pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:40/160)

Calzone ze szpinakiem, pomidorkami, roszponką, szynką i mozzarellą 139

placka i zostawiając odstęp 1 cm od brzegu) w następującej kolejności: mozzarella, szpinak, szynka, pomidorki koktajlowe i na koniec roszponka. Następnie całość zawinąć w duży pieróg, dobrze sklejając boki. Włożyć calzone do piekarnika i piec około 15 minut. Podawać od razu. Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas

Passions hobbies life
,,Topniejące bałwanki migdałowe” 103

kąpieli wodnej pomarańczowy i czerwony cukrowy pisak pianki Marshmallow Dodatkowo do wykonania użyłam: miskę do rozpuszczania produktów w kąpieli wodnej marki Zenker radełko wykrawacz do pierogów i ciastek Wykonanie: Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Mąki przesiewamy z sodą i przyprawą do pierników. W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem, na jasną i puszystą masę. Dodajemy miód, jajko(...)inne naczynie. Dziubki po bokach ułatwiają przelewanie roztopionych składników. Miska jest poręczna i lekka, świetnie się prezentuje.Do kupienia w sklepie Garneczki . Do wykonania bałwanków użyłam również radełko wykrawacz do pierogów i ciast .Równo i ładnie kółko za kółkiem wykroi ciasto z najmniejszymi stratami, pozostawiając minimalne resztki wolnego ciasta. Również możesz tym radełkiem wykroić ciasteczka, które będą mieli ładne brzegi

Podróż w kulinaria
Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym 155

należy wyjeść wszystko co pozostało :D Nam zostały 2 surowe białe kiełbaski. Wpisałam w Google " biała kiełbasa przepisy" i pooglądam zdjęcia... oprócz gotowanej, pieczone, smażonej po prostu kiełbasy, można zrobić szaszłyki oraz PIEROGI  (pierogi mazurskie) tak więc dziś na obiad: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym SKŁADNIKI: 2 białe kiełbasy (my mieliśmy swojskie

MarciochaKucharzy
Klasyczne mule w sosie pomidorowym 156

Klasyczne mule w sosie pomidorowym to przepis stary jak świat. Bardzo często w ten sposób danie to przygotowują rybacy zaraz po powrocie z połowów. Ja pokażę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PĄCZKI ODCHUDZONE - CZYLI PO PROSTU BUŁECZKI DROŻDŻOWE 147

Kiedy ciasto podwoi objętość, formować małe płaskie placki, nakładać po 1/2 łyżeczki dżemu, można również delikatnie rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką jak na pierogi. Część pączków usadowić na blaszce od piekarnika wyłożonej pergaminem i piec ok. 20 min w piekarniku w 180 stopniach a drugą część smażyć w rozgrzanym głębokim oleju na małym ogniu z 2 stron na złoty

pieprzny smaczek
Mule w cydrze 141

Mule w cydrze to jedno z lepszych dań jakie można przygotować z tych składników. Wiele osób z Was zapewne nie wie, że mule hodowane są na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
50 przepisów z zielonymi warzywami 137

pesto Mizeria Ogórki małosolne w plasterkach Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem, rukolą

Moja smaczna kuchnia
Kwietniowa piekarnia i chleb tostowy 93

wielkości kromek, możemy użyć foremek o nieco mniejszych rozmiarach. Ciasto w foremkach powinno sięgać do ¾ ich wysokości. W zależności od wielkości foremek chleb pieczemy od 40 – 60 minut. Ciasto po wyrobieniu przypomina ciasto na pierogi. Powinno dobrze wyrosnąć. W pierwszej fazie, co najmniej 60 minut. Powierzchnię ciasta posmarowałam rozbełtanym jajkiem. Można również spryskać samą wodą i dodatkowo posypać ziarnami(...)Ciasto w trakcie pieczenia nieznacznie rośnie i nie powinno nigdzie popękać. Dziękuję za wspólne pieczenie w kwietniowej piekarni. Tostowy z dodatkiem mąki z pszenicy durum, orkiszowej i sezamu Składniki 500g mąki pszennej chlebowej, 150g mąki orkiszowej jasnej, 150g mąki z pszenicy Durum, 5-6 łyżek prażonego sezamu 40g świeżych drożdży, 600g ciepłego mleka, 1 łyżka miodu, 2 łyżki oliwy

