskoczyć znajomych i domowników ciekawą przekąską. Moją ulubioną i
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy