pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:237/377)

Karkówka doskonała wolno pieczona 215

prądu. Po tym, jak nasze kuchenne królestwo wzbogaciło się o wolnowar, skrócił się czas marynowania, a wydłużył czas pieczenia. Na szczęście nasz Crock-Pot zużywa o wiele mniej prądu niż piekarnik, a ze względu na pojemność pomieści nawet duże porcje mięsa. Stażu małżeńskiego nam przybywa, lat zresztą też, a ja niezmiennie lubię ten moment, kiedy Paweł pyta: " a może(...)sztucznych dodatków jest doskonała do obiadu. Spróbujcie sami. Przygotowanie mięsa zajmuje Pawłowi około 15 minut plus oczywiście czas marynowania i powolnego duszenia. Składniki ilość przypraw jest podana w przybliżeniu, możecie ją modyfikować zgodnie z własnymi upodobaniami. 2,5 kg karkówki wieprzowej 3 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki mielonego pieprzu 6 dużych ząbków czosnku czosnek  3-5 łyżek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pstrąg zawijany w boczek 179

Mięso i ryba? Tak- pomieszanie smaków, które świetnie ze sobą się zgrywa. Prawda, że ciekawa propozycja? Może sami spróbujecie :) Składniki : 2 świeże pstrągi (wypatroszone )  8 cienkich plastrów wędzonego boczku  limonka  200 g masła  świeżo mielony pieprz  sól morska  mielona kolendra  Przygotowanie :  Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Od środka nacieramy dokładnie(...)pstrąga i zawijamy boczkiem rybę. To samo robimy z drugą. Z drugiej połówki limonki ścieramy skórkę i posypujemy nią pstrągi. Tak przygotowane ryby układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy ryby do rozgrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy 20-25 min zależy od wielkości pstrąga. Smacznego

Niezły Młynek
31 najlepszych przepisów z makaronem 130

ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem  Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem(...)pieczonej dyni Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami Świderki z salami,cukinią i grana padano Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną

Moja smaczna kuchnia
Schab ze śliwką 217

naszym profilu na Instagramie. Nadrabiamy więc zaległości. W tym roku na naszym Wielkanocnym stole obok faszerowanego boczku znalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy. Schab ze śliwką świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno(...)kawałki schabu bez kości po 1,5 kg 2 łyżki soli 1 łyżka saletry potasowej do mięsa (lub soli peklowej) 1 płaska łyżka- pieprz młotkowany z kolendrą 1 łyżka suszonego czosnku 2 łyżki majeranku 4 łyżki cukru 1 łyżka papryki ostrej mielonej 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego suszone śliwki do gotowania musztarda kremska (ok. 2 łyżki) Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab ze śliwką 142

naszym profilu na Instagramie. Nadrabiamy więc zaległości. W tym roku na naszym Wielkanocnym stole obok faszerowanego boczku znalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy. Schab ze śliwką świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno(...)kawałki schabu bez kości po 1,5 kg 2 łyżki soli 1 łyżka saletry potasowej do mięsa (lub soli peklowej) 1 płaska łyżka- pieprz młotkowany z kolendrą 1 łyżka suszonego czosnku 2 łyżki majeranku 4 łyżki cukru 1 łyżka papryki ostrej mielonej 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego suszone śliwki do gotowania musztarda kremska (ok. 2 łyżki) Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane kuleczki mięsne w sosie cebulowo- borowikowym wg Aleex 145

proste i szybkie, ale naprawdę świetnie smakuje. Nadaje się nie tylko na zwyczajny obiad, doskonale sprawdzi się także w roli głównej na świątecznym stole. Polecam. Składniki: • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego od szynki • 50 dag borowików mrożonych lub świeżych (zastąpiłam pieczarkami) • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 1 średnia cebula • przyprawy: sól, pieprz, Delikat Knorr’a do mięs(...)masła • 1-2 łyżki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Cebulkę drobniutko posiekać w kosteczkę. 2. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, bułkę tartą, cebulkę i przyprawy. 3. Wyrobić mięso jak na kotlety, dodając 1 -2 łyżki zimnej wody, mięso będzie delikatniejsze i bardziej pulchne. 4. Z masy mięsnej formować niewielkie kuleczki. Moje miały wielkość dużego włoskiego orzecha. Podczas

W mojej kuchni
Kiełbasa Szlachty według Jacka W 219

mielona fi 8mm Przyprawy -sól kamienna nie jodowana 18 g?kg -pieprz czarny 2 g /kg -bazylia 1 g/kg -oregano 1 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -zioła prowansalskie 0,5 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę 50 g do całości -miód dwie łyżki -woda 200-250 g do całości Dodatkowo potrzebujemy  -kątnica wieprzowa -sznurek Wykonanie Kupione mięso myjemy(...)kawałki 4x4 cm mielimy na sitku fi 8 mm i dodajemy do drugiego mięsa w plastrach.Dalsza czynność to dodawanie przypraw dajemy je stopniowo i mieszamy. Mięso z przyprawami dobrze wymieszane chowamy do lodówki na 8-12 godz.Następnie wszystkie mięso ładujemy do kątnicy wieprzowej która  ma być dokładnie umyta.Staramy się dokładnie nakładać mięso ściśle aby nie było powietrza

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Rumcajsowe Enchiladas 188

innymi dodatkami (np. serem lub cebulą). Składniki: Puszka pomidorów w zalewie puszka czerwonej fasoli pinto 5 ząbków czosnku 1 czerwona papryczka chilli (lub 2 łyżeczki mielonego chilli) łyżeczka słodkiej papryki 500g mielonej wieprzowiny sól i pieprz do smaku kwaśna śmietana 4 pszenne tortille tarty ser Przygotowanie: Czosnek obieramy i blendujemy razem z pomidorami i chilli. Na patelni(...)rozgrzewamy odrobinę oliwy, wlewamy uzyskany sos i smażymy kilka minut cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Skarmelizowany lekko sos przekładamy do rondelka, a na patelni obsmażamy mięso doprawione słodką papryką, solą i pieprzem. Dodajemy do garnka z sosem, dusimy razem 15 minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy odsączoną fasolę i dusimy jeszcze kilka minut. Fasola musi pozostać lekko twarda

Gotuj z Rumcajsem
Canneloni w sosie pomidorowym 173

włoskie dania. A połączenie mięsa, makaronu i sera to dla mnie połączenie idealne. Do tego sos pomidorowy i jestem w niebie ;) 14 rurek cannelloni kulka mozzarelli Farsz: 500g mięsa mielonego wołowego cebula 3 ząbki czosnku sól morska prowansalska, pieprz łyżka koncentratu pomidorowego łyżka przyprawy do pomidorów 7 dag sera grana padano 2 łyżki oleju Sos: 700ml zmiksowanych, przetartych(...)rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim posiekana cebulkę. Dodać posiekany drobno czosnek i mięso. Smażyć ok 10 minut. Na koniec dodać koncentrat i przyprawy wedle uznania. Gdy mięso ostygnie wymieszać ze startym serem.Na dno naczynia żaroodpornego wylać trochę pomidorów, posypać bazylią. Rurki napełnić mięsem, układać ciasno w naczyniu. Ułożyć plasterki mozzarelli, posypać suszonymi pomidorami, zalać resztą pomidorów. Zapiekankę wstawić

Smakołyki Asi
Gołąbki z kaszą gryczaną i papryką 138

szkl kaszy gryczanej 500 g mięsa mielonego 2 jajka 1 papryka sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego główka kapusty na sos puszka pomidorów krojonych pół papryki 150 ml śmietany 50 ml mleka 2 łyżki mąki sól pieprz ziołowy szczypta bazlii 2 ząbki czosnku Kapustę włożyć do wrzątku, oddzielić pojedyncze liście, Następnie odciąć zgrubione nerwy liści i ugotować(...)tłuszczu. Przykryć i odstawić na pół godziny. Kaszę przełożyć do miski, lekko przestudzić, dodać mięso, jajka i drobno pokrojoną paprykę, dodać przyprawy i wymieszać. Liście kapusty nadziać nadzieniem, ułożyć w brytfance , skropić olejem, podlać ok pół szkl wody. Przykryć jednym lub dwoma liśćmi kapusty. Piec w temp 190 st przez ok 40 min. sos; Do rondelka wylać pomidory z puszki

Gotowanie jest łatwe
paprykowe fryteczki z dipem czosnkowym 196

późną kolację, gdy ciężkie mięsa są już niewskazane. Jest mało kaloryczna, swoimi kolorami bardzo cieszy oko i w połączeniu z dipem czosnkowym oraz szczególnie gałką muszkatołową zrobi na Was wrażenie. Składniki : 2-3 żółte papryki sałata lodowa 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 4 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku(...)mielona nać pietruszki Sposób przyrządzenia : papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski grubości około 0,5cm i przekładamy do miseczki na paprykę wylewamy oliwę z oliwek oraz posypujemy ją słodką papryką w proszku - całość dokładnie mieszamy by wszystkie paski były pokryte mieszanką oliwy ze słodką papryką rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, paprykę wykładamy na papier do pieczenia

zobacz ich smak
Roladki mięsne z naleśników 181

naleśników SKŁADNIKI (na 5 roladek): 10 gotowych naleśników 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule 2 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu 2 jajka ogórki konserwowe 200 g sera żółtego sól pieprz boczek w plastrach  Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, następnie przygotowujemy mięso. Przekładamy mięso do miseczki, dodajemy do niego pokrojone w drobną kosteczkę cebule, majonez i keczup(...)zwijamy całość tak jak krokiety. Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozeszły.  Roladki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe roladki kroimy na plasterki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort warzywny 116

Coś dla tych, którym znudziły się placki warzywne, nawet te pieczone. Prosty w wykonaniu i idealny w smaku tort z warzyw. Może stanowić samodzielne danie lub

Kucharzyca
Pieczona biała kiełbasa z ziołami 158

Po Świętach została mi niewykorzystana biała kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad. Składniki: 6-8 parzonych białych kiełbasek Marynata: 1 łyżka soku z

Kuchnia domowa Ani
Baba ghanoush – pasta z pieczonych bakłażanów 216

sobie. On nie ma być miękki – po naciśnięciu palcem czy łyżką on musi się z tej swojej miękkości rozpadać wręcz na papkę.   Wyjmujemy je z pieca dopiero, gdy już się rozpadają (moje pieczenie zajęło niecałą godzinę, kilka razy je przy tym odwracałam). Dajemy im ostygnąć na tyle, by móc się nimi nie poparzyć. Wyskrobujemy ze spalonej skórki(...)grillowanym mięsem, obok tzatziki. Jako pasta na kanapce, czy w wersji fusion – jako sos do makaronu. SKŁADNIKI 4 małe bakłażany (łącznie 800-900g) 3-4 łyżki pasty sezamowej tahini 1-2 małe ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek + olej/oliwa do podlania 2-3 łyżki soku z cytryny natka pietruszki lub świeża mięta sól mielony

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania