Pyszne i mięciutkie precle drożdżowe,nie na wodzie ani mleku tylko na piwie - całkiem inne,naprawdę fajna przekąska na drugie śniadanie,lub do pracy.Możecie je
Swojskie jedzonkoOdrywane bułki ziołowe Proste, smaczne i szybkie bułeczki czosnkowo-ziołowe, idealne do grilla i na imprezę. Puszyste i mięciutkie w środku oraz delikatnie chrupiące z zewnątrz
Blog z ApetytemKapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka Kapuśniaczki to wypiek, który znany jest w każdym zakątku Polski, jednak w różnych regionach różnie się je przygotowuje. Ciasto na kapuśniaczki
Trzeci talerzSos marinara to tradycyjny włoski sos na bazie dojrzałych pomidorów i ziół. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jest wyśmienity pod warunkiem, że użyjemy dobrych pomidorów
Tajemnice SmakuPuchate, słodkie, drożdżowe bułeczki, które przygotujesz przez cały rok. Prosty przepis, opis krok po kroku. Bułeczki możesz faszerować dżemami, powidłami, owocami lub czekoladą, polać lukrem, polewą
Zasmakuj KuchniKto ma zawsze kostkę twarogu w lodówce, ten – JA! A że bardzo lubię wypieki z twarogu, to upiekłam szybkie warkocze twarogowe, które idealnie nadają się
Smaki ArmineNajpiękniejszy miesiąc w roku maj to i wypiek musi być szczególny. Ania w comiesięcznym naszym spotkaniu w Piekarni Amber zaproponowała nam focaccię na zakwasie. Fajnie się
Moje Małe CzarowanieW kuchni francuskiej fougasse to rodzaj chleba zwykle kojarzony z Prowansją, ale spotykany - z różnymi odmianami, w innych regionach. Niektóre wersje są wyrzeźbione lub pocięte na
Moje Małe CzarowaniePrzepis na bułeczki drożdżowe z bananami i czekoladą Bułeczki drożdżowe, a właściwie drożdżówki z bananami, to moja propozycja na szybki, pyszny i niedrogi deser. Mogą być
BlendmanNa ten przepis natknęłam się na Mirabelkowym blogu. Od razu postanowiłam je upiec bo aż prosiły się o to ;) Ciabatty wyszły przepyszne, pachnące oliwą, z
Smakołyki AsiBardzo lubię to ciasto na jogurcie. Jest bardzo elastyczne, mięciutkie i smaczne. Bułeczki z ciasta na jogurcie robią się bardzo szybko, a znikają ekspresowo. Najlepiej podawać
Smaki ArmineTe bułeczki są bardzo pyszne. Słodkie z mnóstwem rodzynek i bez jajek. Puszyste i mięciutkie. Długo zachowują świeżość. Idealne na podwieczorek czy piknik. Podajemy z kakao
IzabelawkuchniBułeczki śniadaniowe to świetny pomysł na domowy i prosty wypiek, nawet dla początkujących. Możecie je upiec posypane ziarnami słonecznika, pestek dyni lub sezamu. Przepis na bułeczki
Zasmakuj KuchniSkładniki: Mąka pszenna typ 750 g 350 g ( użyłam mąki Złoty Kłos) Maka pszenna typ 450 150 g ( użyłam mąki Złoty Kłos) Woda letnie 350 g
Kulinarne przygodyTak jak Wam obiecałam, regularnie będę dzielić się z Wami moimi przepisami na chleb, który co drugi dzień trafia na mój stół podczas śniadania. Parę lat
Be Fit Be Strong