Leśny Zakątek
Kwietniowa piekarnia i chleb tostowy 121

wielkości kromek, możemy użyć foremek o nieco mniejszych rozmiarach. Ciasto w foremkach powinno sięgać do ¾ ich wysokości. W zależności od wielkości foremek chleb pieczemy od 40 – 60 minut. Ciasto po wyrobieniu przypomina ciasto na pierogi. Powinno dobrze wyrosnąć. W pierwszej fazie, co najmniej 60 minut. Powierzchnię ciasta posmarowałam rozbełtanym jajkiem. Można również spryskać samą wodą i dodatkowo posypać ziarnami(...)Ciasto w trakcie pieczenia nieznacznie rośnie i nie powinno nigdzie popękać. Dziękuję za wspólne pieczenie w kwietniowej piekarni. Tostowy z dodatkiem mąki z pszenicy durum, orkiszowej i sezamu Składniki 500g mąki pszennej chlebowej, 150g mąki orkiszowej jasnej, 150g mąki z pszenicy Durum, 5-6 łyżek prażonego sezamu 40g świeżych drożdży, 600g ciepłego mleka, 1 łyżka miodu, 2 łyżki oliwy

Leśny Zakątek
Kruche ciastka z serem – kruche pierożki z serem 51

Kruche ciastka z serem – kruche pierożki z serem ze skórką pomarańczową. Upiekłam ciastka w formie pierogów, ale można zrobić rogaliki, lub dowolny kształt. Ciasto : 2 żółtka, 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, nadzienie : 200 g sera białego, 1 żółtko, 100 ml cukru pudru, świeżo starta gałka muszkatołowa, 1 – 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej(...)zemleć. Ser utrzeć z żółtkiem i cukrem. Dodać do smaku gałkę muszkatołową i skórkę pomarańczową. Ciasto rozwałkować. Układać na cieście łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi. Pierożki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozbełtanym białkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 - 20 minut. Można posypać cukrem pudrem. Z podanej ilości składników zrobiłam

królestwo garów
Co zrobić z resztek jedzenia ze Świąt 118

chleb. Przepis na tę szarlotkę jest prosty, wychodzi zawsze, smakuje wspaniale i prawie w ogóle nie wymaga pracy. DOMOWE TORTILLE, CZYLI SPOSÓB NA RESZTKI PIECZONEGO KURCZAKA Łatwiejsze i szybsze do zrobienia niż pierogi. Tortille domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. RIBOLLITA, CZYLI

Niedzielny kucharz
Roladki Schabowe Z Kindziukiem, Mozzarellą, Zawijane W Boczku Z Piekarnika 173

Kindziuk jako nadzienie sprawdził się doskonale, ta wyrazista suszona wędlina, bardzo aromatyczna, jest doskonała nie tylko na kanapki, ale też jako nadzienie do mięs, pierogów czy past kanapkowych. Jako że roladki były pieczone w piekarniku, potrzebowały jakiejś ochrony aby nie ususzyły się na "wiór" wiec obłożyłam je boczkiem który idealnie się wytopił i utworzył chrupiącą skorupkę. Polecam

Gotowanie...to proste !
Szybkie brioszki z malinami 510

czasie dzielimy ciasto na 15 porcji. Każdą „spłaszczamy” w rękach i układamy na niej po kilka malin (nie żałowałam sobie ). Ciasto sklejamy (podobnie jak na pierogi) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (sklejeniem do dołu). Sklejanie bułki – krok po kroku Bułeczki przygotowane do pieczenia Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 170 stopniach około

Relaxtime
Pierogi z pieca ze szpinakiem 79

feta oraz utarty parmezan. Smażyć do momentu rozpuszczenia serów. Ciasto rozwałkować. Nakładać po łyżce farszu i wykrawać pierogi. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pestkami dyni. Piec około 2o minut do zarumienienia. Przygotować sos. Śmietanę wymieszać z majonezem, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem

Bullio