pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:234/377)

Domowe hamburgery + film 227

Uwielbiany przez dzieci, szybki w przygotowaniu jest o niebo zdrowszy i smaczniejszy od tych kupowanych w budkach z fast foodami. składniki na 3 porcje   3 bułki 30 dag mielonej wołowiny 1 mała cebulka 1 pomidor 1/3 ogórka zielonego 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli czerwonej 6 liści sałaty 3 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu pieprz sól przepis Przygotowanie hamburgerów(...)mieszamy . W osobnej misce wołowinę łączy z posiekaną cebulką, mięso wyrabiamy dłonią, doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy dłonią. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże hamburgery. Kotleciki smażymy na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty . Bułki przekrawamy na pół, przekładamy do formy do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około

Smakowite Dania
Ćevapcići z sosem tzatziki 230

sosu: - 50 dag mielonego mięsa jagnięcego lub wieprzowego          - 30 dag jogurtu greckiego - 1 cebula(...)schłodzić w lodówce.  Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Mięso wyrobić z cebulą, 2 łyżkami mąki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, rozmarynem i sporą ilością papryki. Z mięsnej masy uformować wałeczki długości około 10 cm, nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków. Piec w piekarniku rozgrzanym do 230 stopni około 20 minut. Po połowie czasu należy

W poszukiwaniu inspiracji
Grillowane Tortille... 157

mąki - 1 łyżeczka soli po pół łyżeczki z każdej przyprawy: - majeranek - pieprz czarny -czosnek granulowany - chilli lub pieprz cayenne - papryka słodka - bazylia - oregano - imbir mielony - kmin rzymski -kolendra mielona PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na paski, następnie przygotowujemy marynatę z sosu słodko ostrego i pieprzu cayenne. Wkładamy kurczaka do marynaty i odstawiamy(...)każdy pasek mięsa do mąki z przyprawami, potem do miseczki z wodą, znowu do mąki i znowu do wody i do mąki. Każdą ta czynność powtarzamy z każdym kawałkiem mięsa i następnie smażymy na głębokim oleju. Na sam koniec układamy mięso w brytfance i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do pieca

Zainspiruj się kuchnią
Dzikie ptactwo czyli Perliczka w pomarańczach 162

imbiru 2 gałązki rozmarynu (opcjonalnie) Solanka woda 4-5 łyżek soli 8 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Marynata 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki tymianku grubo mielony pieprz 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki oleju Zaczynamy od tego że perliczkę czyścimy z pozostałości piór odcinamy kuper i nadmiar tłuszczu, dokładnie płuczemy i wrzucamy do garnka zalewamy wodą(...)pleców obkładamy dokładnie perliczkę. Obwiązujemy ją dokładnie tak żeby boczek nam nie spadł podczas pieczenia. Odstawiamy na min 2h do lodówki lub na całą noc. A dlaczego już tłumaczę- perliczka w odróżnieniu od kaczki i gęsi ma mało tłuszczu i aby nie wysuszyć mięsa najlepiej jest ja obłożyć czymś tłustym jak podałam w składnikach możemy ją obłożyć różnymi produktami

Piekielna Kuchnia Pati
Domowy Hamburger jak z McDonald's 198

Klasyczny h amburger z Mc Donald's to jedna z najpopularniejszych i naj częściej kupowanyc h kanapek w restauracji. Charakteryzuje go porcja mięsa wołowego, warzywa, takie jak: ogórek konserwowy, cebula oraz dodatek musztardy i ketchupu , całość oczywiście otula gładka bułeczka . P roste, nieskomplikowane składniki tworz ą wyjątkowy, tradycyjny i cha rakterystyczny smak pop ularnego hamburgera. Uwielbianego przez wielu klasycznego hamburgera(...)czasie ciasto dzielimy na porcje z których formujemy dość duże kuleczki. Następnie przekładamy je na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy . Bułki pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 30 minut. Bułeczki tuż przed pieczeniem smarujemy mlekiem . Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Burgery: Cebulę bardzo drobno kroimy (możemy również zetrzeć na tarce), podobnie

Słodka Strona
Rolada z ziemniaków ze szpinakiem 166

 Spójrzcie cóż to za efektowna rolada, co ciekawe z "kopytkowego ciasta", doskonała na przyjęcie bardziej uroczyste, ale i na niedzielny obiadek, zachwyci niewątpliwie gości i

kgwjanczewo
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 146

Przepis na super ławą, sycącą zapiekankę która idealnie wpasuje się na rodzinny obiad bądź kolację wśród znajomych. Przepis na 6-8 porcji. :)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie z indyka) 2 i pół szklanki dowolnego makaronu 3 ząbki czosnku 1 cebula puszka pomidorów krojonych słoik sosu pomidorowego ( u mnie Napoli) 150 gram pieczarek pokrojonych(...)naczynia żaroodpornego mięso smażymy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do makaronu na odrobinie oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami, gdy wszystko poddusimy przekładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy jedną pokrojoną mozarelle, pomidory w puszce oraz sos pomidorowy całość dokładnie mieszamy, na wierzch posypujemy drugą mozarella oraz ziołami pieczemy pod przykryciem

Studencka Micha
Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem kaparowym 144

Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i gotujemy do miękkości. Następnie gorące rozgniatamy praską i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Filety z ryby dokładnie myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa na drobno, możemy też rozdrobnić w robocie kuchennym. Do ryby dodajemy ostudzone ziemniaki, wyciśnięty przez praskę czosnek, jajko, skórkę z cytryny, sól i pieprz do smaku i wszystko(...)kulę, którą następnie spłaszczamy na kotleta, grubości około 1,5 centymetra. Każdego kotleta dokładnie obtaczamy w panko, lekko wciskając bułkę w kotlety. Na patelnię wlewamy olej – dobrze jest piec kotlety na małej patelni, wtedy mamy wysoki poziom oleju. Olej dobrze rozgrzewamy i gdy jest gorący, wkładamy kotlety, pieczemy w tej temperaturze przez 2 minuty, po czym zmniejszamy ogień

Smaczna Strona
Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni 217

zachowało soczystość, a po drugie, bo na tłuszczu wytopionym z boczku całość smakowała dużo lepiej. Owijanie ma większe znaczenie przy mięsie pieczonym - by go nie wysuszyć, ale i tu spełniło swoją rolę i tak uduszony obiad smakował wybornie, mięso było soczyste i kruche, całość bardzo aromatyczna. W zasadzie podobny efekt można uzyskać piekąc to samo na blasze lub naczyniu żaroodpornym(...)prezentuje się całkiem dobrze ;) Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni Składniki: 12 podudzi z kurczaka (wyluzowanych-bez kości) 150-200 g mięsa mielonego 300 g fasolki szparagowej żółtej 300 g fasolki szparagowej zielonej 1 duża cebula kilka plastrów boczku (użyłam 24, czyli po 2 na każde poudzie) 500 g passaty pomidorowej 2 łyżeczki

Kolorowy Przepisownik
Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami 167

szparagami ( dla 4 osób )  6 udek z kurczaka 3 łyżki octu balsamicznego  2 łyżki białego wina wytrawnego  1 łyżka miodu rzepakowego  1 ząbek czosnku świeżo mielony pieprz cukinia  kilka szparagów zielonych patyczki do szaszłyków  gałązki rozmarynu ( nie koniecznie )  Patyczki do szaszłyków wkładamy do wysokiej szklanki napełnionej zimną wodą. Namaczamy patyczki żeby(...)Cukinię myjemy pod zimną wodą i kroimy w plasterki ( maks centymetrowe) .  Wyciągamy patyczki z wody i nabijamy na przemian mięso, cukinię i szparagi – główki szparagów nabijamy na samym końcu.  Układamy szaszłyki na formie do pieczenia ( ja tak piekłam na grillu ) i układamy gałązki rozmarynu, dodadzą pysznego aromatu.  Grillujemy na niewielkim ogniu około 10 minut

Kuchnia na wzgórzu
Przekąska na Halloween - kotleciki mumie 250

średnicy orzecha wloskiego ) 300 g mięsa drobiowego mielonego jajko kilka gałązek natki pietruszki średnia cebula 5 łyżek bułki tartej pieprz do smaku ok 12 czarnych oliwek ok 8 plasterków wędzonego boczku keczup wykałaczki Wykonanie: 1. Cebulę bardzo drobno posiekać, zarumienić na rozgrzanym oleju. 2. W misce połaczyć składniki kotlecików - mieso mielone, jajko, posiekana natkę pietruszki, przestudzoną cebulę(...)podłużne części. 7. W każdy kotlecik delikatnie wcisnąć dwa plasterki oliwek i owinąć plastrem boczku. Boczek powinien nachodzić na oliwkowe oczy. Wbić wykałaczkę. 8. Mumie ułożyć na papierze do pieczenia i piec 20 min w temp. 200°C. ( opcja góra-dół ) 9. Po upieczeniu uzupełnić oczy mumii kropelkami keczupu

Atlas Smaków
Pierożki chińskie zrób to sam! 206

ręcznie mąkę zalewamy wodą  i mieszamy drewnianą łyżką, jak lekko przestygnie wyrabiamy ciasto.  Ciasto wałkujemy bardzo cienko.  Nadzienie   500 gram mięsa wieprzowego ( u mnie łopatka mielona )  2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula średniej wielkości 1 por ( biała część )  2 łodygi trawy cytrynowej 2 cm kawałek imbiru bardzo drobno posiekany 2 ząbki czosnku przeciśnięte(...)mięso, dodajemy przyprawy wraz z drobno pokrojoną trawą cytrynową, imbirem i czosnkie dokładnie mieszamy całość, odstawiamy na ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy białko i mieszamy. Farsz gotowy. Teraz nadziewamy pierożki i sklejamy. Ja podpatrywałam jak sklejać na różnych stronach np. tu   Pierożki gotujemy na parze. Koszyk do gotowania na parze ( bambusowy, metalowy) wykładamy papierem do pieczenia

Kuchnia na wzgórzu
Kanapki z rwaną kaczką 153

następnie zmniejszyć do 90 stopni. Piec 6-7 godzin. Cebulę pokroić w półplasterki. Dusić na tłuszczu około 10 minut, wlać sok z czarnej porzeczki i wino, dodać rozgniecione goździki. Dusić jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku miodem i solą. Bagietkę pokroić na kawałki, każdy przekroić wzdłuż na pół. Kaczkę wyjąć z piekarnika. Mięso porwać na kawałki, wyjmując przy okazji(...)kosteczki :) Posmarować bagietki tłuszczem z kaczki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 3-5 minut. Figi pokroić na plasterki. Złożyć kanapki. Jeżeli zostanie nam mięso, można je wymieszać z tłuszczem z pieczenia i zamknąć w słoiczku. talerze z Slate Plate

królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem, w kapuście pekińskiej. 218

ziemniaków 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 kulka mozzarelli kapusta pekińska sól pieprz bazylia oregano majeranek chili 2 ząbki czosnku pół cebuli Kapustę obrać z liści , ok 10-12 szt. Liście sparzyć i odłożyć. Ziemniaki obrać pokroić w plastry i obgotować ok 7-10 min.  Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko, pokrojoną mozzarellę, drobno posiekaną cebulę(...)wystawała poza naczynie. Na dnie ułożyć połowę ziemniaków, na nim całe mięso i przykryć ziemniakami. Liście kapusty zawinąć do góry i przykryć całą zapiekankę nimi. Rękę zwilżyć oliwą i nasmarować górę zapiekanki. Okryć całość folią aluminiową i piec ok 45 min w temp 190 st. Przed zakończeniem pieczenia na chwilę odkryć by listki kapusty przyrumienić. Podawać z sosem pomidorowym

Gotowanie jest łatwe