Chrupiący domowy chleb – bardzo łatwy przepis! Bardzo prosty w przygotowaniu i przepyszny domowy chlebek. Zawsze wychodzi. Jest mięciutki i puszysty w środku oraz pięknie rumiany
Blog z ApetytemChleb domowy, smaczny zdrowy. Z mąki razowej przygotowany z chia i otrębami żytnimi zmieszany. Składniki na foremkę ok. 25/12 cm: 30 g świeżych drożdży, 400
Moniki SmakołykiDzisiaj częstuję pysznym domowych chlebkiem. Takim pszenno-orkiszowym z dodatkiem płatków owsianych. Pyszny, pachnący, domowy. Kroiłam jeszcze ciepły, bo nie wytrzymałam. Zapach podczas pieczenia obłędny. Upieczcie
IzabelawkuchniBułeczki drożdżowe – z miękkim wnętrzem i chrupiącą skórką. W moim rejonie powszechnie nazywa się je bułkami poznańskimi , a u Was? Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego
Kulinarne PrzebojeQuiche z boczkiem wędzonym to moja propozycja na pyszną kolację. Uwielbiam tego typu dania – są proste, szybko się je robi, świetnie smakują i na zimno
Dorota SmakujeTen chleb to prawdziwa petarda. Mięciutki, sprężysty miękisz, idealnie chrupiąca skórka. Jak napisze że jeszcze ciepły znika z samym masłem to będzie zbrodnia? nie idzie wszak
Moje Małe CzarowanieBułki pełnoziarniste są pożywne i odżywcze. Jedna taka buła nasyci niejednego głodomora, dlatego warto je sobie upiec, tym bardziej że dużo pracy z nimi nie ma
Moje Małe CzarowanieBardzo szybki chlebek, bardzo dobry chlebek, idealny na śniadanie czy kolację. Polecam do bardzo szybkiego zrobienia dla zapracowanych a chcących zjeść coś pysznego na śniadanie. Spróbujcie
Moje Małe CzarowanieTe bułki najpierw się gotuje a potem piecze. Trochę z nimi "zabawy" ale warto potem zajadać pyszne bułeczki na śniadanie z serkiem czy masełkiem
Moje Małe CzarowanieCiasto na pizze przeważnie z mąki typ.00 przygotowujemy, ale z niej również chleb pieczemy. Kiedy dodatkowo oliwę i oliwki dodamy, to wyjątkowy chlebek mamy. Na jednej
Moniki SmakołykiUlubiony przepis na chleb pszenny ze świeżych drożdży, który zawsze się udaje. Chleb pięknie wyrasta, ma chrupiącą skórkę i można go jeść od razu po upieczeniu
karolgotujeCebularz to pszenny placek pokryty cebulą z makiem. Wywodzący się z kuchni żydowskiej, jest najbardziej znanym produktem tradycyjnym dla województwa lubelskiego. Pierwszy raz z cebularzem spotkałem
karolgotujeJakiś czas temu pokazywałam wam przepis na paszteciki z grzybami , które będą idealne do wigilijnego barszczu lub po prostu na świąteczną przekąskę. Dziś mam dla was
okolicepalnika.plZ mąki pszennej i kukurydzianej ciasto zagniecione, z którego małe bułeczki zostały upieczone. Słoneczny kolor kurkumą został wzmocniony, a oliwą z oliwek smak podkreślony. Bułeczki
Moniki Smakołyki[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 500 g mąki pszennej lub orkiszowej 15 g drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml wody, letniej 125 ml mleka
Domowy Smak Jedzenia