Gotowe w : 2 h Szukałam pomysłu na to, jak wykorzystać spora ilość cebuli i wpadłam na pomysł aby zrobić cebularze. Wszystkim domownikom bardzo smakowały, dlatego
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyW Finlandii jedynym słusznym chlebem jest chleb żytni. Chleb o intensywnej nucie melasy, oryginalnym zapachu. Składniki: 20 g drożdży 200 ml ciepłego mleka 1 1/2 łyżki
Kuchnia w oparachChleb tostowy wydawał mi się trudnym wypiekiem. Zastanawiałam się jak zrobić taki mięciutki, puszysty i pyszny bochenek. Ale po kilku próbach z
Kolorowy PrzepisownikMoja kolejna propozycja na domowe bułeczki,tym razem wrocławskie z przedziałkiem.Z przepisu wychodzi 12 średniej wielkości bułeczek. Są naprawdę pyszne jak z piekarni.Mięciutki miąższ
Swojskie jedzonkoNiedawno był przepis na bułki, który po lekkiej modyfikacji stał się recepturą na domowy chlebek z garnka z chrupiącą skórką. Podobnie jak w przypadku bułek i
Lamarida.plBUŁKI HAMBURGEROWE 🍔 Niedługo dam przepis na ich pyszne wypełnienie 😃 a dziś same bułki - idealnie miękkie w środku nawet przez kilka dni! 😍 Składniki na ok. 8-10
CzarnawisienkaJaki jest najlepszy chleb? Według mnie taki domowy, własnoręcznie upieczony.Chleb w którego wykonanie wkładamy całe swoje serce. Uwielbiam domowe wypiekanie chleba czy bułeczek. Pachnie wtedy w
IzabelawkuchniPodawałam już przepis na osetyńskie placki z ziemniakami i serem, które zrobiły furorę na pewnej grupie kulinarnej na Facebook’u. Tym razem chcę podzielić się
Smaki ArmineChałka drożdżowa z kruszonką to jedno z moich ulubionych comford food. Zapach chałki kojarzy mi się w wolną sobotą, leniwym śniadaniem, kubkiem ciepłego mleka. Totalnym relaksem
365 dni dookoła kuchniFoccacia na zakwasie. Przepyszna i puszysta foccacia na zakwasie, ma niewiarygodnie cienką chrupiącą skórkę a wnętrze pełne powietrza. Wypieki na naturalnym zakwsie charakteryzują się niesamowitym smakiem
SMYKWKUCHNIW czasie zarazy, kwarantanny i epidemii udało mi się dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionej pani Ani na ryneczku zakupić mąkę świeżo zmieloną, napowietrzoną, idealną do wypieku chleba. Mówimy
Moje Małe CzarowanieConchas są najbardziej rozpoznawalnymi bułeczkami w Meksyku. Sprzedaje się je w każdej cukierence czy na każdym straganie. Są przepyszne, delikatne puszyste wnętrze i chrupiąca skorupka, miód
Moje Małe CzarowaniePszenny chleb drożdżowy z wodą z gotowania ziemniaków Dziś zapraszam na pszenny chleb drożdżowy z wodą z gotowania ziemniaków - brzmi dziwnie? Za to smakuje rewelacyjnie
Lekcje w kuchniUwielbiamy bagietki czosnkowe, ale tylko takie domowe, własnoręcznie przygotowane i upieczone. Takie są najlepsze. Mięciutkie, pachnące obłędnie czosnkiem, masłem i przyprawami. Kto nie piekł bardzo polecam
IzabelawkuchniPrzepis na prosty i smaczny chleb pszenno żytni na drożdżach. Jeśli kusi Was pieczenie chleba, a do tej pory jeszcze się nie odważyliście, zacznijcie od tego
babka w formie