pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:241/377)

PROSTY SERNIK Z MALINAMI BEZ PIECZENIA 2473

PROSTY SERNIK NA SZYBKO Z MALINAMI BEZ PIECZENIA Ostatnio wiele dzieję się i stąd ta słaba obecność na blogu. Jak tylko wszystko poukłada się i już wszystko w domu będzie gotowe wrócę na bloga z pewnością, bo bardzo za tym tęsknie. Na całe szczęście kuchnia jest już gotowa i mogę gotować, tylko czasu brak :( . Obiecuję, że wszystko nadrobię(...)sernik znika w jeden dzień.  ~~SPÓD~~ tortownica 26 cm. suchary 230 g. ( 1 op. )  masło czekoladowe np.  Nutella 400 g.  Suchary mielimy np. blenderem lub w maszynce do mielenia mięsa ( ja użyłam malaksera ). Masło czekoladowe lekko podgrzewamy w garnuszku z wodą lub w mikrofalówce ( niedługo u mnie 1 min.). Czekolada ma być płynna. Wlewamy do sucharów

Kuchnia Paulettes
Faszerowane bakłażany 152

kolorowe, jednym zdaniem wspaniałe danie na obiad. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, nie wymaga dużej liczby składników a efekt jest powalający. Zapraszam! Składniki: 2 duże bakłażany 25 dag mielonego mięsa z indyka 20 dag boczniaków 10 dag sera feta 1 mała cukinia 1 żółta papryka 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku olej 1,2 1/2 pęczka bazylii(...)Dodajemy miąższ bakłażana, paprykę, cukinię, boczniaki oraz pomidora. Dusimy 10 minut. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy mięso oraz ser i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy przyprawy i mieszamy. 3. Gotowym farszem nadziewamy bakłażany. Pieczemy je około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Posypujemy listkami świeżej bazylii. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Warzywa psiankowate

Życie ze smakiem
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 249

wraz z cebulą i wątróbką) przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do maszynki wrzucamy także marchewki. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem oraz roztartym w moździerzu tymiankiem z kolendrą. Dodajemy odciśniętą kajzerkę oraz jajka, mieszamy. Jeśli na patelni po smażeniu cielęciny z wątróbką zostało nam trochę sosu, dodajmy go do mięsa (wystarczy 1-2 łyżki, by dodatkowo nawilżyć pasztet). Kaszę(...)przykryciem, na małym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia wody. Lekko studzimy. Mozzarellę trzemy na dużych oczkach tartki. Łączymy z przestudzoną kaszą. Doprawiamy odrobiną gałki muszkatołowej. Dwa arkusze papieru do pieczenia smarujemy olejem. Mięso dzielimy na połowę i wykładamy na papier. Formujemy prostokąt. Rozkładamy plastry boczku, kaszę z serem oraz liście szpinaku (ja dałam jedną warstwę, ale można dać więcej

Smaki Na Talerzu
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11151

mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków -  łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam(...)startego sera i zieleninę, masę doprawiłam do smaku i dokładnie wymieszałam. Powstałym farszem wypełniłam wydrążone połówki ziemniaków. Na wierzchu posypałam resztą startego sera, na ser mieloną papryką. Naczynie żaroodporne wyłozyłam papierem do pieczenia i poukładałam ziemniaczki. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam ok. 20 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Podałam gorące. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekanka mięsno - warzywna 156

podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy do momentu aż odparują wodę. Następnie przyprawiamy do smaku sol ą  i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mielone mięso. Dodajemy 1 łyżeczkę papryki w proszku, majeranek oraz s ó l i pieprz do smaku. Smażymy do miękkości mięska. Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki, wkładamy do garnka i zalewamy(...)Następnie wykładamy usmażone pieczarki, mięso oraz brokuła z kalafiorem. Śmietanę łączymy z jajkiem i przyprawiamy do smaku gałk ą  muszkatołową, sol ą  i pieprzem. Gotowy sos wylewamy na zapiekankę. Na wierzchu układamy pozostałe ziemniaki pokrojone w plastry. Ser ścieramy na grubych oczkach i posypujemy wierch zapiekanki. Piekarnik rozgrzewamy. Wkładamy naczynie do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni

kulinarne odsłony pati
Cukinia z mięsem mielonym i mozzarellą 163

najeść. Idealnie nadaje się jako danie obiadowe lub przekąska - na różnych uroczystościach i w plenerze. Danie można przygotować na grillu (*). 2 cukinie (około 350-400g każda) 250g mięsa mielonego (można nieco mniej) 120g mozzarelli 1 mała cebula 1-2 ząbki czosnku 1 pomidor (duży) 2 łyżki oliwy bazylia sól, pieprz Dodatkowo: 8 plastrów pomidora kilka pomidorków miniaturek(...)Czosnek i cebulę (grubo posiekane) podsmażyć na oleju. Dodać mięso oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość dusić przez 15 minut, po czym przełożyć do miski i lekko ostudzić. Dodać ser (pokrojony w kostkę), wymieszać i doprawić do smaku (solą, pieprzem, bazylią). Cukinie napełnić farszem i poustawiać w formie do pieczenia. Na wierzchu każdego kawałka położyć plasterki pomidorków, lekko posolić

Di gotuje
Pieczarki faszerowane mięsem 142

mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól pieprz 100 g mielonej karkówki Wykonanie: Z umytych pieczarek wycinamy ogonki. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 4 łyżki wody i układamy w nim pieczarki. Każdą pieczarką dość mocno solimy i pieprzymy oraz do środka każdej(...)paprykę, sól oraz pieprz  i całość podsmażamy do odparowania wody z warzyw. Na koniec na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w 175 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu
Najprostsze szaszłyki z kiełbasy z dodatkiem papryki i cebuli 184

szaszłyka szaszłykiem jest prawidłowe ;) Bo przecież szaszłyk kojarzy się nam z mięsem, a taka forma to chyba prędzej kiełbasa w plasterkach na patyku ;) Echhh...jak zwał, tak zwał, ważne, ze jest pyszne ;) Składniki: kiełbasa - użyłam Kiełbasy Długiej Natura ZMNove , świeża czerwona papryka , cebula , szalotka , suszony rozmaryn , grubo mielony pieprz , olej do posmarowania szaszłyków, patyki do szaszłyków . Kiełbasę pokroić(...)szaszłyk przesmarować olejem za pomocą pędzelka. Układać na blasze wyłożonej papierem lub na ruszcie. Posypać świeżo mielonym pieprzem i rozmarynem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać ze świeżym pieczywem i dowolnym sosem - ja przygotowałam musztardowy, który bardzo dobrze pasuje do pieczonej kiełbasy oraz grzanki. Sos musztardowy: gęsta kwaśna śmietana , ulubiona musztarda , sól , szczypta cukru . Wszystkie składniki wymieszać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Żeberka pieczone w piwie z kiszoną kapustą i ziemniakami 441

piwem i musztardą, zapraszam zatem na żeberka pieczone w piwie z kiszoną kapustą i ziemniakami mojego przepisu. Myślę, że każdy powinien być zadowolony. Do przygotowania dania użyłem: 1 kg mięsnych żeberek wieprzowych, 3 średnich cebul, 1 kg kiszonej kapusty, 750 gram ziemniaków, 500 ml jasnego piwa, 2 ząbków czosnku, 3 łyżeczek mielonego kminku, 2 łyżek sosu sojowego(...)mielonego pieprzu, oliwy. Przygotowanie dania jest nad wyraz proste, a jedynym, czego tak naprawdę potrzeba do tego, aby smakowało ono wybornie jest cierpliwość. Żeberka powinny marynować się dość długo, aby należycie przesiąknąć aromatem marynaty - ja zostawiłem je w marynacie w lodówce na całą noc. Istotnym jest także odpowiedni wybór żeberek - polecam takie, które mają jak najwięcej mięsa

Wyprawy kulinarne
Dietetycznie: stek w sosie z pieczoną marchewką 182

Dzisiaj propozycja na porządny obiad. Na pewno Wasz facet z chęcią przyłączy się do uczty, bo kto by pogardził kawałem pysznego mięsa, a dokładnie stekiem?! Do tego cudowna surówka z pieczoną marchewką. No cudo! Przepis pochodzi z książki "Szczypta smaku". Składniki: NA STEKI: 600 g rostbefu bez kości 1 szalotka 2 kieliszki czerwonego wytrawnego wina 2 goździki 2 łyżki klarowanego(...)Marchewkę mieszamy z marynatą i odstawiamy na kilka minut. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Marchewkę rozkładamy na blasze z papierem do pieczenia i pieczemy ok 7 min. Rostbef kroimy na 4 steki, myjemy, osuszamy. Oprószamy grubo mielonym pieprzem. Smażymy na patelni grillowej - 3 minuty z każdej strony. Steki odkładamy na deskę aby odpoczęły. Na patelni na łyżce masła

