pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:49/160)

Moje kulinarne propozycje na Święta 100

klops z jajkiem chudy klops z czosnkiem karczek zapiekany w keczupie karczek peklowany i pieczony karczek pieczony ze śliwką i jabłkiem galaretka z nóżek wieprzowych gotowanych w szybkowarze pieczeń z żurawiną i orzechami- bez mięsa pasztet z selera- wegetariański Pierogi: wigilijne pierogi z soczewicą pierogi z pieczarkami krokiety z kaszą jaglaną i pieczarkami

Proste Potrawy
Paszteciki z bobem i suszonymi pomidorami 116

paszteciki z bobem i suszonymi pomidorami . Staram się nie być monotonny i za każdym razem pokazywać Wam bób w innej odsłonie. Był bób pieczony na modłę azjatycką, jak i klasyczny, delikatny z miętą w pierogach z bobem . Teraz pracuję nad pasztetem bobowym, ale ciągle nie wiem co do niego dodać… Korcą mnie już sprawdzone smaki, ale okaże

Blendman
Pączki z dżemem z czarnej porzeczki 156

przygotowałam ciasto na pączki smażone, choć tak prawdę mówiąc zrobiłam jedną porcję ciasta i  z każdej połowy przygotowałam inne pączki, jedne smażone z czrna porzeczką, z drugiej pieczone z jagodami i syropem klonowym.   Pączki z dżemem z czarnej porzeczki ok 1/2 kg mąki pszennej 1 łyżka cukru brązowego 1 szklanka mleka 4 dag drożdży 3 żółtka(...)temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika. W rondlu przygotuj gorący tłuszcz do smażenia. Gdy pączki podrosną wyjmij je z piekarnika i  smaż pączki z dwóch

Gotuj Sam!
Pierogi z karpiem 146

Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, drobno szarpiemy i łączymy z warzywami. Doprawiamy jałowcem, koperkiem, skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Pierogi gotowe do lepienia. Smacznego! Farsz można wzbogacić serem lub przetartymi pieczonymi ziemniakami lub batatami. Ja użyłem maślanki cytrynowej, więc pominąłem dodawanie cytryny do farszu. Dodałem jednak utarty ser halloumi i pieczonego ziemniaka

MarcinChef
Ciasteczka z wróżbą na wieczór panieński 166

gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować cieniutko i szklanką powycinać kółka. Na każdym położyć zrolowaną karteczkę z wróżbą, i zlepić tak, jak się lepi pierogi. Następnie uformować w rogalika. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut do lekkiego zarumienienia się ciasteczek. Po tym czasie wyją ć i wystudzić. Ciasteczka zapakować każde

Kolorowa kuchnia Elki
Pierogi ruskie z boczkiem 323

zajadać się nimi codziennie; nawet z tym samym farszem;D  Są pyszne zarówno prosto z wody, jak i te pieczone, czy odsmażone, rumiane i chrupiące z cieplutkim farszem w środku. Pierogi to dobre zajęcie, by nie myśleć o niczym innym jak o kształtnym lepieniu ciasta, pomysłach na farsz, wyobrażaniu sobie ich pięknych i smacznych

Zasmakuj Kuchni
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 183

sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierożki. Posmarować je jajkiem. Piec 15-20 minut. Smacznego! Źródło

Moja Galeria Smaku
Jagodzianki 130

podzielić na 16 bułeczek, każda waży ok 60g. Bierzemy kulkę i rozpłaszczamy w dłoni, następnie na każdą kładziemy łyżkę czubatą jagód. Sklejamy jak pieroga. Następnie kulamy w dłoniach. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łącznie do dołu. Przykrywamy zwilżonym ręcznikiem lub folią spożywczą do wyrośnięcia na 30-40 minut. Bułeczki muszą się napuszyć. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku

Delicious Titbits
Calzone z kiełbasą 271

zostawiając również 3 cm wolnego od brzegu. Posypać startym serem. Brzegi posmarować wodą, ciasto zgiąć w połowie, uformować pieroga. Brzegi dobrze skleić. Pierogi ułożyć na blaszce. Nie ma konieczności pozostawiania do kolejnego wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 minut, aż do mocnego zarumienienia, podawać ciepłe. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Pierożki ze serem na slodko 106

ciasto zagnieść ciasto. 2. Ser wymieszać z cukrami , jajkiem i wiórkami kokosowymi . 3. Ciasto rozwałkować , wycinać kółeczka i nadziewać serem. Zlepiać jak pierogi. 4. Blaszkę wyłożyć papierem i układać pierożki w odstępach . 5. Piec w temp. 180 st na złoty kolor. 6. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Sama słodycz i szczypta chili
Latawice też muszą jadać - czyli coś gotowego 1120

Swojska ) Musiałam sprawdzić czy awaryjnie można zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta, ,pomidor, ogórek, cebula, czarne oliwki ) --15 zł + do sałatki 4 gorące paluch

Buniabaje w kuchni
Pączki pieczone z jagodami i syropem klonowym 155

innym razem. Dziś tłusty czwartek, więc czas na pączki. Przygotowałam jedno odchudzone nieco ciasto, dwa różne nadzienia i dwa różne sposoby obróbki - smażenie i pieczenie w piekarniku. Pączki pieczone z jagodami i syropem klonowym ok 1/2 kg mąki pszennej 1 łyżka cukru brązowego 1 szklanka mleka 4 dag drożdży 3 żółtka 5 dag masła szczypta soli 2 łyżki(...)temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika.   Gdy pączki podrosną wyjmij je z piekarnika i nastaw temp. 190 st. C z nadmuchem. Każdy pączek możesz

Gotuj Sam!
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem jagodowym (jagodzianki) 92

masła lub 60 ml oleju  (u mnie olej słonecznikowy) 110g cukru 8g cukru waniliowego Dodatkowo: nadzienie jagodowe (u mnie termostabilne z firmy Zentis ) mleko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody lub soku z cytryny (u mnie woda i sok) Przygotować rozczyn.   Pokruszone drożdże wymieszać z 3-4 łyżkami mleka(...)kuleczki, a następnie płaskie placuszki. Na środku każdego z nich położyć po 1 łyżce nadzienia jagodowego i wszystkie dokładnie zlepić - tak jak pierogi.  Bułeczkom nadać owalny kształt i umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Tak poukładane ponownie przykryć szmatką i odstawić na 30-40 minut - do kolejnego wyrośnięcia. Jagodzianki - przed pieczeniem posmarować mlekiem (aby były rumiane

Di gotuje
Jagodzianki. 121

pyszne jagodzianki. To były fajne czasy. Myślałam, że w tym roku jagodzianek nie będzie, bo krucho z jagodami, ale udało się. Znalazły się jagody i są jagodzianki :) Jutro będę piekła kolejne, bo zostało jeszcze trochę jagód, a tym czasem wrzucę przepis, może ktoś jeszcze się skusi :) Składniki: 500 g. mąki 50 g. drożdży 50 g. masła 2 jajka 1/2 szklanki(...)kilka części. Zależy jakiej wielkości chcecie bułeczki. Ja zrobiłam 11 bułeczek. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć i ułożyć na nim łyżkę jagód, zlepić jak pieroga i uformować bułeczkę. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować białkiem. Zostawić na 15 -20 minut do napuszenia. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przestudzone bułeczki można polukrować

Agusiowe smakołyki
Domowe jagodzianki 2 107

targ po jagody (u Was też są tak przeraźliwie drogie?) i zaraz po przyjściu do domu zabrałam się za pieczenie Uwierzcie, nic tak nie odstresuje i nie uspokaja jak pieczenie. Mieszkanie wypełnia się przyjemnych zapachem świeżego ciasta, a brzuszki napełniają się domowymi jagodziankami. Do szczęście nie potrzeba dziś nic więcej Domowe jagodzianki 2 przepis na 24 jagodzianki CIASTO(...)niego niewielkie kawałki, formuj z nich kulki, a następnie spłaszcz. Na środek ciasta wykładaj jagody, a następnie zlep brzegi ciasta jak jak pierogi. Uformuj okrągłą bułeczkę. Gotowe jagodzianki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pamiętaj o zachowaniu odległości pomiędzy bułeczkami, aby się nie posklejały. Przed pieczeniem posmaruj jagodzianki roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką. Piecz ok. 30 minut

365 dni dookoła kuchni