pieczenia - 22046 przepisów (strona:965/1470)

PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ 162

zrobiłam. Dodać jajka, gałkę, żurawinę i doprawić do smaku.  Foremkę natłuścić  i obsypać bułką tartą. Nałożyć masę i posypać bułką tartą, dzięki czemu będzie chrupiąca skórka. Piec 1,5 h w 140 stopniach. Po upieczeniu, ostudzić i włożyć do lodówki na 12 h. SMACZNEGO

pieprzny smaczek
Roladki z mięsa mielonego 229

oliwie po kilkanaście sekund z każdej strony a następnie już na gotowy złoty kolor. Podane z ziemniaczkami i buraczkami smakuje świetnie a szczególnie ten rozpływający się ser i smak pieczonego jabłka w każdym kęsie roladki. Smacznego

Mechanik w kuchni
Mini Przyjemniaczki = bezmączne muffinki z bananem i masłem orzechowym 168

widelcem banana. Dodaj masło orzechowe i jajko, dokładnie wymieszaj. Wsyp sodę oczyszczoną, dodaj płatki owsiane i miód, wszystko bardzo dokładnie połącz. Przelej masę do 3/4 głębokości foremek na muffinki, piecz je w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku, około 10 minut. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem

Gotowanie to kochanie
Sójki mazowieckie 205

Sójki mazowieckie to nic innego jak duże pieczone bułki, ze smakowitym nadzieniem. Prawdziwa sójka powinna mieć niezbyt grubą, złoto brązową skórkę z ciasta drożdżowego a w środku nie za bardzo zwięzły farsz z kapusty kiszonej, kaszy jaglanej i grzybów. Kształtem powinna przypominać duży pieróg, długości ok. 15 cm, na brzegu wykończony warkoczem albo falbanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 132

każdym po jednej płotce. Do środka ryby włożyć zioła, dodać 1/4 łyżeczki masła, posolić i popieprzyć. Na wierzch ułożyć po dwa plasterki cytryny i zawinąć jak cukeirek.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 175`C przez 30 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami z pary. Smacznego! Płotki piczone w folii z rozmarynem Jeżeli miałabym określić jakość knajp we Władku

Słodkie Przyjemności
Jagodzianki II 139

powstała mała bułeczka.  Układamy na blaszce w lekkich odstępach do ponownego wyrośnięcia. Żółtko mieszamy z łyżeczką wody i smarujemy nim wierzch jagodzianek. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 18-20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i już! Pamiętajcie o dokładnym sklejaniu, aby jagody Wam nie wypłynęły ;) Smacznego

Słodkie Przyjemności
Trochę inne Apple Pie 160

upływie wymaganego czasu, ciasto dzielimy na dwie części - pierwszą większą od drugiej. Pierwszą cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka, następnie ciasto przekładamy do metalowych foremek na babeczki i pieczemy około 12 minut w 180`C. Drugą część ciasta wkładamy do lodówki na później :) W tym czasie obieramy umyte jabłka i ścieramy je na tarce ( grube oczka), dodajemy cukier i cynamon - mieszamy

Słodkie Przyjemności
Crumble gruszkowo-jabłkowe 111

zmieszaną z kurkumą i dalej miksujemy. Kruszonka będzie gotowa w momencie, gdy powstaną małe gródki.  Wierzch owoców posypujemy bogato kruszonką i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190`C. Pieczemy około 25 minut, lub do momentu przyrumienienia kruszonki. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Batoniki owsiane z białą czekoladą 139

mieszamy. Następnie dodajemy żurawinę, sezam i mak i zalewamy to wszystko rozpuszczonym, schłodzonym masłem. Wszystko starannie mieszamy i przekładamy do kwadratowej brytfanki. Wierzch ugniatamy i posypujemy zmielonymi migdałami. Pieczemy 25 minut w 180`C. Białą czekoladę łamiemy na małe kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy ciasto się zarumieni, wyjmujemy je z piekarnika i wierzch zalewamy białą czekoladą, równo rozsmarowując

Słodkie Przyjemności
Ciasto milionera 370

dużej miski wysypujemy cukier i mąkę, a następnie dodajemy miękkie masło i ugniatamy do połączenia się składników. Ciasto rozwałkowujemy w prostokątnej formie równo na grubość około 1 centymetra. Pieczemy 20 minut w 200`C W tym czasie przygotowujemy karmel - oczywiście możecie wykorzystać kupny kajmak z puszki, albo gotowane skondensowane mleko. Ja podaję przepis na sos karmelowy

Słodkie Przyjemności
Wariacja na temat najprostszego chleba na świecie 154

włączamy piekarnik na 250`C i wkładamy mosiężne, bądź odporne na wysoką temperaturę naczynie z pokrywką. W momencie gdy piekarnik nabierze odpowiedniej temperatury, wyjmujemy garnek w który przekładamy chleb. Pieczemy  25 minut w 230`C pod przykryciem. Następnie około 10 minut bez pokrywki, bądź do złotego koloru.  Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ze spiżarni na stół - Kruche Babeczki 151

masło się nie nagrzało. Gotowe ciasto wkładamy do zamrażalnika na około 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła, które przekładamy do metalowych foremek na babeczki i ugniatamy.  Pieczemy około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Zimną śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier z wanilią. Babeczki dekorujemy kleksem śmietany i kilkoma malinkami w syropie.  Smacznego

Słodkie Przyjemności
Zapiekane naleśniki 181

ciemnych później jasnych i tak do wyczerpania zapasów :) Jeżeli chcecie mieć miękkie naleśniki wszystko zalewamy śmietanką lekko posłodzoną cukrem, Jeżeli wolicie chrupiące to zalejcie tylko trochę, dla smaku :)  Pieczemy 15 - 20 minut w 180`C :) Kroimy warstwami, podajemy na ciepło :) Smacznego

Słodkie Przyjemności
Rogaliki z powidłami 119

kroimy na pasy szerokości około 10 cm, następnie w trójkąty. Na środku każdego kawałka układamy po łyżeczce marmolady/gęstych powideł i zwijamy, formując rogaliki. Odstawiamy do wyrośnięcia, a następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200`C przez 15-20 minut - do zarumienienia. Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Crumble Owsiane 156

dodatkiem płatków owsianych  Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i płatki owsiane, mieszamy. Do owsianej mieszanki dorzucamy miękkie masło, ugniatamy ( możemy również użyć miksera). Gotową kruszonką posypujemy jabłka. Kokilki pieczemy około 25 minut w 180`C. Podajemy ciepłe. Smacznego

Słodkie Przyjemności