Niepozorne. Niech wygląd Was nie zmyli. To puszyste i delikatne, waniliowe bułeczki z truskawkami. 200 g mąki 20 g drożdży świeżych lub 7 g suszonych 1/3 szklanki mleka 40 g erytrolu (klasyczny cukier lub inne słodziwo wedle uznania) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka esencji waniliowej 30 g masła (miękkie, w temp. pokojowej) szczypta soli 100 g truskawek łyżka cukru waniliowego Truskawki kroimy na połówki lub ćwiartki, posypujemy cukrem, mieszamy. Mleko podgrzewamy (powinno być letnie) i mieszamy z miodem i drożdżam... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...