To moja pierwsza drożdżowa strucla. Wyszła przepyszna - w sam raz do kawy lub kakao :)Składniki:Ciasto:2 i 1/2 szklanki mąki1 jajko25 g świeżych drożdży3/4 szklanki ciepłego mleka 8 łyżek cukru1/4 szklanki rozpuszczonego masłaszczypta soliolejek cytrynowySer:350-400 g twarożku (u mnie z wiaderka)1 żółtko3 łyżki cukruolejek cytrynowy1 czubata łyżka masłaKruszonka:1 łyżka masła1 łyżka cukru2 łyżki mąkiDodatkowo:3-4 łyżki jagód (borówek)Sposób wykonania: 1. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...