Mięciutkie, puszyste i wilgotne w środku rogale,idealne na śniadanie. Następnego dnia są również smaczne, możemy je jeść zarówno z dżemem jak również zrobić
Niespełnione zdolności kulinarneDo tej pory nastawiałam tylko zakwas żytni na chleb, nawet jeśli piekłam go z innej mąki (lub mieszanki mąk). Tym razem
Kolorowy PrzepisownikDrożdże w ostatnim czasie stają się towarem deficytowym. Dlatego pomyślałam, że wpis na temat jak mrozić drożdże może się okazać przydatny dla wielu
Kolorowy PrzepisownikPierwszy raz w życiu jadłam chleb z kaszy gryczanej. Ba! Pierwszy raz w życiu sama go upiekłam 😀 chyba nigdy nie wpadłabym na
Kolorowy PrzepisownikRogaliki drożdżowe z konfiturą (czasem czekoladą) to ostatnio hit w naszym domu. Siedzi człowiek (i małe człowieczki) w domu i
Kolorowy PrzepisownikSkładniki (1 bochenek chleba w keksówce 30 cm): 500 g mąki pszennej lub orkiszowej, zależy jaką wolisz i masz w domu 500 ml lekko ciepłej wody
Oka w rosole czyli KaFka gotujeTen chleb to petarda, pachnie latem, smakuje wyśmienicie, jest wilgotny i zajadałam pajdę samego chleba bez dodatków. Dodatek pomidorów sprawił że smakuje latem, polecam do wypróbowania
Moje Małe CzarowaniePyszne słodkie drożdżowe bułeczki z kruszonką. Piekłam już dwa razy. Bardzo nam smakują i z pewnością jeszcze je upiekę! Składniki: 4 szklanki mąki tortowej 30 g
Kuchnia domowa AniW marzeniach widzę siebie na tarasie pieknego hotelu, w ciepłym kraju z kawą w jednej ręce a ciepłą , świeżą bułeczką w drugiej. Mamy teraz taki czas
Kuchnia Pełna Emocji400 g mąki orkiszowej lub pszennej, najlepiej chlebowej typ 750 lub 650 250 g jogurtu (szklanka) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 2 łyżki oleju rzepakowego 1
KucharzycaPrzyznacie chyba, że nie ma nic lepszego niż pachnący, domowy chleb na własnym zakwasie. Nie ma co się oszukiwać - nawet najlepszy i najuczciwszy chleb drożdżowy
Wędrówki po kuchni500 g mąki jasnej orkiszowej lub pszennej 50 g ksylitolu 150 g miękkiego masła 4 jajka 60 ml mleka (ok. 1/4 szklanki) 40 g świeżych drożdży
KucharzycaO chlebie z garnka pewnie każdy z Was słyszał. Każdy, kto choć raz marzył się o domowym, ciepłym chlebie z chrupiącą skórką. Moim przeogromnym marzeniem ( które
Ostra na SłodkoDomowy chleb na zakwasie wbrew pozorom nie jest trudny do przygotowania. Wymaga od nas jedynie czasu potrzebnego do tego, aby chleb nam wyrósł. Najlepiej aby odczekać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!