pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:32/301)

Kurczak pieczony na młodej kapuście 231

Kurczak pieczony na młodej kapuście Łatwy w przygotowaniu i pyszny obiad „jednogarnkowy” z piekarnika – filet z kurczaka pieczony z wędzonym boczkiem na młodej kapuście. Mięsko przygotowane w ten sposób wychodzi bardzo soczyste i aromatyczne, a całe danie wygląda efektownie, więc spokojnie można je przygotować na przyjęcie Do tego dania polecam podać pieczone ziemniaczki PRZEPIS(...)powstałym płynem zalewamy kapustę *** *** Na kapuście układamy plastry kurczaka i każdy kawałek mięsa przykrywamy plasterkiem boczku. Na wierzchy możemy ułożyć gałązki rozmarynu *** *** Potrawę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C (funkcja góra-dół) i pieczemy przez 40 minut *** *** Do tego dania polecam podać pieczone ziemniaczki PRZEPIS TUTAJ , które jednocześnie z mięskiem możemy upiec w piekarniku *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM

Blog z Apetytem
Spaghetti bolognese z papryką 184

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi 148

Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi to pożywne i bardzo smaczne danie, które możemy być świetnym pomysłem na weekendowe, późne śniadanie. Najlepiej jest je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowe przekąski, które nie wyrzucą cię z ketozy 125

cukinii Parmezanowe chipsy z cukinii są bardzo satysfakcjonujące. Po prostu pokrój cukinię w cienkie plasterki i dopraw solą i pieprzem. Pokrój te plastry w parmezan i piecz je, aż będą złote i chrupiące. Możesz cieszyć się tymi pysznymi i aromatycznymi frytkami o wystarczającej zawartości tłuszczu z sera. Jajka na bekonie Jajka na bekonie są najlepszą opcją przekąsek(...)które można zrobić w kuchni. Są słone, mają wystarczającą ilość tłuszczu i białka. Bardzo aromatyczne, ale wciąż mało węglowodanów. Przytnij szparagi i zawiń je w boczek przed pieczeniem ich na patelni przez dziesięć minut w temperaturze 400 stopni. Odwróć je i kontynuuj pieczenie przez około 15 minut, aż będą chrupiące. Nasiona dyni Nasiona dyni, znane również

jakszef.pl
Karkówka gotowna w mleku 104

wypróbowania pozostałych moich przepisów na domowe wędliny pieczone i gotowane, np.: na schab gotowany w majonezie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), karkówkę pieczoną w rękawie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówkę gotowaną (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/karkowka-gotowana-na-kanapki.html), boczek rolowany(...)przyprawami gotowany (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/boczek-gotowany.html), schab pieczony w cebuli (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/schab-pieczony-w-przyprawach-i-cebuli.html),szynkę pieczoną w rękawie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/szynka-z-rekawa.html), domową wędlinę pieczoną baleron i boczek  (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/domowa-wedlina-baleron-i-boczek-do.html), karkówkę gotowaną w musztardzie i majonezie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Musztardowy boczek rolowany 146

Domowa wędlina pieczona z serii"wiem co jem"Ten boczek będzie idealny dla tych którzy lubią aromatyczne ziołowe mięsa,mój mąż był zachwycony smakiem. Danie powstało dzięki aromatycznym przyprawom  firmy  SKWORCU  które mam przyjemność testować,staram się je wykorzystywać w kuchni  najlepiej jak tylko potrafię. Składniki 1,3 kg boczku bez skóry 1 duża cebula(...)tymianek Sposób przygotowania Boczek myjemy osuszamy, nakłuwamy ostrym nożem na całości,oprószamy ziołami, pieprz rozcieramy w moździerzu dzięki czemu wydobywamy z niego intensywny aromat, smarujemy musztardą, cebulę obieramy kroimy w piórka rozsypujemy na mięsie,całość rolujemy ściskamy sznurkiem bawełnianym. Oprószamy resztą ziół i solą układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.Przed pieczeniem wlewamy do naczynia

