Letnie bruschette na 4 sposoby (Bruschette: 4 ricette per l'estate)

Letnie bruschette na 4 sposoby (Bruschette: 4 ricette per l'estate)

Letnie bruschette na 4 sposoby (Bruschette: 4 ricette per l'estate)

Zapraszam Was na typow ą  włoską przekąskę, bez której prawdę powiedziawszy nie wyobrażam sobie letnich popołudniowych weekendów.  Przygotowałam letnie bruschette na 4 sposoby: z ziołowym serkiem, pomidorkami i bazylią; cytrynowym serkiem z wędzonym łososiem, koperkiem i kaparami; czosnkowym serkiem, groszkiem i mi ę t ą i nasza ulubiona wersja z kozim serkiem i grillowan ą  cukini ą . Lampka schłodzonego wina, półmisek bruschette i możemy poczuć&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bagietka, łosoś, cukinia, łosoś wędzony, przekąski, przekąska, przystawki, kolacja, mięso, pieczywo, przystawka z łososiem

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.