pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:249/377)

Przepis na… – Calzone, pizzę z farszem 226

pizzy, o powalającym smaku i sycąca na długie godziny. -> Przepis na ciasto <- farsz: -3 łyżki oliwy z oliwek – Passata -cebula -kilka ząbków czosnku -500 gramów mielonego mięsa -papryka -garść zielonych oliwek -sól, pieprz -świeże zioła -mozzarella Zagniatamy ciasto na pizzę. W czasie kiedy ciasto rośnie przygotowujemy farsz. Właściwie, do calzone możemy dodać co tylko chcemy(...)farsz wykładamy na połowę placka i zlepiamy brzegi (tak jak zlepia się je w tradycyjnych pierogach). Gotowe calzone wykładamy na blachę (wysmarowaną oliwą z oliwek bądź wyłożoną papierem do pieczenia) i smarujemy ich wierzch oliwą oraz posypujemy świeżymi ziołami i serem. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 20 minut. Buon appetito! Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia

Bon Ton Italia
Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko” 273

mielone mięso, w panierce z bułki tartej i smażone w głębokim tłuszczu. Jest to popularna przekąska spożywana na zimno jak również na ciepło. Moja wersja jest troszkę odchudzona. Mięso drobiowe i tylko podsmażone na tłuszczu a następnie podpieczone. Jajka włożyć do zimnej wody i gotować 4 minuty od zagotowania. Wyjąć, włożyć do zimnej wody i odstawić do ostudzenia. Mięso(...)mąką. Mięso podzielić na 4 porcje. Każdą porcję rozklepać na dłoni, położyć jajko i oblepić je mięsem. Z jajkiem obchodzimy się delikatnie ponieważ jest ono w środku miękkie (białko ścięte a żółtko płynne). Kotleciki obtoczyć w migdałach. Na patelni rozgrzać masło z olejem. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić

królestwo garów
Babeczki mięsne z pieczarkami. 173

Składniki masa mięsna: 500 g mielonej wieprzowiny 1 całe jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka majeranku 1 roztarty ząbek czosnku 1/3 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sól pieprz do smaku Farsz: 250 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Do posypania Starty żółty ser Ja zaczynam od przygotowania farszu. Pieczarki ścieram na tarce o grubych(...)momentu odparowania wody. Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrobić na gładką masę. Formę do muffinek (12 gniazd) wysmarować olejem. Formować z mięsa placuszki i wypełniać nimi otworki formy tak, aby powstało gniazdko.Formować delikatnie nie przygniatając mocno mięsa do formy. W powstałym dołku umieścić farsz. Tak uformować całość i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z makaronem 111

patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć około 30 sekund. Dodać mięso mielone, pieczarki, paprykę słodką, ostrą, doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać pomidory z puszki, zamieszać. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Przygotowanie makaronu(...)Jajko roztrzepać widelcem i dodać do sosu, wymieszać. Formowanie zapiekanki – na dno formy rozłożyć połowę makaronu. Rozłożyć całą masę z mięsa. Na górze rozłożyć pozostały makaron i wylać sos beszamelowy. Teraz już tylko posypać potartym serem. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 200 C i piec zapiekankę 45 minut. Zapiekanka musi być przykryta podczas pieczenia. Teraz już gotowe

Kuchnia Pokoleń
Obiady na 14 dni 109

Zachęcam Was do korzystania z sezonu na pyszne warzywa i owoce. Jest w czym wybierać! Co przygotować na obiad? Mam dla Was plan na obiady na

Moja smaczna kuchnia
KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 301

czosnku 50 g papryczki chilli papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1,5 cm grubości. Na patelni rozgrzać tłuszcz a następnie obsmażyć z każdej strony mięso. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie karkówkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić(...)Papryczki umyć, oczyścić z pestek i pokroić drobniutko. Czosnek obrać i wycisnąć. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa podsmażyć cebulę, czosnek, pieczarki i papryczki. Do warzyw dodać śmietanę oraz przyprawy, wymieszać i poddusić przez chwilę pod przykryciem. Sos wyłożyć na plastry mięsa a następnie zapiekać pod przykryciem w temperaturze 200 ° C przez 25 minut i kolejne5-10 minut bez przykrycia

Ola la LCHF
Zapiekanka Ziemniaczana Z Klopsikami 139

osoby: 4 duże ziemniaki 2 duże marchewki 4-5 łyżek groszku konserwowego kilka mini kulek mozzarelli natka pietruszki łyżeczka masła do wysmarowania formy Klopsiki: około 200 g mięsa mielonego z szynki 1 żółtko  2 czubate łyżki pokruszonych krakersów np. paprykowych lub cebulowych lub bułki tartej sól, pieprz, kurkuma do smaku szczypta domowego warzywka suszonego olej/oliwa do smażenia(...)grubsze plasterki, polewamy połową sosu. Następnie układamy kolejną warstwę zmieników, na to plasterki lub paski marchewki razem z groszkiem. Na koniec wykładamy nasze klopsiki. Całość zalewamy resztą sosu. Pieczemy w 190 stop. przez około 30 minut. 10 minut przed końcem układamy gdzieniegdzie kulki mozzarelli i zapiekamy do końca.  #myAmbition

Gotowanie...to proste !
zapiekanka szpinakowa z jajkiem 147

serem i jajka. Bardzo smaczny misz masz, w którym każdy znajdzie coś dla siebie.  Składniki: opakowanie makaronu duże muszle paczka mrożonego szpinaku (350 g) 500 g mięsa mielonego 4 jajka puszka pomidorów krojonych 100 g masła 100 g mąki 375 ml mleka 125 g mozzarelli sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku łyżka oleju koperek(...)ugotować w osolonym wrzątku al dente (nie rozgotować, bo połamią się przy nadziewaniu). W rondelku roztopić łyżkę masła, wrzucić szpinak, dodać starty czosnek, sól i pieprz, podsmażyć. Wystudzić. Do mięsa dodać szpinak, wbijać jajko, przyprawić solą i pieprzem. Nadziać tym muszle i ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Pomidory podsmażyć, posolić  i zalać nimi makaron. Pozostałe masło rozpuścić, podsmażyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 128

swój sprawdzony sposób na takie przeszkody – po prostu zapiekam je w formie ze zdejmowanymi bokami, co bardzo ułatwia estetyczny podział na porcje:) Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 50 dag mielonej wołowiny 1 kg ziemniaków 10 dag kaszy jęczmiennej perłowej (1 saszetka) puszka pomidorów 2 czerwone papryki chili cebula 2 ząbki czosnku 1/4 szkl śmietanki słodkiej 18% po dwie gałązki(...)łyżki oliwy, zeszklić czosnek, cebulę i chili. Wrzucić mięso, smażyć 10 minut. Dodać pomidory, resztę tymianku i rozmarynu, połowę bazylii, sól i pieprz, gotować 15 minut. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Mięso wymieszać z kaszą, przełożyć do wysmarowanej oliwą formy. Na nim ułożyć paprykę i puree ziemniaczane. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak w czerwonym winie według przepisu Julii Child ( Coq au vin) 216

zawierał) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, tymianek, liść laurowy Oliwa i masło do smażenia Rozgrzewamy sporą patelnię oraz szykujemy z boku brytfankę do pieczenia. Na patelnię wrzucamy łyżkę masła oraz dwie łyżki oliwy. Stawiamy ją na ogniu, aby się nagrzała. Od boczku odcinamy(...)Cebule obieramy i uderzamy tłuczkiem, aby ją delikatnie zmiażdżyć. Układamy na kilka minut na patelni. Całość przelewamy do brytfanki.* Do brytfanki dolewamy czerwone wino i tyle bulionu, aby zakryć mięso. Dodajemy przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek i zioła. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy około pół godziny, aż mięso będzie miękkie. Pieczarki czyścimy dokładnie z zabrudzeń, a następnie kroimy na mniejsze

Kolizje Smaków
Lasagne z sosem bolońskim, sosem beszamelowym i serem ! 183

łyżki mąki 300 ml mleka 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 100 g startego sera żółtego Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju na patelni wrzucamy cebulę, doprowadzamy do zeszklenia. Wrzucamy mięso mielone i smażymy. Kiedy mięso już będzie usmażone doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Przekładamy do dużego garnka. Wlewamy przecier, ketchup i odrobina wody i mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu przez około(...)startego sera, makaron i tak robimy 3-4 warstwy. Na sam wierzch wykładamy resztki sosu bolońskiego, układamy mozzarellę pokrojoną w plastrach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30-35 minut

Gotuj z Mąką
TRADYCYJNE GOLABKI Z PILZNA 137

córkę. Charakterystyczną cechą gołąbków pilzneńskich jest opiekanie ich w piekarniku tuż przed podaniem. U mnie przepis odrobinę wzbogacony. Polecam :) SKŁADNIKI: 1kg ryżu białego - ugotowanego na 'półmiękko' 1 kg mięsa mielonego mieszanego 1 mielonka najlepszej jakości 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 duża cebula, podsmażona na złoty kolor na smalcu przyprawy: sól, czarny pieprz, pieprz ziołowy, majeranek, odrobina(...)ciasno gołąbki - wrzucamy kilka ziaren pierzu i ziela, listek laurowy, ziarna kminku, trochę soli i bulionu (drobiowego lub jarzynowego). Całość przykrywamy i wkładamy na 2 godziny do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach.  Krok 5. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem - pomidorowym lub grzybowym, dalej pieczemy, tak około jeszcze przez 1 godzinę.  *część gołąbków możecie poddusić w piekarniku, wyjąć

Moja Książka Kucharska
Golonka pieczona w piwie-aromatyczna i mięciutka.... 184

Golonka przygotowana przez mojego męża-wyszła przepyszna,mięciutka,wprost rozpływała się w ustach,pełna aromatu i smaku-polecam Składniki: do gotowania golonek: dwie duże golonki wieprzowe

Swojskie jedzonko
Szybki obiad, czyli francuskie nadziane 553

sól, czarny pieprz świeżo mielony do smaku opcjonalnie posiekane ziarna świeżego pieprzu zielonego – ok. 10 szt. (tu już wpływ Francji i wrzucania pieprzu, gdzie popadnie ) Wykonanie: Filet z indyka posiekać bardzo drobno. Doprawić solą i czarnym pieprzem (pieprz zbędny jeśli użyjemy zielonego pieprzu). Jabłko umyć, obrać, drobno pokroić i dodać do mięsa. Dodać do całości posiekaną pietruszkę(...)ostrzem noża wyciąć dowolne wzory (wiecie, taki kulinarny bajer, ale tu ważna jest kolejność – najpierw posmarować, później tworzyć wzory. Dzięki temu wzory się nie „rozmyją” podczas pieczenia). Piec w nagrzanym na 195 stop. C piekarniku (grzanie góra/dół) przez ok. 25 minut. Podawać ciepłe z dodatkiem np. ulubionej sałaty z pomidorami i/lub oliwkami.   Smacznego

gutfut

Proponowane wyszukiwania