Polecam je z całego serca :) To najdelikatniejsze i najpyszniejsze bułki jakie do tej pory jadłam. Wprost rozpływają się w ustach. Podczas pieczenia w domu unosi się
Smakołyki AsiPożywna i aromatyczna pasta z czerwonej fasoli dobrze doprawiona czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami.… Czytaj dalej Pasta z czerwonej fasoli z mozzarellą
Pij soki wyciskaneBłyskawiczny chleb bez drożdży,na sodzie i proszku do pieczenia,prościej się nie da . Każdy sobie z nim poradzi.Chlebek wychodzi z chrupiącą skórką i miękkim środkiem
Swojskie jedzonkoDzieci uwielbiają miękkie, puszyste chlebki. Chleb tostowy, właśnie taki jest. Ostatnio robię go regularnie, bo moje.... dwudziestoletnie dziecko, bardzo lubi :) No cóż.... bardzo się cieszę, że
Agusiowe smakołykiJako szczęśliwa posiadaczka ostatniej paczki drożdży, wydzieliłam 1/4 jej zawartości i upiekłam śniadaniową brioszkę. A brioszka od klasycznego drożdżowego różni się tym, że zawiera dość sporo
bistro mamaW lodówce zostało pół kostki drożdży, aby się nie zmarnowały postanowiłam tym razem upiec chlebek. Jest to zdecydowanie najlepszy chleb jaki udało mi się upiec! Z
Krylowa KuchniaBułeczki cynamonowe z jabłkami najlepsze drożdżówki z jabłkami. Bułeczki cynamonowe z jabłkami - prosty przepis na słodką przekąskę dla dziecka lub drugie śniadanie do pracy. Drożdżówki z
Cztery FajeryKolejny prosty przepis na bułki,które będzie potrafił zrobić każdy,potrzeba na nie tylko 4 składniki.Do tego pieczemy je chwilkę na patelni,zamiast w piekarniku
Swojskie jedzonkoDziś mam dla Was prawdziwą petardę i coraz więcej takich petard inspirowanych znanymi batonikami będzie pojawiało się na blogu. Przygotowałam dla Was FIT przepis na przepyszny
Ostra na SłodkoTen chleb piekłam już wielokrotnie. I tak prawdę mówiąc zastanawiałam się czy w ogóle powinnam publikować ten przepis. Znalazłam go bowiem...na opakowaniu żytniego zakwasu w
Opowieści z piekarnikaChleb z tego przepisu ma niesamowicie chrupiącą skórkę i mięciutki środek. Długo zachowuje świeżość. Do ciasta można dodać wg upodobania dowolne ziarna. Chleb pieczemy w naczyniu
Smakołyki AsiKryzysowa tarta z dżemem – bez jajek, bez masła, bez drogich i trudno dostępnych obecnie składników. Bardzo prosta do przygotowania, tania, smaczna i pożywna. Stanowi bardzo
Dorota Smakuje