Brzuszki Łakomczuszki
Pieczony łosoś z kiszoną kapustą curry 231

U nas ostatnio wzrosło spożycie ryb - zgodnie z noworocznym postanowieniem  - i dobrze, że się tego trzymamy :) Dzisiaj propozycja na kolendrowego łososia z przepyszną kapustą curry

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i pomidorami 112

Ziemniaki zapiekane z mięsem, pomidorami i serem. Świetna propozycja na dobry obiad dla całej rodziny! Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 800 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 3 małe pomidory, puszka pomidorów krojonych, 3 łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 duże cebule, 3 ząbki czosnku, łyżka suszonej bazylii, łyżka oregano, szczypta soli i pieprzu ziołowego, łyżka masła, 200 g sera żółtego(...)Dodajemy mięso oraz przyprawy. Smażymy przez 5minut, żeby zaczęło nabierać koloru. Następnie dodajemy przecier oraz pomidory w puszce i dusimy przez około 7minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w około 5-7 mm plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ziemniaków, następnie połowę mięsa z pomidorami, plastry pomidorów, pozostałe ziemniaki oraz pozostałe mięso. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez

Lena Gotuje
Ratatouille i recenzja książki "Sekrety francuskiej kuchareczki. 139

żyła sobie pewna arystokratka, którą należało wydać za mąż. Oczywiście należało ją wydać jak najlepiej :) Po negocjacjach wysłano ją do Francji. Niestety francuska kuchnia była wtedy bardzo prymitywna - średniowieczne pieczone mięso. Medyceusze byli rodem, który bardzo chciał wyjść z mroków średniowiecza, co było bardzo widoczne w ich konflikcie z kościołem, tak i Kaśka postanowiła unowocześnić trochę francuskie obyczaje kulinarne(...)biedy. Była to mieszanka najtańszych rzeczy tj. wina, które było powszechne, pieczarek, które rosły wszędzie oraz mięsa koguta, które się do niczego nie nadaje, bo nikt normalny nie zabija młodego koguta. No chyba, że się ledwo wykluł, ale te się masowo mieli na paszę, a nie zjada. W każdym razie ten aspekt biedy bardzo mnie interesuje i nie chodzi tylko

Kryzysowa Książka Kucharska
Faszerowane pieczarki 117

świerzych pieczarek 1 kg mięsa mielonego może być wieprzowe polecam również kurczęce 1 cebula 2 jajka 1 bułka sucha namoczona w mleku i wyciśnięta 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku natka pietruszki sól,pieprz do samku tarkowany ser zółty Sposób; Zaczynamy jak zawsze od mięsa ponieważ potrzebuje przejść przyprawami. Mięso wsadzamy do miski,wbijamy dwa jajka,dodajemy bułkę(...)Smarujemy blachę oliwą i nadziewamy naszym mięsnym farszem pieczaki, Do rozgrzanego piekarnika 200C wsadzamy blachę z pieczrkami na około 45 min. Następnie gdy będą juz zrumienione posypujemy serem i pieczemy około 10 min zmiejszając temperaturę piekarnika na 150C Smacznego

Viola cooks with passion
Strucla z makiem, zawijaniec 455

przemiale 500, jakość mąki będzie wyznacznikiem w wyrastaniu ciasta - 4 żółtka - 1/2 szklanki mleka - 10 dag ciepłego roztopionego masła - 3 dag świeżych drożdży - 6 łyżek cukru lub ksilitolu - mielona wanilia - szczypta soli mak: - 40 dag maku, u mnie 20 dag maku białego i 20 dag maku niebieskiego - 4 białka - 2 łyżki roztopionego masła - bakalie: rodzynki, migdały, daktyle, pekany, orzechy(...)cukru - 2-3 łyżki miodu 1. Bakalie zalewamy zagotowaną zalewą i odstawiamy na noc. Mak zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na ok. 20 minut, odsączamy z nadmiaru wody, mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Łączymy z bakaliami w syropie, mieszamy. Przed wyłożeniem maku na ciasto ubijamy białka i delikatnie mieszamy z masą makową. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania