pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:228/377)

PIĄTECZEK!!!HAMBURGER Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ 206

wyszło na dobre. Zgrillowałam tez pomidory, skórkę obrałam, ale ja Wam się ni chce, to możecie to olać. Bułek sama nie piekę, po długich poszukiwaniach znalazłam takie, które mi smakują :) SKŁADNIKI DLA DWÓCH GŁODNYCH OSÓB : -600 gram mielonej wołowiny (u mnie goleń, lubię tłusto) -4 bułki -80 gram sera roquefort -duża czerwona cebula -3 łyżki oliwy z oliwek -łyżka(...)oliwą, smaż powoli mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie dodaj  wino, syrop klonowy, sól i pieprz do smaku. Cebula powinna być gotowa po około 15 minutach. PRZEŁÓŻ MIĘSO DO DUŻEJ MISKI, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekany ogórek, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. TERAZ CZAS NA PRACE RĘCZNE, musisz mięso bardzo dobrze wymasować, porzucaj

Kuchnia bezglutenowa Loli
Jesienne warzywa z syropem klonowym 109

Zapraszam na pyszne danie wegetariańskie, które same w sosbie stanowi pyszny posiłek. Można je jednak równiez podać jako przystawkę do porcji mięsa czy pieczonej ryby. Można do niego użyć ulubionych warzyw, choć korzeniowych typu pietruszka, raczej nie polecam. U mnie znalazło się wszystko to, co jest obecnie dostępne w wersji niemrożonej, czyli świeże warzywa sezonowe...polecam. Składniki: 1 duży brokuł(...)piórka 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki syropu klonowego lub miodu naturalnego płynnego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego tymianku sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku Sposób przygotowania: Umyte, osuszone i pokrojone warzywa ułożyć w płaskim naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek. Pieczrki umyć i osuszyć, obciać końcówki ogonków ( nie obierałam skórki

Gosia gotuje
Zapiekanka makaronowa z beszamelem 483

mozzarella i ementaler) 1/4 szkl. parmezanu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki soli lub do smaku 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron przygotowujemy al dente i odstawiamy na bok. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy do zarumienienia na patelni, mieszamy z makaronem i przekładamy do naczynia żaroodpornego(...)Powstałym beszamelem polewamy makaron, posypujemy 1 szkl. sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (najlepiej z funkcją grilla i termoobiegu) na 10-15 minut. W połowie pieczenia zapiekankę posypujemy parmezanem. Zapiekanka jest gotowa, gdy ser na wierzchu się zapiecze. Smacznego

My Culinary Art
Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food) 192

będzie szklista wyciskamy dwa ząbki czosnku, dodajemy starty na tarce imbir, a następnie przesmażamy przez pół minuty. Dodajemy mieloną wołowinę. Solimy i pieprzymy. Smażymy co jakiś czas mieszając, aż wołowina całkowicie zmieni kolor. Odstawiamy do ostudzenia. Do ostudzonego mięsa dodajemy ricottę, startą na tarce mozzarellę, posiekaną pietruszkę, jajko oraz roztarte w moździerzu (lub młynku) ziarna kolendry i kuminu. Solimy(...)uzyskać dwa prostokąty. Każdy smarujemy bardzo cienko, za pomocą pędzelka lub dłoni rozpuszczonym masłem. Nakładamy farsz i zwijamy brzegi, a następnie toczymy tworząc roladkę. Układamy na papierze do pieczenia. Powstanie tak 14 pałeczek. Gotowe smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 15-20 minut w 200°C (lub do czasu aż będą ciemno złote). Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy

Poezja smaku
Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym 320

Pomidorowym i Beszamelowym - Składniki : ok. 350 g makaronu lasagne        ok. 140 g żółtego sera   sos pomidorowy z mięsem: 500 g mięsa mielonego cebula 2 duże ząbki czosnku pomidory w puszce (krojone) kostka bulionu cielęcego  300 ml wrzącej wody     3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: słodka papryka, czosnek, kolendra(...)sól Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym - Sposób przygotowania: Sos pomidorowy z mięsem: Cebulę i czosnek kroimy w kostkę  a następnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy mięso mielone i smażymy do momentu zbrązowienia, następnie wrzucamy pomidory. Bulion cielęcy rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy - wlewamy do mięsa. Całość gotujemy

Słodka Strona
Zapiekanka z cukinii 191

odpadała, bo były za małe, dlatego wymyśliłam zapiekankę podaną w kokilkach.  Składniki na 2 kokilki o śr. 11cm: 2 cukinie (u mnie mała i średnia) 25 dag mięsa mielonego wieprzowego 2-4 plastry sera żółtego (zależy od wielkości) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku Przyprawa do kuchni włoskiej Kamis ½ szklanki przecieru pomidorowego Bazylia Oregano Sól Pieprz Olej(...)kokilek. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Zeszklić na patelni na odrobinie oleju. Dodać mięso i smażyć do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Całość doprawić bazylią i oregano. Mięso wyłożyć do kokilek. Przykryć drugą połową cukinii. Posypać startym serem żółtym lub ułożyć plastry. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Zupa krem pomidorowo - paprykowa z pulpetami 248