Wanilia i Kardamon
Polędwiczka pieczona w sosie włoskim 205

Polędwiczka pieczona w sosie włoskim Kruche i soczysto mięso pieczone w boczku oraz duszone w pysznym i bardzo aromatycznym sosie. Danie zarówno prezentuje się, jak i smakuje rewelacyjnie. Polecam!     Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 10 plasterków boczku wędzonego papryki w 3 kolorach 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory świeże lub suszone zioła: oregano, bazylia, tymianek(...)łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz olej do smażenia     *** Polędwiczkę myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem *** *** Następnie mięso owijamy plasterkami boczku wędzonego. Możemy spiąć w kilku miejscach wykałaczkami, aby boczek nie odwijał się podczas smażenia *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy polędwiczkę z każdej strony na rumiano. Smażymy krótko na mocno rozgrzanym tłuszczu

Blog z Apetytem
Szparagi z jajkiem, sosem holenderskim i bekonem 143

kostki masła sok z jednej, dużej cytryny 4 żółtka sól, pieprz Szparagi pozbawiamy twardych końcówek i smażymy około 10 min na maśle. W piekarniku rozgrzanym do 220 stopni pieczemy bekon lub boczek. Ja rozkładam plastry na papierze do pieczenia i piekę do momentu aż będzie chrupki. Robimy jajka w koszulce. Jeśli boicie się, że wam nie wyjdą, to zróbcie jajko(...)żółtek, dodajemy po kropelce, cienkim strumykiem, żeby jajka się nie ścięły. Po dodaniu całości masła, ubijam jeszcze przez moment. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerzu układamy szparagi, jajko, boczek i polewamy sosem i zapominamy o diecie. Raz w roku, przy sezonie szparagowym – można! Post Szparagi z jajkiem, sosem holenderskim i bekonem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Najlepsze przepisy na zupy kremy 73

pomidorów Zupa z brokułów z chedarem Krem z pomidorów i marchewki Krem z kalafiora i kopru włoskiego Orientalna pomidorowa Krem z czerwonej soczewicy Krem z pora z boczkiem Krem z pieczonego czosnku Krem z batatów Krem kalafiorowy z boczkiem Krem brokułowy Krem z dyni z jabłkiem Krem z pomidorów Krem z groszku z mlekiem kokosowym Krem z ziemniaków(...)pomarańczą i imbirem Zupa krem z buraczków Zupa krem z cukinii z nachos Zupa krem z ziemniaków Zupa krem z białej cebuli Krem z zielonego groszku Zupa z pieczonych pomidorów i papryki Zupa krem z dyni Krem z białych szparagów Zupa krem z kalafiora Zupa krem z fenkuła Krem z kalafiora Artykuł Najlepsze przepisy na zupy kremy pochodzi

nietylkopasta.pl
Ramen 218

marchewkę, cebulki, cebulę i pora. Pieczemy jeszcze 20 minut. Wszystko przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować bulion. Naczynie, w którym piekliśmy, deglasujemy wodą i zgarniamy wszystkie składniki z pieczenia. Dodajemy to do garnka. Do mięs dokładamy wszystkie pozostałe składniki, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy około 5 min i zmniejszamy intensywność gotowania do minimum. I teraz(...)zagotowaniu bulionu dodajemy tare, mieszamy i ściągamy garnek z palnika. Nie solimy, nie dodajemy pieprzu. Mamy intensywny i pyszny bulion. Dodatki do ramenu: ugotowane na półpłynnie jajko mięso boczek długo pieczony glony nori sezam prażony płatki chilli zielona cebulka. U mnie było jajko, chilli, cebulka, sezam, wołowina, makaron i szalotka. To w zupełności wystarczyło i chyba było dobre

ladykitchen
Pieczona pierś kurczaka z przyprawą gyros 172

odrobiną oliwy, po upieczeniu jest bardzo soczysta. Soczystości dodają jej również cienkie plastry boczku wędzonego, którymi przykrywam kurczaka podczas pieczenia. Dużym plusem jest również to, że cały obiad przygotowuję w jednej formie, gdyż razem z kurczakiem piekę ziemniaki. Ziemniaki robię z tego przepis: Pieczone ziemniaki , zmniejszam jedynie ilość oliwy do 2 - 3 łyżek. Składniki: podwójna pierś z kurczaka(...)drobno pokrojonym czosnkiem. Oprószyć ją pieprzem i na wierzchu rozłożyć plastry boczku. Na wierzchu ułożyć przyprawione ziemniaki. Piec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku 35- 45 minut, w zależności jak duże mamy ziemniaki. Stan upieczenia ziemniaków sprawdzić widelcem przed wyjęciem z piekarnika. Zobacz również: Pieczone ziemniaki

Kuchcik gotuje
Obiadowa pokusa 75

Obiadowa pokusa Mięso z fileta drobiowego, owinięte aromatycznym boczkiem, ułożone na ziemniakach oraz warzywach to doskonała propozycja na sobotni obiad. 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 ½ fileta z kurczaka ·        1 łyżka przyprawy do kurczaka ·        1 łyżka przyprawy do ziemniaków(...)farszem nadziewamy mięso i zawijamy w boczek. 4.    Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków. 5.    Na ziemniakach układamy obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz marchewki. 6.    Ostatnią warstwą są filety zawinięte w boczku. 7.    Pieczemy w piekarniku nagrzanym 30 minut

Kulinarna Chwila
Schab w sosie koperkowym – delikatny i soczysty 98

koperek. [caption id="attachment_9085" align="aligncenter" width="901"] Schab w sosie koperkowym – delikatny i soczysty[/caption]   Zobacz inne przepisy na schab: Schab Duszony Z Warzywami I Boczkiem Schab Pieczony W Ketchupie – Przepis Na Obiad Schab Pod Pierzynką Z Marchwi I Sera Roladki Ze Schabu W Sosie Śmietanowym Schab Zapiekany Pod Pierzynką Z Pieczarek I Sera Schab Zapiekany

e-PrzepisyKulinarne
Bigos Z Młodej Kapusty 120

cześć zamrozić lub na drugi dzień podać np. z makaronem jako łazanki. Składniki na 4 osoby: 1 mała główka młodej kapusty pół pętka kiełbasy mogą też być kawałki boczki, mięsa, pieczeni itp. 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju 1/2 pęczka koperku 4 ziarnka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1/2 łyżki warzywka bez soli np. domowego sól, pieprz do smaku

Gotowanie...to proste !
Bekonowa fantazja 154

kroimy. 6.    Na każdym kawałku mięsa układamy po kolei: Jedna łyżeczka serka, marchew, papryka, szczypiorek. 7.    Zwijamy w roladki. 8.    Obwijamy boczkiem. 9.    Pieczemy 30 minut 180 ° C. 10.                   Danie gotowe

Kulinarna Chwila
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULKĄ 88

wymieszać razem z cebulą. Jeśli macie ochotę na urozmaicenie wątróbki to polecam Wam też przepis na wątróbkę z jabłkiem i cebulką ( przepis tutaj ) albo wątróbkę owiniętą w plasterki boczku i pieczoną w piekarniku ( przepis tutaj

Zrób to smacznie
Too Thai - kulinarna podróż do Bangkoku 128

dzwoniący numerek, który dostaniemy po złożonym zamówieniu. Zaczynamy od przystawek: tatar wołowy z pastą miso , podany z francuską musztardą, kolendrowym aioli, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi (26 zł) boczek wolno pieczony , który wprost rozpływa się w ustach, podany z sosem z wędzonej śliwki i tamaryndowca (24 zł) fish cake (24 zł) to prawdziwy hit! To rybne kulki smażone

Kulinarne przygody Gatity
Jakie przyprawy do jakich potraw? 113

mnóstwo jest kapusty kwaszonej octem, a tej lepiej unikać. Podczas przyrządzania bigosu pamiętajmy, by nie solić go aż do końca, a nawet wtedy zachować dużą dozę umiaru. Wędliny, boczek czy pieczone mięso, które zwykle dodajemy do tego tradycyjnego dania już zawierają w sobie sól i to wcale w niemałych ilościach, dlatego dodatkowe solenie potrawy może skończyć się zbyt słonym

Kulinarne Przeboje
Relacja z wizyty w Too Thai! Teleport do Bangkoku! 135

TATAR WOŁOWY Z TAJSKĄ PASTĄ MISO podany z musztardą francuską, aioli kolendrowym, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi. Koszt: 26zł, przepyszne! Jeśli odwiedzicie to miejsce to musicie spróbować: BOCZEK WOLNO PIECZONY z sosem z wędzonej śliwki węgierki i tamaryndowca Niesamowity smak, delikatności, rozpływa się w ustach!  Cena: 24zł Wiecie, że jestem fanem ryb i je jadam najczęściej, zamawiam wobec

SMYKWKUCHNI
Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl 189

gulasz się nie przypalił. Gotowy gulasz podajemy z kaszą jęczmienną lub gryczaną. Smacznego Gulasz z szynki z pieczarkami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Roladki schabowe z boczkiem Karczek pieczony w rękawie foliowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
PRZEKĄSKI NA SYLWESTRA (keto, LCHF, bez glutenu) 2416

śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie w czerwonej kapuście Śledzie korzenne Terrina śledziowa Pasztet LCHF Rolada z boczku Karczek pieczony Klops pieczony A będąc przy temacie imprez przypominam też parę słów na temat spożywania alkoholu na dietach LCHF . Artykuł PRZEKĄSKI NA SYLWESTRA (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi

Ola la LCHF
Pasztet pieczony z suszonymi pomidorami 211

Dodać pokrojone w paski pomidory i jeszcze raz wymieszać. Formę (26x9) wyłożyć cienkimi, długimi plastrami boczku, tak żeby zwisały po bokach. Masę wyłożyć do formy i przykryć plastrami boczku.. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni

Swojskie jedzonko
Domowy pasztet 152

zależności od konsystencji można dolać jeszcze troche rosołu. Uzyskane "ciasto" przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość wylewamy do wyłożonej papierem blaszki, na górze ukladamy plasterki boczku i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 30-40 minut. SMACZNEGO! Tym smacznym akcentem kończymy cykl naszych swojskich smaków. W kolejnych postach spodziewajcie się smacznych i przede wszystkim szybkich

Sprawni w smaku
GOTOWANIE SZPARAGÓW 330

jednak przygotować je jak najwcześniej. Mrożenie szparagów Przed mrożeniem szparagi należy obrać i dopiero zamrozić (bez blanszowania). Chcąc przygotować szparagi, należy gotować je bez uprzedniego rozmrażania. Przepis na pieczone szparagi boczku znajdziecie tutaj. Artykuł GOTOWANIE SZPARAGÓW pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Pizza z wędzonym boczkiem na cienkim spodzie 122

powierzchnię oraz ugniatamy dłońmi aby było równomiernie grube). Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy startym serem, krążkami cebuli, papryką pokrojoną w kostkę oraz papryczkami jalapeno. Na wierzchu układamy kawałki boczku. Pizzę pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym

Qchnia po prostu
Wielkanoc - warsztaty w Akademii Smaku Sokolow 166

smakołyki: schab pieczony Naturrino, nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim, z duszoną cebulą i białym serem necówka (polędwiczka wieprzowa owinięta farszem mięsnym) pieczoną w boczku surowo wędzonym roladę z mięsa wołowego, duszoną w sosie pieczeniowym z warzywami i ziołami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mielone w boczku 121

średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Smażony camembert z żurawiną 186

jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z komosą ryżową i oscypkiem – sałatka makaronowa z serami – oscypek pieczony w boczku PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja Składniki: – 1 ser camembert – 2 łyżki mąki pszennej – 1 jajko – 3 łyżki bułki tartej – olej

nietylkopasta.pl
Smarowidło z boczku (smalec z mięsem) 195

Smarowidło z boczku to po prostu taki smalec z dodatkiem mięsa. Stopiłam skrawki boczku, które były za małe na pieczenie czy wędzenie. Boczek był taki średnio tłusty, pół mięsa chudego mięsa i pół tłuszczu. Zamiast boczku można też stopić słoninę z dodatkiem łopatki czy karkówki. składniki: ok 1,5 kg boczku 2 średnie cebule 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki soli

Monia miesza i gotuje
Domowy pasztet 119

Pasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy  szynką. Ja  i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato, co dziwne w kontekście innych mężczyzn zdecydowanie  woli sery :) Przepis jest już przez nas wielokrotnie sprawdzony, zachęcam więc z czystym sumieniem do wypróbowania. Składniki na 6 słoików

