pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:55/160)

Pudding chia bananowy (wegański) 69

ZUPY WEGAŃSKIE << >> PRZEKĄSKI WEGAŃSKIE << >> SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE << Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb

WegePrzepis
DROŻDŻÓWKI Z NUTELLĄ 141

środek każdego wyciętego kółka nakładam 1 większą lub 2 łyżeczki nutelli, zwijam na pół, zlepiam dokładnie brzegi (podobnie jak pierogi), następnie formuję bułeczki. Drożdżówki układam łączeniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowuję odstęp, bułeczki urosną. Każdą smaruję roztrzepanym jajkiem, robię to przy użyciu pędzelka. Zasmakuj Kuchni Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus

Zasmakuj Kuchni
Jagodzianki 86

nich kolejno porozciągać palcami do uzyskania mniej więcej wielkości dłoni. Na środek wyłożyć 1 łyżkę przygotowanych jagód, zlepić brzegi jak podczas robienia pierogów, zawinąć je pod spód. Tak przygotowane bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w kilkucentymetrowych odstępach. Do upieczenia całości będę potrzebne dwie blachy. Ponownie odstawić jagodzianki do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na około 15 minut

niecodziennikpary
Wigilijna kapusta z suszonymi grzybami i wędzoną śliwką - wege bigos 213

przygotowania. Taka kapusta ma wiele zastosowań, dlatego warto przygotować jej więcej. Kapustę podajemy jako postne danie wigilijne, jest smacznym dodatkiem do pieczonych mięs i ryb, może także stanowić farsz. Wystarczy ją drobniej posiekać i nadziewać pierogi, krokiety, kulebiaki i bułeczki drożdżowe. Podane z łazankami to następne tradycyjne danie wigilijne. Po przepis zapraszam w nstępnym poście. O smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ciasteczka z czerwoną porzeczką. 149

mąką wałkujemy ciasto. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Na każdy krążek nakładamy po porcji owoców i cukru trzcinowego. Składamy na pół formując pierogi. Widelcem robimy na brzegach wzorek. 3. Pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. 4. Następnie ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut do zrumienienia. 5. Gotowe ciasteczka studzimy, oprószamy

Izabelawkuchni
Obiady na 7 dni 146

Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami 3.  Makaron z fetą i szpinakiem 4.  Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem 5.  Naleśniki 6.  Duszone warzywa  z czarnuszką 7.  Pierogi ruskie

Moja smaczna kuchnia
Jagodzianki 183

robimy wałek i kroimy na 12 części. Rozpłaszczamy każdy placuszek i nakładamy jagody wymieszane z cukrem( dawałam po łyżce). Zlepiamy jak pieroga i formujemy podłużną bułeczkę jak się uda. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajem z mlekiem i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Pieczemy w 170 stopniach jakieś 25 minut. Ostudzone bułeczki przekładamy

Różowa kuchnia
Łosoś w papilotach z duszonym porem 162

naszych ulubionych. Dzisiejszy przepis, to przepyszny, pieczony w piecu łosoś w papilotach z duszonym porem. Por duszony jest na wodzie, a następnie mieszany z serkiem mascarpone. Tak przygotowanego pora kładzie się na papier do pieczenia i przykrywa filetem z łososia. Papier zawija się w paczuszkę, na kształt wielkiego pieroga i wkłada do nagrzanego piekarnika. Po ok. 10 minutach

Moja Delicja
PĄCZKI 141

rozwałkowujemy i wycinamy. Jeśli pączki chcemy nadziewać od razu , na środek każdego kółka kładziemy 1/2 łyżeczki konfitury, dokładnie zlepiamy brzegi (jak przy pierogach) i podwijając pod spód formujemy zgrabną kulkę. Odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Jeśli pączki będziemy nadziewać po usmażeniu krążki ciasta od razu po wycięciu

cool and minty
Jagodzianki 130

dwie porcje, każdą z nich na 8 mniejszych, rozpłaszczamy w dłoni na placuszek, nakładamy ok 3 łyżeczki jagód i zlepiamy jak pierogi, mają powstać wałeczki 5. Jagodzianki układamy zlepianiem do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia i lekko podsypanej mąką blaszce do pieczenia, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 40 minut 6. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, jagodzianki

Słodki Kompromis
Jagodzianki 266

nieco mniejsze).  Rozpłaszczamy pierwszy kawałek ciasta w dłoniach na placek, nakładamy około 2 łyżki jagód, dokładnie zlepiamy brzegi ciasta jak na pierogi, następnie formujemy w dłoniach zgrabny wałeczek. Jagodzianki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C (grzanie góra/dół). Wierzch jagodzianek smarujemy

Smakowity Blog Kulinarny
farszynki meksykańskie 148

kulę, następnie rozwałkować je na kształt koła. Na każdy placek nałożyć po porcji farszu i zlepić brzegi tak samo jak zlepia się pierogi, podwijając rogi do środka tak, aby powstał kształt rogalika. Ułożyć na blaszce do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Na wierzchu ułożyć po plasterku mozzarelli i posypać ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Przepisy na świąteczne dania 115

przepisów. Może coś wam przypadnie do gustu i pojawi się na waszym świątecznym stole? Sałatki : Sałatka jarzynowa Sałatka marokańska Sałatka z pieczoną marchewką i fasolą Przystawki: Paszteciki pełnoziarniste z pieczarkami Zupy : Barszcz ukraiński Zupa rybna Pierogi

Polska Zupa
Warsztaty bezglutenowe z Inką i Tomaszem Jakubiakiem 222

dwie sałatki z soczewicą i świeżymi warzywami. Ja z Angeliną zająłem się pstrągiem, a Edyta z Martą sałatkami. Pozostałe grupy przygotowały : Pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem grzybowym. Kopytka z pieczonej dyni z estragonem, gulasz z gęsich serc i boczniaków. Żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Do każdego dania dodawana

Parowar Faceta
Jagodzianki z lukrem jagodowym 104

dość cienko na placuszek i nakładamy na niego 2-3 łyżki jagód. Następnie zlepiamy go dokładnie (podobnie jak to się robi z pierogami), formujemy nadając mu lekko podłużny kształt i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia stroną łączenia do dołu. Między bułeczkami zachowujemy kilku centymetrowe odstępy. Uformowane jagodzianki przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut. Następnie każdą jagodziankę

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania