Ostatnio mój numer jeden, wśród chlebów. Na blogu jest już chleb owsiany i myślałam, że nie ma lepszego, a tu proszę, niespodzianka :) Różnice w składnikach, są
Agusiowe smakołykiDomowa chałka zadowoli smakoszy tych wypieków. Z tego przepisu piekłam ją już wiele razy . Z dodatkiem dżemu bądź konfitury i z kubkiem mleka bądź kawy to
Pieprzyć z FantazjąTak mnie naszło ostatnio przy nocnym zarabianiu chleba, by stworzyć coś innego, niż zwykle. Jak tylko pomyślałam, to już prawie czułam smak i zapach
Smaczne ZdroweChałka to smak dzieciństwa. Pamiętam jak chałkę popijałam gorącym kakao. Puszysta, i miękka w środku. Idealna. Ja proponuje wersję z dżemem. Składniki: 3 I 1/4 szkl
Kuchnia w oparachCebularzyki czyli ciasto drożdżowe z cebulą. Świetnie nadają się na przekąskę w ciągu dnia. Idealnie doprawione dzięki Vegeta Natur - przyprawie w płynie bez dodatku wzmacniaczy smaku
Lena GotujeDziś zapraszam Was na idealne domowe bułki pszenne, najlepsze są na ciepło z masłem. Użyłam ich także do domowego burgera. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDziś zapraszam Was na idealne domowe bułki pszenne, najlepsze są na ciepło z masłem. Użyłam ich także do domowego burgera. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPierwsze kilka tygodni siedzenia w domu spędziliśmy pożerając focaccię z rozmarynem, aż focaccia nam się lekko znudziła i pokusiliśmy się o zrobienie libańskiego chlebka z za
Roślinożerni urlopowiczePyszny domowy chleb. Taki jest najlepszy. Ten upieczony na jogurcie naturalnym i sodzie oczyszczonej. Chleb z dodatkiem płatków owsianych i laszy manny. Długo zachowuje świeżość. Szybki
IzabelawkuchniNajlepsze bułeczki - mięciutkie, puszyste i przepyszne. Jak upiekłam je pierwszy raz to po godzinie już żadna nie została. A dzieci domagały się kolejnych ,więc od razu
Swojskie jedzonkoPrzepyszna i delikatnie chrupiąca skórka oraz mięciutki, rozpływający się w ustach miąższ. Chlebek jest fantastyczny! Cały sekret tkwi w pieczeniu z parą wodną, dzięki czemu chleb
Smakołyki AsiChleb z garnka żeliwnego na zakwasie pszennym. Chleb pszenno - orkiszowy, lekki puszysty i przepyszny. Chleby na zakwasie charakteryzują się długą świeżością, wyjątkowym smakiem, w dzisiejszych czas
SMYKWKUCHNIW ostatnim czasie wiele osób zaczęło wypiekać w domu swój własny chleb. Jestem również wśród nich ja. Najszybciej i najprościej jest upiec chleb na drożdżach. Wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Placki gryczane – 2 składniki – BLW to mój pomysł na danie dla niemowlaka przy rozszerzaniu jego diety. Można je podać od 7 miesiąca, choć tak
Dorota SmakujePrzedstawiam Wam przepis na perfekcyjne bułeczki śniadaniowe, które wyłoniły się po przetestowaniu wielu różnych receptur. Bułki są pyszne, puszyste i dobrze wyrośnięte. Wreszcie z tego przepisu
Słodki Blog