Gęsta zupa w wersji gładziutkiej, kremowej słodko-kwaśnej, uwielbiana przez wielu słynna pomidorówka, do tego pulpeciki w nowej odsłonie, jarskie bez mięsa, ale jakże pasują do

kgwjanczewo
Soczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki 254

minut odpoczynku pod folią (co jest konieczne, aby soki się ustabilizowały) i dopiero krojenie i wydawanie na talerze (jeśli pokroimy mięso od razu po wyciągnięciu z pieca, nieustabilizowane soki wypłyną na zewnątrz i mięso momentalnie zrobi się suche. Dzięki odpoczynkowi soki stabilizują się i zatrzymują w mięsie). Znane mi są dwie szkoły smażenia piersi kaczki ze skórą. Szkoła francuska, gdzie(...)porem, selerem naciowym i pomidorem pokroić w kawałki ok. 1 cm. Z nogi kaczki usunąć skórę. Mięso z nogi odkroić. Obie kości przełamać w stawie, nożycami do drobiu (lub tasakiem) przeciąć na pół każdą kość. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Wrzucić odkrojone mięso z nogi razem z kośćmi. Smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut do zrumienienia, mieszając

Moja Delicja
Kotlety ziemniaczano mięsne z piekarnika 530

Kotlety to zawsze udana propozycja na obiad lub obiado kolację. Można oczywiście usmażyć, ale dzisiaj proponuję upieczenie. Potrzebujemy 0,5 kg mięsa, 0,5 kg ugotowanych

chleba naszego
Udka kurczaka przepis 140

Super proste do przygotowania i absolutnie pyszne! PRZEPIS NA UDKA KURCZAKA Składniki na udka kurczaka: 6 udek kurczaka sól drobno mielona np. morska albo himalajska

Dorota Smakuje
Kiełbasa domowa wędzona 227

Kiełbasa domowa wędzona warto spróbować zrobić samemu nie jest trudna, może trochę pracochłonna, ale kto raz spróbuje, nie będzie chciał już ruszyć tej kupnej. Według tego

kgwjanczewo
ZAPIEKANE PULPETY 165

mięsa mielonego, 1 kajzerka, 1 jajko, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz, mąka do obtoczenia Sos: 1 puszka krojonych pomidorów, 1szkl. bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 ziarna pieprzu, 2 ząbki czosnku, szczypta cukru, 1 łyżeczka bazylii WYKONANIE Pulpety: Mięso mieszamy z jajkiem, namoczoną w mleku(...)patelni podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i bulion,dusimy jeszcze ok. 5 minut, blendujemy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Tak przygotowanym sosem zalewamy pulpety. Pieczemy ok. 30-35 minut. #pudliszki

słodki bratek
Karkówka po cygańsku 2484

łyżki octu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki sól i pieprz   Mięso umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster z obu stron oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron przez kilka minut. Usmażone mięso ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.   Cebulę(...)mięsie. Pieczarki pokroić w grube plastry i ułożyć na cebuli. Paprykę oczyścić, pokroić w cienkie paski i wyłożyć na pieczarki. Wierzch oprószyć delikatnie solą i pieprzem.    Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą w miseczce i zalać nim mięso oraz warzywa.  Naczynie żaroodporne przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piec

Simply Food
Kuchnie świata: Pieczony omlet z warzywami z San Escobar 130

San Escobar, choć dopiero odkryte, szybko zyskało sympatię turystów z całego świata. To maleńkie państwo, oprócz pięknej architektury i malowniczych krajobrazów, ma ciekawą kuchnię. Jedną z

My Chcemy Jeść
Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym 118

puszka krojonych pomidorów łyżka koncentratu pomidorowego ser żółty typu Gouda ok 150 g sól pieprz zioła prowansalskie oliwa z oliwek Pokroić cebulę w małej wielkości kostkę i podsmażyć. Dodać mięso mielone, które podczas smażenia powinno być rozdrabniane. Dorzucić na patelnie przepuszczony przez praskę lub drobno pokrojony czosnek i paprykę pokrojoną w małą kostkę. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać(...)serem żółtym. Zapiekać na pokropionej oliwą z oliwek blasze lub w naczyniu żaroodpornym przez 30 - 40 minut (aż cukinia będzie miękka) w temperaturze 200 stopni. Moja cukinia przed końcem pieczenia jeszcze w piekarniku

Karola gotuje