Lasagne z sosem beszamelowym

Lasagne z sosem beszamelowym

9 płatków makaronu do lasagne 20-30 dkg żółtego sera masło (do wysmarowania naczynia żaroodpornego) Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka przyprawy (sól, pieprz) Nadzienie mięsne: 0,5 kg mięsa mielonego 2 średnie cebule sos do spaghetti 2-3 ząbki czosnku przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano)Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 min. Podczas gotowania należy zwrócić uwagę aby płaty się nie posklejały. Wyjąć na talerze i porozkładać każdy osobno.Teraz należy przygotowa...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, sos beszamelowy, mielone, makaron, makarony, ser, lasagne, ser żółty, mięso, czosnek, mąka, cebula, mięso mielone, sos do makaronu, duszone, pieczenie, spaghetti, makaron z serem, dania z makaronem, sos mięsny, sos spaghetti, sos do mielonego , mięso duszone, masło czosnek, dania mięsne, lekkie dania, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję