pieczenia - 22046 przepisów (strona:957/1470)

Pełnoziarnisty chleb z płatkami 165

natłuszczonej formy "keksówki". Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do podrośnięcia.  Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Podrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut, aż chlebek lekko się zrumieni. Wyjąć go z formy i lekko postukać od spodu - upieczony powinien "pusto brzmieć". Wystudzić na metalowej kratce

wyzwania kuchenne
Pastelowa Drożdżówka 129

natłuszczonej i oprószonej bułką tartą keksówki. Ponownie przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy cukrem brązowym i migdałami. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. The post Pastelowa Drożdżówka appeared first on Made

Made By Mom And Son
Kokosanki 100

muffinki ;) Zwykłe muffiny się tam nie zmieszczą, ale kokosanki owszem! :) Do papierowej foremki mieści się łyżeczka ciasta:) Wszystkie kokosanki układamy na formie i wstawiamy do nagrzanego (160 stopni) piekarnika. Pieczemy je na złoty kolor. Wszystkich ciasteczek wychodzi około 30 sztuk

Lawendowe Niebo
Chleb ze wszystkim 149

wyrabiamy ;) Formę na większą keksówkę smarujemy olejem lub smalcem i wysypujemy otrębami ;) Ciasto przekładamy do formy i odstawiamy, aż wyrośnie, na jakieś 30 minut :) Górę smarujemy białkiem i pieczemy 40 - 45 minut, w 160 - 170 stopniach. Najlepiej smakuje świeży i jeszcze ciepły ;) Smacznego

Lawendowe Niebo
Orzechowe kuleczki 120

żółtka i orzechy - całość wyrobić ręcznie, owinąć w folię i wstawić przynajmniej na godzinę do lodówki.  Można formować małe kuleczki z ciasta i układać na natłuszczonej formie.  Piec w 180 stopniach na złoty kolor - i gorące posypywać cukrem pudrem.   Smacznego

Lawendowe Niebo
Ciasteczka kokosowe 132

dać żółtko i wiórka kokosowe. - całość wysiekać i wyrobić ręką :) Rozwałkować, dość grubo i wycinać różne ciasteczka - co kto lubi :) Ja wycinam obowiązkowo auta, samoloty, rakiety i statki ;)  Piec na złoty kolor w 180 stopniach.  Po wystudzeniu polać czekoladą albo i nie ;) To zależy od preferencji smakowych :) Smacznego

Lawendowe Niebo
Tarta z rabarbarem 122

zostawić na dekorację ;) Rabarbar obieramy ze skóreczki, żeby się nam nic nie ciągnęło i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Całość wsypujemy na ciasto z dżemem i dekorujemy pozostawionym ciastem ;) Pieczemy w 180 stopniach 35 -40 minut. Całość posypujemy dużą ilością cukru pudru. Pychota

Lawendowe Niebo
Paluszki z prosciutto 153

sosem pomidorowym, układamy przecięte na pół plasterki szynki i wycinamy je z ciasta. Zwijamy w paluszki, układamy na mocno natłuszczonej formie i smarujemy je rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.   Pyszności

Lawendowe Niebo
Pieczareczki 186

formujemy małe kulki - około 3 cm :)  Wyciągamy skądś starą butelkę ;) i jej gwint obtaczamy w kakao. Każdą kulkę delikatnie nadziewamy na gwint. Układamy na mocno natłuszczonej formie i pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Ciasteczek jest niewiele, ale dla smakoszy wystarczy ;)     Smacznego

Lawendowe Niebo
Ślimaki z różą 123

konfiturą z róży i smarujemy nim placek. Zawijamy w roladę i kroimy plastry około 2 cm szerokości.  Ślimaczki układamy na mocno natłuszczonej formie i smarujemy białkiem.  Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu: góra - dół. Są pyszne

Lawendowe Niebo
Pasztet z cukinii 212

oraz przyprawy - wszystko razem mieszamy. Z białek ubijamy pianę, przekładamy ją do pozostałych składników i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Całość przekładamy do mocno natłuszczonej formy, posypanej bułką tartą i pieczemy około 1 godziny w 160-170 stopniach

Lawendowe Niebo
Zapiekane ziemniaczki 174

układamy podgotowane ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy przyprawami - ich ilość uzależniona jest od smaku i gustu ;) Może to być bardzo ostre danie ;) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika - 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Idealne do kefiru albo w wersji solo - zależy na co mamy smak

Lawendowe Niebo
Tarletki z borówkami 141

Foremki na tarletki - 12 sztuk - smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.  Ciasto trzeba rozwałkować i ułożyć na nim foremki. Wykrojonymi kawałkami ciasta wykleić foremki i nakłuć ciasto widelcem. Pieczemy w 90 stopniach około 15 minut - na złoty kolor. Czasami ten złoty kolor zamienia się w ciemny brąz, ale i tak jest ono smaczne;) Masa : Odlewamy pół szklanki mleka

Lawendowe Niebo
Rogaliki francuskie z czekoladą 124

muszą być równe;/. U podstawy trójkąta umieścić pół kostki gorzkiej czekolady, zawinąć i dobrze skleić ;) Przecież nie chcemy żeby nasza czekolada pływała po blaszce;) Posmarować żółtkiem i posypać makiem. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach. Pychota

Lawendowe Niebo