pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:45/160)

Ciasteczka z nadzieniem orzechowo - migdałowym 115

stół :) połączenie tych przepysznych składników daje niesamowity smak :) Składniki : 40 dag mąki  1 margaryna 5 żółtek 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 cukier wanilinowy Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru Nadzienie ; 5 białek 1 cukier wanilinowy Skworcu 2 łyżki cukru pudru 1/2 tabliczki dowolnej czekolady mlecznej 40 g orzechów laskowych Skworcu 40 g migdałów Skworcu Sposób przygotowania(...)Czekoladę posiekać nożem , dodać do masy i jeszcze raz delikatnie wymieszać . 7. Na każdy okrągły placuszek nakładać po łyżeczce masy . 8. Zlepiać tak jak pierogi i odwracać tak jak by sadzając każdy pierożek. 9. Piec w temp 180 st około 15/ 20 minut mają mieć złoty kolor. 10. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem . SMACZNEGO

Sama słodycz i szczypta chili
Ekspresowe pierożki kebabowe 697

drożdżowego. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu na pyszne pierożki kebabowe z ciasta francuskiego. Szybkie, smaczne i łatwe! EKSPRESOWE PIEROŻKI KEBABOWE – PRZEPIS Liczba porcji: 8 | Czas pieczenia : 20-25 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g kurczaka 1/2 papryki żółtej 1 cebula czerwona 3 łyżki kukurydzy 100 g żółtego sera 3 łyżki ketchupu(...)dzielimy na 8 kwadratów. Na każdy z nich wykładamy porcję farszu. Następnie składamy na trójkąt, zlepiając ze sobą dwa przeciwległe boki i formujemy pierogi. Gotowe pierożki kebabowe wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdego z nich smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 20-25 minut, grzanie góra

Przepiski.pl
PODPŁOMYKI Z CIASTA PIEROGOWEGO MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 116

czas i tak musieliśmy zimą palić w piecach ,które były w pokojach ,więc nie było z tym problemu.Mama ,na takiej kuchni piekła mi wspaniałe placki zwane PODPŁOMYKI dzisiaj, z ciasta PIEROGOWEGO,bo pierogi u nas musiały być często,tak je uwielbialismy z rodzeństwem,zwlaszcza mój brat.Robilo się wtedy więcej tego ciasta ,walkowało i wycinalo się krążki i wprost(...)rozgrzaną płytę węglową.Piekly się na złoty kolor i takie gorące się w biegu na " górki" zajadalo.Dzis już kuchni kaflowe nie mam ,choć w końcu po latach wróciłam do pieca w pokoju, bo nic nie zastąpi jego ciepła i atmosfery domu,dlatego placuszki piekłam na patelni jeszcze z czasów dzieciństwa ,jakoś tak nie mogę się z  nią rozstać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców 151

konwencji, że można z niego zrobić nie tylko kompot, ale również cudowny sos. Ugotowane owoce użyłem zaś do farszu i połączyłem z pieczoną kaczką, podbijając smak sosem sojowym, octem ryżowym, czosnkiem i imbirem. Kluczem do sukcesu pierogów gyoza jest ciasto przygotowane z mąki pszennej i ryżowej zaparzanej najpierw wrzątkiem. Ma ono zupełnie inną, bardziej plastyczną strukturę(...)ugotowaniu na parze jest cudownie delikatne. Ciasto można też zrobić spokojnie z mąki pszennej (z samej ryżowej się niestety rozlatuje). Pierogi, jeśli nie podajemy ich od razu po ugotowaniu, polecam dodatkowo podsmażyć tak, jak się to robi w Japonii. Są pyszne! * SKŁADNIKI na ok. 50 pierożków gyoza (5-6 porcji) Ciasto: 150 g mąki ryżowej 150 g mąki pszennej

Food Square
Puree z dyni 125

Królowa jesieni-dynia. Można ją wykorzystywać na różne sposoby do ciast, zup, sosów, pierogów, racuchów jednym słowem wyobraźnia kulinarna nie zna granic. Najczęściej korzystamy z niej w postaci puree. Dlatego też warto poświęcić trochę czasu, przygotować większą ilość i po prostu zamrozić.  Do niedawna piekłam dynię i potem miksowałam. Jednak koleżanka podsunęła mi pomysł, żeby zrobić

Ala piecze i gotuje
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 159

minuty od wypłynięcia.   Patent na to, żeby po ugotowaniu się nie zlepiały, jest prosty – naszykujcie sobie blachę do pieczenia i olej rzepakowy. Wlejcie na blachę, 2-3 łyżki oleju, wrzucajcie tam odcedzone, świeżo ugotowane i gorące pierogi, poruszając blachą obtoczcie je w tłuszczu i zdejmijcie łyżką cedzakową do pojemnika lub na talerz. Uzupełniajcie olej w blaszce co jakiś

Karo in the Kitchen
Drożdżówki maślankowe z jabłkami i orzechami - fit 145

Domowe drożdżówki są pyszne, mięciutkie, puszyste i o niebo zdrowsze od sklepowych zapychaczy. Drożdżowe bułeczki nie muszą być oblepione lukrem lub odsypane toną cukru. Wystarczy przed pieczeniem posmarować je jajkiem rozbełtanym mlekiem, a staną się śliczne, błyszczące i bardzo apetyczne. Moje bułeczki upiekłam z mąki orkiszowej jasnej wymieszanej z pełnoziarnistą, cukier zastąpiłam miodem, mleko maślanką i nadziałam tartymi jabłkami(...)przestudzenia wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, następnie podzielić na 8 równej wielkości kawałków. Ciasto rozpłaszczyć w dłoni na placuszek, nałożyć farsz jabłkowy, zlepić jak pieroga, następnie uformować i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Powtórzyć czynność do wykończenia składników. Przykryć i odstawić do napuszenia bułeczki posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem piec w 180* C 20-23 minuty do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jagodzianki – letnie drożdżówki z jagodami i kruszonką 186

tego niechcianego pasożyta.   Umyte jagody suszymy na sicie, następnie mieszamy albo z budyniem i cukrem, albo ze skrobią i z cukrem. Taka mieszanka sprawi, że jagody puszczą podczas pieczenia mniej soku. A wtedy gdy już go puszczą, skrobia nie pozwoli im rozmiękczyć ciasta, bo zespoli sok z owoców – bułki pozostaną chrupiące.   Drożdże suche dokładnie mieszamy z 550g mąki(...)ciasta formujemy w dłoniach w kulkę i mocno ją rozpłaszczamy. Na środek placka kładziemy po łyżce jagodowego nadzienia i zlepiamy ciasto dokładnie tak, jak pierogi. Formujemy wrzecionowate bułki i układamy je na blasze do pieczenia, łączeniem do dołu, w odstępach – jeszcze urosną. Zostawiamy przygotowane bułki pod folią spożywczą lub ściereczką, aż podwoją swoją objętość – około 30-40 minut

Karo in the Kitchen
Zielona zupa cukiniowa 175

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sylwester 2017 242

Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Ciasto na pizzę Rossini Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Brukselka zapiekana pod kruszonką Pierogi ruskie Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą

Moja smaczna kuchnia
Krucho-drożdżowe pierożki z grzybami. 329

blasze posmarowanej masłem, układając należy zachować odstępy ponieważ trochę urosną. 4. Pieczenie: Pierożki od razu pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia. 5. Podajemy i smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 20 sztuk pierogów