Gosia gotuje
Pieczone szparagi z boczkiem i parmezanem 129

Cześć Wszystkim! :) Dzisiaj przepis na pieczone szparagi z boczkiem i parmezanem, które będą zarówno przepyszną przekąską, jak i dodatkiem do obiadu. Powiem szczerze, że zajadam się nimi do dwóch dni i ciągle nie mam dość! ;) Do przygotowania będziemy potrzebować: - pęczek zielonych szparagów (ok. 12 sztuk) - opakowanie wędzonego boczku (8 plasterków) - tarty parmezan - olej - sól i pieprz 1. Szparagi płuczemy(...)osuszamy, a następnie odcinamy twardą końcówkę łodygi (ja odcinam ok. 2-3 cm). 2. Następnie porcję szparagów (3 sztuki) owijamy plasterkiem (lub dwoma) boczku i układamy na blaszce do pieczenia. 3. Szparagi z obu stron skrapiamy olejem oraz oprószamy solą i pieprzem. 4. tak przygotowane wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 15-20 minut. 5. Gotowe szparagi

Bez Cebuli
STEK Z KANGURA + FILMIK 127

plastrami boczku i pieczemy na odrobinie oleju z jednej i drugiej strony. Stek grillujemy 5-7 minut z jednej i drugiej strony lub pieczemy na patelni z dodatkiem masła. Stopień wysmażenia regulujemy sami, ja przygotowałam stek wysmażony.  Mięso po upieczeniu odkładamy na deskę, czekamy kilka minut aby odpoczęło i kroimy na kawałki.  Na talerz układamy szparagi, pieczone

Kulinarne Fantazje Marioli
Zielona pizza z pesto i boczkiem 205

ewentualnie rozciągać ciasto ręką, na posypanym mąką blacie. Rozwałkowany placek przełożyć na blachę lub kamień do pizzy. Na cieście rozsmarować pesto, posypać rozkruszoną mozzarellą. Na wierzchu ułożyć plastry boczku. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni C prze 12 minut. Tryb pieczenia od dołu. Smacznego

kolorowotorcikowo
Karkówka pieczona pod warzywami 175

plastry boczku pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na nim cebulę 4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: karkówkę, cebulę, marchew, ziemniaki (delikatnie je posolić) i resztę boczku. 5. Piec w 160-180 st. SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
PASZTET WIEPRZOWY W BOCZKU 131

moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatałową, wlewamy szklankę rosołu, dobrze mieszamy. Przekładamy do wyłożonych plastrami boczku foremek. Pieczemy ok godziny

Z Majeczką w kuchni
Inny wymiar polskiej kuchni 154

obfitszy z deserem Zjadłam zupę dyniową z pestkami dyni. Potem do wyboru była polska pizza , czyli podpłomyk z burakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, albo sałatka z pieczonym kurczakiem, boczkiem i szpinakiem w wersji szybkiej. Gdybym chciała wersję obfitą, to do zupy byłby filet z dorsza podawany z babką ziemniaczaną i śmietanką z kminkiem. Podpłomyk był chrupki i bardzo

Ugotowane pozamiatane
Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami. 163

ciepły dodatek warzywny do typowego obiadu z mięsem lub bez. Jeżeli zaś zostanie nam część tej kapusty z jabłkiem na drugi dzień i dodamy do niej np. kawałki pieczeni czy boczku (i może podlejemy trochę winem), to uzyskamy bigos pełną gębą. Cóż, że czerwony ;) Tak ogólnie, to warto zrobić danie wcześniej i odgrzać ponownie przed podaniem - zyska na smaku

zadanie-gotowanie
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA OWIJANE BOCZKIEM 114

kurczaka rozkroić wzdłuż na pół, rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku. Na każdy kawałek mięsa ułożyć kilka plasterków ogórka i papryki, zawinąć w roladkę. Owinąć boczkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 30-35 minut. Po około 20 minutach pieczenia roladki odwrócić na drugą stronę

Zrób to smacznie
Roladki szparagowe z pastą Wasabi i karczochami 124

jedną roladkę potrzebujemy 3 szparagi jeden plaster boczku Sposób: szparagi gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie ,odcedzamy. Rozgrzewamy piekarnik Gdy przestygną szparagi zawijamy po 3 sztuki w boczku,i pieczemy około 30 minut w piekarniku program Fun 200C Prażymy pieczarki na patelni nie dodając oleju , Wszytko posypujemy parmezanem potartym na drobnych oczkach Sos Wasabi. W Polsce jest wręcz niedostępny

