Przepis na : deser
Bardzo się cieszę, że mój poradnik na temat naturalnego barwienia jajek na Wielkanoc spotkał się z tak pozytywnym odbiorem z Waszej strony :) A prawdą jest, że wszystko zaczęło się od dzisiejszej receptury - tsoureki , podobnego do chałki chlebka z pisankami w środku. To on zainspirował mnie do eksperymentów z barwieniem jajek, bo nie wyobrażałam sobie, aby zgodnie z sugestią przepisów, włożyć do niego sztucznie farbowane jajka! Tsoureki wywodzi się z Grecji, gdzie piecze się go tradycyjnie w W... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...