Izabelawkuchni
PIECZONE OPONKI SEROWE - odchudzona "oponka" Ci się upiecze. 174

wałkować na grubość około 1 cm 3. Szklanką wycinać placki jak na pierogi, kieliszkiem wycinać środki 4. Wyłożyć na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia. 5. Posypać cukrem trzcinowym 6. Wstawić do nagrzanego na 160-180 stopni piekarnika (zależy od grubości oponek i stopnia zarumienienia) 7. Piec 10-15 minut, kontrolując ich przyrumienienie. Są bardzo dobre, ale jak już wyżej(...)każdym możliwym "świętem" półki pustoszeją w mgnieniu oka?), więc poległyśmy, ale się nie poddajemy - jeszcze i wersja gluten free wyskoczy z piekarnika. MAMY TŁUSTY CZWARTEK , WIĘC PROPONUJEMY TAKŻE: *pączki pieczone z drożdży suchych i pączki pieczone z drożdży świeżych,*oponki smażone, *rogaliki z krucho-drożdżowego ciasta, *kokosanki. WSZYSTKO W WERSJI TRADYCYJNEJ I BEZGLUTENOWEJ

Wypisz Wymaluj
Babeczki z jagodami 106

Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na pieczenie, a do tego lubicie jagody (coraz łatwiej znaleźć je ostatnio na straganach i w warzywniakach) babeczki z jagodami to świetny pomysł na deser. Do prostych babeczek waniliowych dodajemy garść jagód, mieszamy i przekładamy do foremek – ciepłe i pachnące babeczki mamy już po 20 minutach. Macie nieco więcej czasu? (ja niestety(...)rewelacyjne domowe jagodzianki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne do dzisiejszych babeczek, ale z pyszną jagodową dekoracją), puszyste drożdżowe ciasto z jagodami i pierogi na obiad. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka + pół szklanki jagód Składniki na kruszonkę

Ciastkozercy
Surówka z kiszonej kapusty, pora i marchewki 190

wiem od czego zacząć i czy jednak nie zrezygnuję z moich planów. Wypadałoby coś wyczarować na tłusty czwartek, chcę upiec królika, zrobić pierogi. A, i jeszcze kotlety z kaszy jaglanej, sałatka z pieczonymi burakami i może pizza. Przymierzam się w końcu do dojrzewającego ciasta na pizzę, ale w ten weekend to już chyba nie wypali. Przejrzałam chwilę temu

Kardamonovy
Sezon na jabłka 36

proste w wykonaniu nawet przez dziecko. Z prostego biszkoptu, gdy dodamy jabłka pokrojone w kosteczki, otrzymamy pyszny deser.  Kilka przepisów z jabłkami: Pieczone jabłka , Ocet z młodych jabłek , Kruche ciasto z jabłkami , Pierogi z jabłkami , Strucla z jabłkami , Jabłka na zimę

prawdziwe jedzenie
Jagodzianki 224

grubości około 1 cm. Podzielić na 12 prostokątów. Na środek każdego kawałka nałożyć łyżkę lub więcej jagód. Brzegi dokładnie zlepić tak, jak przy pierogach. Uformować podłużną bułeczkę. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia miejscem zlepienia do spodu. Odstawić jeszcze na 15-20 minut do wyrośnięcia. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać łyżkę lub dwie mleka. Wymieszać do połączenia składników

Danka Pichci
Pierogi z jagodami – przepis 58

Sprawdzony przepis na tradycyjne, domowe ciasto na pierogi z jagodami, to podstawa idealnych pierożków jak z wakacji u babci. Mnie, jak być może większości z Was, pierogi z jagodami i śmietaną będą kojarzyć się zawsze z latem i właśnie z wakacjami. Kiedy kończył się rok szkolny, a zaczynał sezon na jagody, lasy były pełne ludzi, drogi i ścieżki(...)Przepisy na pierogi z jagodami lub borówkami najczęściej zawierają w składzie owoce świeże i mrożone. Z naszego przepisu również dowiesz się jak zrobić pierogi z mrożonych jagód. Polecamy także inne pomysły na pyszne deser z owocami. Zobacz nasz przepis na proste w przygotowaniu racuchy drożdżowe z truskawkami . Poznaj też propozycję na doskonały sernik pieczony z czereśniami . Polecamy

