
Przepis na : deser
Bardzo się cieszę, że mój poradnik na temat naturalnego barwienia jajek na Wielkanoc spotkał się z tak pozytywnym odbiorem z Waszej strony :) A prawdą jest, że wszystko zaczęło się od dzisiejszej receptury - tsoureki , podobnego do chałki chlebka z pisankami w środku. To on zainspirował mnie do eksperymentów z barwieniem jajek, bo nie wyobrażałam sobie, aby zgodnie z sugestią przepisów, włożyć do niego sztucznie farbowane jajka! Tsoureki wywodzi się z Grecji, gdzie piecze się go tradycyjnie w W... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...