pieczone ziemniaki z czosnkiem - 3731 przepisów (strona:85/249)

pyszne warzywno- jajeczne danie na obiad z piekarnika... 159

pokrojone ziemniaki, pokrojone marchewki następnie dodać plastry cebuli, całe ząbki obranego czosnku, posmarować wszystko pędzelkiem maczanym w oleju rzepakowym posypać wymieszanymi przyprawami, na wierzch ostrożnie wbić jajka, natkę pietruszki w rozdrabniaczu zmiksować i posypać po jajkach i ziemniakach piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu w 170 C piec

W Mojej Kuchni Lubię
PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI 181

jajka - 3- 5 łyżek mąki pszennej w zależności od mączystości ziemniaków (im mniej tym lepiej, im więcej tym będą bardziej twarde! ) - sól, pieprz - 1 cebula - zmiksowana blenderem - opcjonalnie 2-3 zmiksowane ząbki czosnku - olej rzepakowy do smażenia NIE DODAWAJ DO PLACKÓW ŻADNYCH SPULCHNIACZY TYPU PROSZEK DO PIECZENIA Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę. Smażymy placki na rozgrzanym oleju rzepakowym

SMYKWKUCHNI
Pieczony Kurczak z Ziemniakami - Pomysł na Fit Obiad 3368

Przepis na Pieczone Piersi z Ziemniakami - Pomysł na Fit Obiad . Zapraszam do wypróbowania tej pysznego pomysłu na Obiad. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM - ✔   500 g PIERSI Z KURCZAKA ✔   PRZYPRAWA GYROS ✔   1000 g ZIEMNIAKÓW ✔   8 ZĄBKÓW CZOSNKU ✔   SÓL ✔   PIEPRZ - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  1365   Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Pieczarki zapiekane w cieście ziemniaczanym 238

solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. . Cebulką wypełniamy kapelusze pieczarek. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce. Odlewamy nadmiar wody. Dodajemy kaszę, jajko, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim i  mieszamy. Naczynka natłuszczamy i posypujemy bułka tartą. Na dno każdego naczynka wykładamy ciasto ziemniaczane. Układamy pieczarki i przykrywamy masą ziemniaczaną. Pieczemy w temperaturze 170 st. C ok. 50 minut. Na 10 minut

Maminek kulinarny
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią, serem i dipem czosnkowym 135

gotować 5 minut. Odlać wodę z cukinii i wymieszać z odcedzonymi ziemniakami. Całość doprawić świeżym tymiankiem, sprasowanym ząbkiem czosnku, wędzoną papryką, solą oraz pieprzem. Wlać oliwę, wsypać starty ser i dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, szczelnie przykryć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Piec 30 minut, a następnie odkryć, posypać serem i zapiekać jeszcze 10 minut

Kraina Miodem Płynąca
Schab z czosnkiem i majerankiem 91

schab w poprzek co kawałek i wkładamy w nacięcia plasterki czosnku. Schab  wkładamy do rękawa naokoło schabu wkładamy listki pory. Zostawiamy na godzinę w lodowce w tym rękawie. Po godzinie wkładamy  do naczynia żaroodpornego i do pieca wkładamy, pieczemy 1 .1/2 godziny w 190 stopniach. Podajemy z ziemniakami z wody pokrojony w plastry

Różowa kuchnia
Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem 161

rondlu rozgrzać smalec, włożyć żeberka przysmażyć z obu stron, dodać posiekany czosnek i cebulę, po ok 2 min podlać winem, dodać miód i przyprawy do smaku. Dolać pół szkl wody lub rosołu, dusić ok 1 godzinę , w razie potrzeby dolać wody. Żeberka podawać z ziemniakami puree lub pieczonymi i sałatką. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka ziemniaczano- kalafiorowa 201

Pomidory obrać ze skórki pokroić na mniejsze cząstki i rozłożyć na ziemniakach. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w posolonej  na półtwardo. Rozłożyć na wierzch zapiekanki. Śmietanę wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem,gałką muszkatołową, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem. Polać zapiekankę i ułożyć ser pokrojony w paseczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut. zapiekanka

O kuchni z uczuciem
Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 161

posolić i popieprzyć. Odstawić. Masło (w temperaturze pokojowej) wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i natką pietruszki; uformować w walec, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Ziemniaki umyć, pokroić w łódeczki, ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Ziemniaki wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika, aż zaczną się rumienić

Pociąg Do Kuchni
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i wędzonym łososiem 161

pół surowo. Cebulę zeszklić na oleju, pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Dodać szpinak doprawić przyprawami, chwilę poddusić. Oliwki, ziemniaki pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, na dnie ułożyć plasterki ziemniaków, na to ułożyć 1/3 masy szpinakowej, 1/3 łososia i oliwek. Powtórzyć to dwa razy i doprawić. Piec ok. 30 min w 200 stopniach, 10 minut przed końcem pieczenia

Corner With Recipes
Zapiekane ziemniaki 173

gałką muszkatołową, dodać 1/3 startego sera i przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Ziemniaki odsączyć dokładnie z wody, osuszyć na ręczniku papierowym i wymieszać rękoma w dużej misce razem z sosem. Formę do zabiekania wysmarować 1/3 masła, wyłożyć ziemniaki przyciskając je, położyć na wierz resztę masła w małych kawałeczkach. Piec w sumie około 1 godziny w temp. 190-200 C, pół

greenscarf
Oszukane kacze confit 170

piekarniku. Mięso nadaje się do zjedzenia na przykład z ziemniakami. To też świetna propozycja na pożywną, pyszną kanapkę - wiejski chleb, pieczone mięso, konfitury z cebuli, korniszony. Ja jednak chciałam je wykorzystać w innym klasycznym daniu, które przedstawię Wam w środę. Składniki 4 nogi z kaczki 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe marynata 1 łyżka soli 1 łyżka koniaku

W kuchni wieczorem
Zapiekane żeberka w kawałkach 132

takie w marynacie - po prostu :) Pieczone w piekarniku. Podałam z ogórkiem kiszonym i pieczonymi ziemniakami pokrojonymi w plasterki. Pyyycha! Składniki: 1 szt. żeberek wieprzowych 100-120 ml oleju lub oliwy 1/2 szklanki bulionu mięsnego - opcjonalnie, ja miałam - chodzi o podlanie mięsa po ok. godzinie pieczenia 1 cebula 3 małe ząbki czosnku (lub 2 większe) 1 łyżeczka słodkiej

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Confit z kaczki 142

obmyć z soli i osuszyć papierem. W żaroodpornym naczyniu ciasno ułożyć nogi, obłożyć pokrojonym czosnkiem, gałązkami tymianku i majeranku i liśćmi laurowymi. Wszystko zalać roztopionym kaczym smalcem, tak aby dokładnie pokryć mięso. Naczynie dokładnie nakryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego d0 140 stopni. Piec przez około 2 godziny, do miękkości. Mięso musi być całkowicie zanurzone w tłuszczu. Gotowe(...)kaczki wyjąć z tłuszczu, zlać tłuszcz. Nogi ułożyć z powrotem w naczyniu, skórką do dołu i piec jeszcze przez około 10 minut, przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze 10 minut. W międzyczasie do wrzącej osolonej wody wrzucić pokrojone w grube plastry ziemniaki i gotować przez około 5 minut. Odcedzić i osuszyć. Na duży ogień wstawić patelnię, wlać trochę odlanego

Pociąg Do Kuchni
Żeberka z miodem 216

metalową ( taki jak ten ) odpadło nam też... zmywanie patelni. Żeberka z wolnowaru są znacznie lepsze, bardziej soczyste i aromatyczne, niż te pieczone w piekarniku, a mięso bez problemu odchodzi od kości. Wspaniale smakują z opiekanymi ziemniakami.  Ps. Jeżeli szukacie więcej informacji na temat wolnowarów - czym są, jak  działają i do czego można je wykorzystać, to tutaj(...)żeberek olej do smażenia Marynata 5 łyżek miodu (lipowy, wielokwiatowy) 5 gęstego pikantnego ketchupu (można zastąpić koncentratem pomidorowym) 5 łyżek wody 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub bardzo drobno posiekane (można zastąpić granulowanym) 1 płaska łyżeczka świeżo startego imbiru (można zastąpić suszonym) 1 płaska łyżeczka brązowego cukru 1 płaska łyżeczka ostrej papryki 1 płaska łyżeczka słodkiej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania