pieczenia - 22046 przepisów (strona:960/1470)

Tarta serowa z brokułem 234

sól miksujemy na gładką masę. Ciasto francuskie układamy w natłuszczonej formie na tartę.  Masę serową wylewamy na ciasto, układamy w niej ugotowany brokuł, szynkę, kostki fety.  Całość pieczemy w 190 stopniach około 25 minut

Lawendowe Niebo
Roladka waflowa z bananem 1614

Znana i bardzo lubiana roladka. Wiele razy ją jadłam ale jeszcze sama nie robiłam a tu przypadkiem siostra mnie ugościła. Przepis oczywiście dostałam i sama roladkę

Monia miesza i gotuje
Pasztet z soczewicy i pieczarek 134

pieprzem i solą - dokładnie ,mieszam na jednolitą masę dolewając odrobinę zimnej wody aby masa uzyskała zwartą, gęsta konsystencję. Masę wykładam do keksówki, na wierzch można położyć kilka wiórków masła. Piekę ok. 45 minut w 180 stopniach. Zimny pasztet wykładam na talerz. Smakuje pysznie pokrojony w plastry i podany ze wspomnianym chutney pomarańczowym

Magiczna kuchnia Darii
Liebster Blog Award 105

kuchni? 6. Warzywa surowe czy gotowane? 7. Bez jakiej przyprawy nie wyobrażasz sobie kuchni? 8. Jaka jest Twoja ulubiona potrawa? 9. Czego najbardziej obawiasz się przygotowując potrawy? 10. Czy pieczesz domowy chleb? 11. Supermarket czy targ? Gdzie wolisz robić zakupy? I kolej na listę blogów, które nominuje do Liebster Blog Award    http://chocoholiczka.blogspot.com/    http://kulinarneprzygodygatity.blogspot.com

Magiczna kuchnia Darii
Makaron z dyniowym pesto i rukolą 110

smaku Makaron (u mnie świderki ponieważ świetnie łapią pesto) 1/3 opakowania rukoli PRZYGOTOWANIE: Oczyszczam dynię i i kroję na spore kawałki razem ze skórką. Kawałki układam na blaszce i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 - 25 minut. Po tym czasie przekładam dynię na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem aby odciągnąć nadmiar płynu. Przestudzone kawałki obieram ze skórki

Magiczna kuchnia Darii
Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe na Święta 159

folię i wkładam do lodówki na minimum godzinę ( ostatnio o nim zapomniałam i przelezało w lodówce do następnego dnia). Schłodzone ciasto rozwałkowuję na około 3 milimetry i wykrawam foremkami. Piekę w 170 stopniach przez około 15 minut

Magiczna kuchnia Darii
Pasztet z białej fasoli i kaszy jaglanej / Terrine of white beans and millet 138

zioła. Ponownie miksuję (jeżeli masa jest bardzo gęsta dodaję 3- 4 łyżki z gotowania fasoli). Masa powinna mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Gotową masę przekładam do keksówki i piekę 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Jaglanka doskonal spaja pasztet który jest wilgotny i aromatyczny

Magiczna kuchnia Darii
Najlepsze domowe gofry z balsamicznymi truskawkami 196

mikserem na gładką masę.Białka ubijam na sztywną pianę, która dodaję do masy i delikatnie mieszam. Odstawiam ciasto aby odpoczęło na około 20 minut. Rozgrzewam gofrownicę i nakładam ciasto, piekę około 4 minut (czas jest zależny od gofrownicy, jeżeli otworzymy ją zbyt wcześnie ciasto nie będzie od niej odchodziło). Masa Kremówkę ubijam.Pod koniec ubijania dodaje w trzech porcjach serek waniliowy

Magiczna kuchnia Darii
Sernik z musem z papai 208

składniki połączą się powoli dolewając śmietanę. Na końcu dodaję ubite na sztywno białka i budyń - mieszam delikatnie do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowana masę wylewam na podpieczony spód. Piekę około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Magiczna kuchnia Darii
Turecki börek czyli mięso mielone zapiekane w cieście filo 353

godziny, aż do lekkiego zrumienienia ciasta. Na blogu Ewy znajdziecie zdjęcia, które Ewa zrobiła podczas przygotowywania börka    >klik!< Taka zapiekanka jest pyszna prosto z pieca. Ciasto filo z wierzchu jest lekko chrupkie, w środku miękkie. Po przestygnięciu potrawa nic nie traci na smaku, idealnie wiec się nada na przykład do pracy, kiedy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka słoikowa 1154

pomidorki koktajlowe Składniki dodatkowe: – warzywa przetworzone: ogórki kiszone / konserwowe / małosolne, marynowana papryka, suszone pomidory, oliwki, kapary, blanszowane różyczki kalafiora i brokuła, gotowany bób, pieczarki marynowane – mięsa: pieczone lub gotowane (np. kurczak, indyk, schab) – wędliny (np. szynka gotowana, polędwica sopocka, chude wędliny dojrzewające) – nasiona (np. dynia, sezam, słonecznik) i orzechy (np. laskowe, migdały i włoskie), bakalie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bigos II 188

znajdziecie  tutaj . Bigos II Czas przygotowania: 4 dni Proporcje dla 10-12 osób Składniki: 2000 g kiszonej kapusty 500 g wieprzowej łopatki 350 g kiełbasy 350 g  pieczonego boczku 250 g pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki suszonych śliwek kilka plasterków  suszonych jabłek 500 ml czerwonego wytrawnego wina 1 garść suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżeczka

Kulinarne przygody Gatity
Pikantna zapiekanka ziemniaczana 259

mleko cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wyłączamy ogień, doprawiamy pieprzem, gałką i cayenne po czym dodajemy starty ser i mieszamy aż się rozpuści. Zalewamy zapiekankę, posypujemy posiekaną pietruszką i pieczemy jeszcze 10-15 minut. Opcjonalnie podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Tortillowa Pizza 264

Następnie mieszamy koncentrat z ketchupem i możemy do tego dodać zioła. Przyprawiamy sola i pieprzem. Potem smarujemy tortille ketchupowa mieszanka i układamy na niej plasterki mozzarelli, szynki i cebuli. Pieczemy przez 7-10min w 180 stopniach. Przed jedzeniem możemy jeszcze na sama g ó rę dołożyć mieszankę salat. Moj Ukochany był ta wersja pizzy zachwycony, do swojej dodał jeszcze

Chocolate Stop Tempting