Viola cooks with passion
Warsztaty grillowe z firmą Sokołów 170

teamie pracować na nasz wspólny sukces.  Nasze menu zawierało:  grzanki z masłem czosnkowym, sałatkę z arbuzem i fetą, żeberka z grilla, szaszłyki,  grillowane warzywa, ziemniaczki pieczone z boczkiem i z oscypkiem, sałatka z rostbefem i wiele dodatków w  postaci sosów i dipów.  Stoły uginały się od bardzo dobrej jakości produktów.  Sommelier z firmy

AZgotuj!
Udka z kurczaka zawinięte w boczek 179

dzisiejszy obiad polecam pyszne pieczone udka zawinięte w plastry boczku. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Udka możemy podać z frytkami i surówką.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 9 plastrów boczku, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, 5 łyżek oleju, 3 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE(...)Naczynie przykrywam. 2. Udka piekę 1 godzinę 20 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia udka kilkakrotnie polewam wytworzonym sosem, a 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby boczek się zarumienił

Tradycyjna kuchnia Kasi
Risotto ze szparagami 142

staram trzymać się zasad sztuki kulinarnej, a ta wymaga ryżu arborio, masła, bulionu, wina, parmezanu i cierpliwości. Mamy sezon na szparagi, które wszędzie pojawiają się na dwa sposoby – pieczone z boczkiem lub podawane z sosem holenderskim. Owszem, to jest fajne i dobre, ale zróbmy coś innego. Ja proponuję risotto ze szparagami i suszonymi pomidorami. Na risotto ze szparagami potrzebujemy

ladykitchen
Farsz do pizzy i zapiekanek wg Aleex 154

farsz na bułeczkach posmarowanych masłem czosnkowym. Ostatnio jednak wykorzystałam ten farsz jako nadzienie do pizzy. Też było pysznie. Polecam. Składniki: • 1 duża cebula • 2-3 ząbki czosnku • wędlina: boczek, kawałki pieczonego mięsa, baleron, szynka • pieczarki (opcjonalnie) • słodka papryka, pieprz, inne ulubione • olej Sposób przygotowania: 1. Kawałki wędlin i pieczonych mięs pokroić w drobną kostkę. 2. Cebulę pokroić

W mojej kuchni
Bułeczki pszenno-żytnie z boczkiem 119

kroimy w drobną kostkę, my zawsze idziemy na łatwiznę i kupujemy już pokrojony. Każdą bułkę smarujemy śmietaną, jeżeli mamy gęstą śmietanę to nie żałujmy jej. Następnie posypujemy je boczkiem. Całość pieczemy w temperaturze 200 ‚C bez termoobiegu przez 25-30 minut. Pyszne i zdrowe bułeczki są gotowe. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Polędwiczki w boczku 232

musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą, w marynacie umieszczamy polędwiczki, odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. 3. Każdy kawałek polędwiczki owijamy kawałkiem plasterka żółtego sera i wędzonym boczkiem.  4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Pierś z kurczaka z salsą pomidorową w boczku ze szparagami w sosie musztardowym. 163

coś porządnego, sycącego i ciepłego. Innymi słowy, czas na danie obiadowe. Dzisiaj lekko, bo tak ciepło to się jeść nie chce, pierś z kurczaka, faszerowana salsą pomidorową pieczona w boczku, do tego szparagi z sosem musztardowym. Do przygotowania dwóch porcji potrzebne nam będą: 2 piersi z kurczaka pół pomidora 1 cebula dymka 8 plastrów surowego wędzonego boczku

Kuba Gotuje
Szparagi w dwóch odsłonach 148

osolonej i osłodzonej wodzie lub ugotować na parze ok 3-5 minut Wrzucić na roztopione masło i podsmażać ok 5 min. Na wierzchu obsypać parmezanem i ewentualnie podsmażonym boczkiem.  Zapiekane piec około 10-15 min w nagrzanym na 180*C piekarniku. Można je wcześniej delikatnie blanszować. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem lub z jajkiem w koszulce. ( przepis

Jemy Pijemy