Kuchnia Na Wypasie
Szybka pasta z awokado 187

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
bułeczki drożdżowe z powidłami :D 124

wychodzi 10 sporych bułeczek. Jeśli chcemy troszkę mniejsze, to można a czemu nie :D Nakładałam na kawałek ciasta łyżeczkę powideł i początkowo zaklejałam jak pieroga, potem formowałam kulkę. Układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do spodu. Piekłam 40 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku.  Wierzch bułeczek posmarowałam roztrzepanym jajkiem. Jeśli ktoś lubi mniej przypieczone

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi drożdżowe z bobem i serem typu rokpol 134

obrany bób miksujemy z pokruszonym serem, natką , solą i pieprze. ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. pierogi układamy na papierze, smarujemy białkiem i przyklejamy listek natki. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. konsumujemy np z sosem z jogurtu i czosnku lub z jogurtu z dodatkiem sera typu

Gocha gotuje!
pierożki samosa z mięsem 111

jogurt, wymieszać, odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy, wykrawać kółka, na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu, składać i sklejać pierogi dokładnie dociskając brzegi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oliwę wymieszać z cynamonem, mieszanką (za pomocą pędzelka) smarować pierożki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, piec ok 14 minut

6niebo
Christian Grey VS Sasha Grey - walentynkowy spaghetti calzone 104

stół i wałkujemy ciasto na cienki okrągły placek. Na połowę placka kładziemy makaron z sosem, przykrywamy drugą połową zlepiając brzegi żeby powstał nam wielki pieróg. Wkładamy go do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy aż się zarumieni

Kryzysowa Książka Kucharska
Jagodzianki FIT z kruszonką kokosową - IV 117

około 50-55 g. Uformować kulki. Kulkę rozpłaszczyć w dłoni na placuszek, na środek nałożyć łyżeczkę jagód i 1/2 łyżeczki cukru, następnie zlepić jak pieroga. Układać zlepienim do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czynność powtórzyć do wyczerpania składników. Blaszkę z uformowanymi bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić  do napuszenia na około 20 minut wyrośnięte bułeczki przy pomocy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lazania na własnym cieście 143

łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta imbiru sól pieprz 1 jajko Z mąki jajka i wody , z dodatkiem soli zagnieśc ciasto jak na pierogi. Podzielić na 4 i rozwałkować placki wielkości formy do pieczenia Lazani ok 28x 20 cm przygotować sos mięsny ; Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, Dodać mięso i mieszając rozdrobnić je, następnie

Gotowanie jest łatwe
Jesienny relaks w lesie z kiełbasą na patyku i tradycyjnym obiadem w tle 111

czym się chwalić. Mogę się natomiast pochwalić sprawną organizacją weekendową. W domu porządek (bez przesady oczywiście), obiady zaplanowane do połowy tygodnia (również dzięki pierogom Teściowej), a za nami słoneczne popołudnie w lesie z pieczoną kiełbasą i namiastką grzybobrania w pakiecie. Mimo niedogodności związanych z przeziębieniem warto było się wybrać. W lesie ciepło, głośno od śpiewu ptaków i .... sucho

Kuchnia po mojemu
Piecuchy (Calzone) 267

naszym mieście widnieją pod nazwą piecuchy, równie dobrze można je nazwać calzone. Cienkie ciasto drożdżowe wypełnione po brzegi nadzieniem. Tradycyjne calzone mają kształt pieroga, piecuchy zaś mają łączenie u góry, dzięki czemu przy pieczeniu można mieć pewność, że się nie rozkleją, nawet pod wpływem sosu. Wszyscy w domu bardzo je lubimy, dlatego postanowiłam wykonać takie w domu. Same plusy

dom-agi.pl