Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek

Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek

Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek

Przepis na : śniadanie

Piadina - podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomidorowy, ser, mięso lub wędlina, grzyby, rukola, szpinak, ale także czekolada bądź konfitura. Podawałam na blogu przepisy na nadzienie do piadiny już kilka razy ale pytacie mnie o przepis na samą piadinę i oto on. Łatwa w wykonaniu, szybko się robi a smakuje wybornie. Do jej produkcji najlepiej uż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.