pieczenia - 22046 przepisów (strona:957/1470)

Paluszki drożdżowe przekąska nie tylko na impreze - przepis 281

razy delikatnie przegnieciemy ciasto) - odcinamy kawałki i formujemy wałeczki cienkie  układamy na blaszce smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy naszymi posypkami - wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut ( wedle naszego piekarnika) Ja Nowy Rok witam razem z dziećmi i oczywiście z moim m :) Więc będzie to szaleństwo piżamowe.  A wam życzę, aby następny

Basia w kuchni
Sylwestrone przystawki z ciasta francuskiego w 2 wariantach! 1134

woda odparuje. Ściągamy z ognia. Salami (u mnie były to małe kółka) kroimy na pół. Na ciasto kładziemy: salami, pieczarki z cebulą, wszystko posypujemy tartym serem. Brzegi smarujemy jajkiem. Pieczemy przez 10 minut

Kitchens Alphabet
Muffinki Reniferki 209

Zalewamy sypkie składniki mieszaniną z garnuszka i dokładnie mieszamy. Maślankę i jajko ubijamy widelcem i wlewamy do pozostałych składników. Mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. Z precelków wycinamy rogi, niestety precelki się kruszą, potrzeba tu trochę cierpliwości. Czekoladę białą lub karmelową rozpuszczamy razem z masłem w rondelku. Zestawiamy

Czerwona Porzeczka
Jajka w kokilkach z parówką 293

kostkę pomidora. 3. Na pomidora delikatnie wbijamy jajko, tak, aby żółtko się nie rozlało. Lekko solimy i pieprzymy. 4. Na jajko wykładamy śmietanę i posypujemy żółtym serem. 5. Całość pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut. Smacznego!!! Przy okazji życzę Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku

Kuchnia domowa Ani
tarta "paryska" z jabłkami... 176

jabłka ze skórką podzielic na ćwiartki i pokroić je w talarki, na kruszonce gęsto poukładac i posypać cynamonem i cukrem na jabłka rozsypać resztę kruszonki ale bez ubijania piec w 200C około 30 minut i z formy wyjąć jak będzie wystudzona dnem do góry tarta "paryska" jest krucha, chrupiąca i można do niej użyć różne owoce............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kurcze pieczone cytrynowe, bez cytryn 251

sumie to trochę obsmażane, a później pieczone. Ale najważniejsze, że bardzo smaczne. Na co mamy świadków, którzy w każdej chwili, pod przysięgą na garnuszek przepysznej pho, mogą potwierdzić każde słowo tu przez nas napisane, a dotyczące koloru, smaku i … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Filet ze szpinakiem w cieście francuskim 205

Tył i przód  szerokie. Zawijamy najpierw przód i tył na farsz, następnie pasek z jednej i pasek z drugiej . Robimy przeplatankę na tzw. mumię. Ciasto smarujemy rozmąconym jakiem. Pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godzinę. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Ślimaczki z łososiem 209

tarce o grubych oczkach. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy koncentratem pomidowym i possypujemy oregano. Następnie układamy pokrojonego łososia i posypujemy żółtym serem. Ciasto zwijamy w roladę a następnie kroimy kawałeczki. Pieczemy je w 180 C przez około 50 minut (aż się zarumienią

Zainspirowana w kuchni
SMÖRGÅSTÅRTA - SZWEDZKI TORT KANAPKOWY 1553

tego co Wam akurat zalega w lodówce, wykorzystując resztki jedzenia i nic się nie zmarnuje. Możecie użyć plastrów żółtego sera, salami, bekonu, krewetek, pomidorków koktajlowych, oliwek, tuńczyka albo resztek pieczeni z obiadu. Cokolwiek tylko przyjdzie Wam do głowy! Chleb zawsze możecie zamienić na żytni lub inny ulubiony, każdą zaś jego warstwę przełożyć smakowym serkiem lub posmarować tylko majonezem albo

Słodko-Słony Świat Ilony
Klasyczna włoska bruschetta / Classic Italian bruschetta 261

wymieszaj pomidory, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię. Wyłóż mieszankę na kromki bagietki, skrop oliwą, a następnie posyp mozzarellą i parmezanem. Włóż do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez 8 minut, a następnie włącz funkcję grilla i zapiekaj kolejne 4 minuty, do ładnego zarumienienia się sera. Podawaj natychmiast! Smacznego! English version Classic Italian bruschetta (2-4 servings) Ingredients

karmelowy
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 198

podklejać się farsz. Nasze paszteciki (stroną sklejenia) kładziemy na cienko wysmarowaną tłuszczem blachę i odstawiamy na 20-30 minut.  Posmarować rozmąconym jajkiem. Piekarnik nastawić na 220 stopni i piec nasze paszteciki 25 minut. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 251

koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełka Naszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem. Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C. Proste? Jasne że proste Smacznego

Smaki Brazylii
Wieprzowina wg przepisu Brasileiro 152

dodajemy soli wg naszego uznania.   Po 50 minutach ściągamy pokrywkę i zostawiamy jeszcze chwilę na ogniu aby woda odparowała a sos stał się bardziej gęsty. Aby nabrał koloru pieczemy.  Po tym wszystkim przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Wkładamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyciągamy z piekarnika kroimy w kromki i polewamy

Smaki Brazylii
Pieczony kurczak z sałatką z fasoli 150

PIECZONY KURCZAK: SKŁADNIKI: kurczak, 2 cytryny, 2 kostki rosołowe np Knorr, szczypta soli, szczypta kuminu, 1 łyżka oliwy W pierwszym kroku skrapiamy 2 cytrynami kurczaka Mieszamy: szczypta soli i kuminu i 2 kostki rosołowe oraz 1 łyżkę oliwy Połowę zmieszanych przypraw smarujemy wnętrze kurczaka    Resztą smarujemy na zewnątrz, i wkładamy do piekarnika na ok. godzinę, temp. 180C SAŁATKA

Smaki Brazylii
Empanada z sardynkami 123

Przepis na empanada z kurczakiem .  Gotowe ciasto wylewamy jako pierwszą warstwę na blaszkę, jako drugą warstwę kładziemy farsz, i znów ciasto i znów farsz.  W piekarniku pieczemy 45 - 50 minut w temperaturze 180 C. Czy jest już gotowe sprawdźmy patyczkiem, powinno być takie "sernikowe".  Empanada możemy podawać na ciepło lub na zimno.  Smacznego

Smaki Brazylii