pieczenia - 22046 przepisów (strona:970/1470)

Parówki w cieście francuskim 238

wielkości parówek). 2. Na ciasto rozkładamy ser żółty, a na to parówkę. Zwijamy i układamy na blaszce. 3. Każdą parówkę w cieście nacinamy, a następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem. 4. Pieczemy w 200 st C przez 10-15 minut do zrumienienia. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Stokrotka 159

układamy na natłuszczonej blaszce na kształt kwiatka, w miejsce połączenia się kulek nakładamy powidła lub dżem ( u mnie były to powidła śliwkowe). 5. Białkiem smarujemy bułeczki, posypujemy kruszonką i pieczemy przez 15-20 minut w 180 st.C. Smacznego!!! Źródło: Czym dziś w kuchni pachnie

Kuchnia domowa Ani
Wafle z masą galaretkową 360

To jedne z moich ulubionych wafli, które moja mama robi od zawsze! Składniki: 1 opakowanie wafli 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany 2

Kuchnia domowa Ani
Seromakowiec 172

mieszania. Dodać skórkę pomarańczową, olejek, a na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. 4. Na podpieczony spód wyłożyć masę makową, równomiernie rozłożyć, a na mak ser. 5. Całość piec przez 60 minut w 180 st. C. 6. Ostudzone ciasto udekorować wedle uznania - użyłam mlecznej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej i zielonego kokosu. Smacznego!!! Źródło: Domowa kuchnia Aniki  Przy

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka z kurczakiem i porem 428

następnie dodajemy mięso ułożone bardzo blisko siebie. 4. Wierzch posmarować majonezem, byle nie za grubo :) 5. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec 45-60 minut. Kwadrans przed końcem ściągnąć folię, by wierzch się zarumienił. Smacznego!!! Źródło: W mojej kuchni

Kuchnia domowa Ani
Karkówka z grilla 202

papryki sól, pieprz Sposób wykonania: 1.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut). 4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :) Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Wafle kajmakowe z powidłem 217

Wafle to szybka słodka przekąska. Jest już kilka propozycji na blogu. Tym razem zapraszam na wersję kajmakową z powidłem. Składniki: 1 opakowanie wafli 1/2 puszki masy

Kuchnia domowa Ani
Udka po francusku 164

nacieramy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). 4. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia, wykładamy resztę marynaty i całość pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 1 godzinę. Smacznego!!! Źródło: Nikol od kuchni

Kuchnia domowa Ani
Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem 224

każdym liściu odkrawamy zgrubiałą część, nakładamy farsz i i ciasto zwijamy. Na dnie brytfanki kładziemy liść, na nim układamy gołąbki. Zalewamy wodą. 8. Całość przykrywamy liściem wierzchnim i pokrywką. Pieczemy godzinę w 180-190 st.C. 9. Gołąbki podajemy z ulubionym sosem. My zjedliśmy z sosem pomidorowym z papryką ( KLIK ). Polecam! Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Strucla drożdżowa z serem i jagodami 661

strucle na małą blaszkę i nacinamy w środku do połowy głębokości ciasta. Odstawiamy na 20-30 minut do wyrośnięcia. 5. W międzyczasie łączymy składniki kruszonki. 6. Posypujemy kruszonką. 7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. 8. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka ryżowa z brokułem i kurczakiem 368

ciepłym palniku jeszcze na 10 minut. 4. Śmietanę, jajka i ser mieszamy razem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 5. Wszystko mieszamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do180 st. C do zrumienienia się wierzchu (ok 20 minut) Smacznego!!! Źródło: Smak mojej kuchni

Kuchnia domowa Ani
Papryka faszerowana ryżem i mięsem 200

solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Wszystko dobrze wymieszać. 3. Papryki umyć, osuszyć, naciąć od góry, wnętrze wyczyścić z błonek i pestek. 4. Papryki nafaszerować mięsem z ryżem. 5. Całość piec w naczyniu żaroodpornym przez 30-40 minut w 180 st. C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 229

Wyrobione ciasto odstawić na 1-2 godziny, aż podwoi swoją objętość. 5. Ciasto przełożyć do blaszki, ułożyć na wierzch obrane i dowolnie pokrojone owoce i posypać kruszonką. 6. Piec przez 30-40 minut w 200 st. C, do suchego patyczka. Smacznego!!! Źródło: BaBy w kuchni

Kuchnia domowa Ani
Ciasto marchewkowe z kremem 366

puch. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem na przemian z olejem. Na koniec dodajemy tartą marchewkę i miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę 24x28cm i pieczemy ok 40 minut w 180 st. C (do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na dwa blaty. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy mascarpone, a na koniec słodzimy do smaku

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasteczka z lentilkami 149

zawinąć w folię i odłożyć do zamrażarki na 5 minut. 3. Z ciasto uformować małe kuleczki, rozkładać na blaszce w dużych odstępach, lekko spłaszczyć i wcisnąć kilka lentilków. 4. Piec przez 15 minut w 180 st.C. Studzić na kratce. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Kuchnia domowa Ani