niej marchewki. Z ciasto francuskiego wycinamy koło większe odrobinę od formy na tartę. Tuż przed wstawieniem do piekarnika układamy ciasto na marchewkach i zaginamy do wewnątrz jego boki. Pieczemy 25-35 minut aż ciasto ładnie się zarumieni. Ja kupiłam ciasto nazwane ciastem do croissantów, bo od razu było okrągłe i nie trzeba go było wycinać. Odrobinę tylko rozwałkowałam. Po wyjęciu
W kuchni wieczoremkilka do zrobienia w pierwszej kolejności. Znajdziecie tu wszystko - i desery, i przystawki, i porządny obiad, przy którym dużo się nie narobicie. Pisałam już wcześniej o francuskich gulaszach i pieczonych mięsach. Uwielbiam je, bo są proste i zawsze wyborne. Sporo jest tu owoców morza i ryb. Ja ciągle nie jestem fanką takich dań, bo nie mam zaufania do świeżości takich
W kuchni wieczoremziela angielskiego, oraz wbić w mięso czosnek pokrojony w mniejsze kawałki. Worek zawiązać i zostawić w chłodnym miejscu na noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 60-70 minut. Smacznego :D ZAJRZY I TU: Proziaki - chlebek sodowy Pasztet z żurawiną
Moje pyszne gotowanieczęści i formułujemy walce o dł. 15 cm. Każdy wałek delikatnie zwilżamy wodą i obtaczamy w płatkach owsianych. Układamy na blasze podsypana mąką. Piekarnik nastawiamy na 200 ° C i pieczemy ok. 25 – 30 min. Smacznego
Moniki Smakołykigruszki wrzucamy na cukier, który uprzednio karmelizujemy na patelni. Podsmażamy kilka minut. Na naczynie do tarty wykładamy owoce, dodajemy pokrojonego na połówki świeżego banana i przykrywamy wg uznania kruszonką. Pieczemy w 200 stopniach przez ok 25 minut. Podajemy z lodami na ciepło
BaRepasjako dekoracja czarne ciastka w typie Oreo na białym tle z bitej śmietany utworzyły mój ulubiony motyw kropek. Muszę przyznać, że trochę się bałam bo to pierwszy tort który piekłam w swoim życiu. Ale na szczęście nie taki diabeł straszny jak go malują i biszkopt wyrósł, masa się nie zważyła a film nie przekroczył 3 minut. Zapraszam do oglądania
Diteczmożna dodać więcej maślanki. Krówki pokrój w drobną kostkę. Zawartość obu misek wymieszaj, dodaj krówki i ponownie wymieszaj. Masę przelej do żaroodpornych naczyń (mogą być również papilotki do muffinów). Pieczemy około 30 minut (muffiny 20 minut). SMACZNEGO
Kredowe MenuFormy smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Dzielimy ciasto na dwie części i wykładamy do form. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie wkładamy do piekarnika i pieczemy chleb przez 2 godziny. Wykładamy i gotowe :) Wczoraj usiadłem i szukałem czegoś nowego by z Wami się podzielić :) Znalazłem bardzo spokojny i miły dla ucha utworek
Gotuj Z MuzykąCiasto : Czekolady rozpuścić razem z masłem . Przestudzić . Jajka razem z cukrem ubić na gęstą puszystą masę . Wlać czekoladę . Dodać przesianą mąkę i delikatnie połączyć całą masę . Piec ok 30 min w 170'C Masa : Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru . Dodać serek i całość tylko chwilę ubijać do połączenia składników. Sos karmelowy Na patelni
Malinowa Kawiarenkazrobiłam. Dodać jajka, gałkę, żurawinę i doprawić do smaku. Foremkę natłuścić i obsypać bułką tartą. Nałożyć masę i posypać bułką tartą, dzięki czemu będzie chrupiąca skórka. Piec 1,5 h w 140 stopniach. Po upieczeniu, ostudzić i włożyć do lodówki na 12 h. SMACZNEGO
pieprzny smaczekoliwie po kilkanaście sekund z każdej strony a następnie już na gotowy złoty kolor. Podane z ziemniaczkami i buraczkami smakuje świetnie a szczególnie ten rozpływający się ser i smak pieczonego jabłka w każdym kęsie roladki. Smacznego
Mechanik w kuchniwidelcem banana. Dodaj masło orzechowe i jajko, dokładnie wymieszaj. Wsyp sodę oczyszczoną, dodaj płatki owsiane i miód, wszystko bardzo dokładnie połącz. Przelej masę do 3/4 głębokości foremek na muffinki, piecz je w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku, około 10 minut. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem
Gotowanie to kochanieSójki mazowieckie to nic innego jak duże pieczone bułki, ze smakowitym nadzieniem. Prawdziwa sójka powinna mieć niezbyt grubą, złoto brązową skórkę z ciasta drożdżowego a w środku nie za bardzo zwięzły farsz z kapusty kiszonej, kaszy jaglanej i grzybów. Kształtem powinna przypominać duży pieróg, długości ok. 15 cm, na brzegu wykończony warkoczem albo falbanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakażdym po jednej płotce. Do środka ryby włożyć zioła, dodać 1/4 łyżeczki masła, posolić i popieprzyć. Na wierzch ułożyć po dwa plasterki cytryny i zawinąć jak cukeirek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175`C przez 30 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami z pary. Smacznego! Płotki piczone w folii z rozmarynem Jeżeli miałabym określić jakość knajp we Władku
Słodkie Przyjemnościpowstała mała bułeczka. Układamy na blaszce w lekkich odstępach do ponownego wyrośnięcia. Żółtko mieszamy z łyżeczką wody i smarujemy nim wierzch jagodzianek. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 18-20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i już! Pamiętajcie o dokładnym sklejaniu, aby jagody Wam nie wypłynęły ;) Smacznego
Słodkie Przyjemności