Rogaliki drożdżowe z konfiturą (czasem czekoladą) to ostatnio hit w naszym domu. Siedzi człowiek (i małe człowieczki) w domu i
Kolorowy PrzepisownikKajzerki to pyszne pszenne bułeczki z charakterystycznymi nacięciami na wierzchu. Są dość małe, bo jedna kajzerka ma około 50 gramów. Czasami posypana jest ziarnami maku lub
Kulinarne PrzebojeGotowe w : 1,5 h Turecki chleb pide gości w moim domu już od wielu lat. Jest rewelacyjnym dodatkiem do wielu potraw, a ja sama
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySkładniki: (szklanka 250 ml) (porcja na 8 bułek) Rozczyn: Drożdże świeże 15 g (można użyć suszonych 2 łyżeczki - pomijamy przygotowanie rozczynu) Mąka pszenna łyżka Mleko letnie
Kulinarne przygodyLeniwe śniadania ?! W ostatnim czasie bardzo często! Nie ukrywam, że trochę się rozleniwiłam podczas ten kwarantanny ( pewnie jak większość ) i z wielką przyjemnością chciałabym już móc
Ostra na SłodkoCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSmalec z fasoli , a w zasadzie pasta z fasoli na kanapki to wegetariańska wersja tradycyjnego smalcu. Jest zdrowy i prosty do przygotowania. A jak smakuje smalec
Oryginalny smakTo ciasto drożdżowe na kefirze jest przepyszne. Delikatne, puszyste, mięciutkie – idealne dla każdego rodzaju wypieków z dowolnym nadzieniem. Najczęściej nadziewam je mieszanką orzechowo- cukrową z
Smaki ArmineChleb pszenno - żytni na maślance. Składniki: 500 ml maślanki 50 ml wody 550 g mąki pszennej białej plus do podsypania
Lena GotujeMięciutka i puszysta chałka drożdżowa z delikatnie waniliową nutą, to idealny sposób na śniadanie. Ciasto z tego przepisu jest bardzo plastyczne i łatwo się formuje. Bez
Świat CiastaSKŁ ADNIKI (6 sztuk) 330 g mą ki pszennej 25 g mą ki żytniej 4 g suchych drożdży lub 12 g świeżych 1/2 łyżeczki miodu 1/2
La grande e la piccola cuocaDomowy zakwas na chleb jest bardzo prosty tylko wymaga systematycznego "dokarmiania" i pilnowania i czekania na wyrośnięcie :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDomowy zakwas na chleb jest bardzo prosty tylko wymaga systematycznego "dokarmiania" i pilnowania i czekania na wyrośnięcie :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldAlbo inaczej : chleb z gara. To chyba najprostszy chleb jaki do tej pory robiłam i jeden z najpyszniejszych. Niesamowicie chrupiąca skóka i delikatny mięciutki miąższ. Podbije
Z Kuchni Do Kuchni