Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek

Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek

Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek

Przepis na : śniadanie

Piadina - podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomidorowy, ser, mięso lub wędlina, grzyby, rukola, szpinak, ale także czekolada bądź konfitura. Podawałam na blogu przepisy na nadzienie do piadiny już kilka razy ale pytacie mnie o przepis na samą piadinę i oto on. Łatwa w wykonaniu, szybko się robi a smakuje wybornie. Do jej produkcji najlepiej uż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, grzyby, szpinak, sos pomidorowy, mięso, sosy, rukola, śniadania, chleb, tortilla, pieczywo, szybkie śniadanie

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.