Knysze drożdżowe z kapustą

Knysze drożdżowe z kapustą

Knysze drożdżowe z kapustą

Przepis na : śniadanie

Smaczne bułeczki na śniadanie w środę popielcową. Przepis dała mi moja ciocia z Bieszczad. Składniki: 20 dag mąki pszennej 2 jajka 2 dag drożdży 2 łyżki śmietany 3 łyżki mleka 2 łyżki stopionego i ostudzonego masła sól do smaku cukier do smaku tłuszcz do formy mąka do formy mak do posypki Składniki na nadzienie: 50 dag kapusty kiszonej 1 biała cebula 2 łyżki oleju 3 ugotowane jajka Sól i pieprz ziołowy do smaku Wykonanie nadzienia: Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i pieprzu ziołowego do s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, śniadania, ciasto, mak, kapusta kiszona, pieczywo, ciasto z makiem

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.