pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:239/377)

Domowe burgery 172

upieczeniem bułek. Z podanego przepisu wyszły mi 4 ogromne burgery, takie jak te serwowane w burgerowaniach. Dodatek kajzerek do mięsa mielonego czyni burgery miękkimi.  Burgery: 700g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki kajzerki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany  olej do smażenia, u mnie Polski Olej rzepakowy Bułki: 680g(...)Ciasto dzielimy na 4 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy sezamem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. 2. Kajzerki zalewamy wodą, moczymy aż namiękną. Wyciskamy wodę. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą do uzyskania zwartej masy. Formujemy 4 duże kotlety

Szefowa kuchni
Klops z indyka, serem feta i warzywami 130

warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno razem z pieczywem jako kanapkę. Jest pyszny. 4 duże porcje Składniki :  0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżej pietruszki pęczek szczypioru 100 g sera feta 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz(...)dużo ser feta doda nam smaku) oliwa do skropienia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  W dużej misce, takiej w której z łatwością będziecie mogli mieszać wrzucamy: mięso, paprykę bez nasion pokrojoną w małą kostkę, cebulę posiekaną w małą kostkę, posiekany czosnek, pietruszkę i szczypiorek. Dodajemy jajka, bułkę tartą i odrobinę soli z pieprzem. Wszystko mieszamy, tak żeby ładnie się

Niezły Młynek
Prosta zapiekanka z ziemniakami 198

nawet mielonym Mrożona mieszanka warzywna (używamy swojej ulubionej, czym więcej różnych warzyw tym lepiej, oczywiście można dodać świeże warzywa, oraz wszystkie wyżej wspomniane „resztki” z lodówki. 200 g potartego sera 4 jajka wegeta przyprawy (na przykład zioła prowansalskie, oregano, bazylia itp.) Podstawą jest mięso, warzywa i ziemniaki, jednak za równo rodzaje warzyw jak i mięsa, oraz samo(...)Kombinacji jest na prawdę wiele. Przygotowanie: Mięso kroimy w małe kawałki, przyprawiamy i podsmażamy na patelni. Jeżeli mamy dużą patelnię to dodajemy do mięsa warzywa, jeżeli patelnia jest za mała, to odkładamy mięso do garnka i osobno smażymy warzywa. Trzeba pamiętać, żeby ich nie rozgotować, bo będą się jeszcze dość długo piekły. Jeżeli używamy mrożonek to warto odparować z nich

KasiaiKrzysiu.pl
Salceson 192

Dziś podam przepis na roladę z wafli, która z wyglądu przypomina właśnie salceson. Stąd też wzięła się jego nazwa. A oto i on: Składniki: 1 kostka

Ciasteczkowy Potwór
Klopsiki zapiekane w sosie pomidorowym 174

które zajmują pierwsze miejsce na moim blogu :)  Teraz postanowiłam zrobić troszkę inną wersję: klopsiki z marchewką i ryżem zapiekane w sosie pomidorowym. Składniki: na klopsiki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 marchewka 1 cebula 1/2 szklanki ryżu nieugotowanego 1 łyżka majonezu pieprz czosnek granulowany przyprawa typu Vegeta na sos: 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki(...)cebulę z marchewką Przełożyć do miski mięso, ugotowany ryż, cebulę z marchewką, majonez i przyprawy Uformować klopsiki i układać w naczyniu żaroodpornym Nagrzać piekarnik do 200 stopni C Zrobić sos: wymieszać śmietanę z jogurtem, wlać sok pomidorowy i wodę, dodać majonez, mąkę i przyprawić Vegetą Sosem zalać klopsiki... ... i przykryć folią aluminiową Piec 40 minut, a po tym czasie zdjąć

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kalafior w mięsie mielonym 210

Klasyczny kalafior w nowej wersji, smakuje pysznie i też ciekawie wygląda, przy okazji nie ma dużo z nim zabawy.Spróbujcie bo warto:) Składniki: 1 kalafior 1,5 kg mięsa mielonego pieprz do smaku wegeta do smaku sól do smaku łyżeczka słodkiej papryki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej plastry szynki bądź boczku 10 dag startego żółtego sera Wykonanie(...)minut. Po tym czasie wyciągnąć go z wody i przestudzić. W między czasie przygotować mięso. Jeżeli mamy mięso w całości należy je zmielić. Zmielone mięso przyprawiamy do smaku wegetą, solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie dodajemy jajko i bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Przygotowanym mięsem dokładnie oblepiamy całego kalafiora. Z wierzchu oblepiamy go plastrami szynki. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego

Krakowskie smaki Ani
Mielone z leśnymi grzybami w keksówce. 176

Lubię mięso mielone, oczywiście zmielone w domu. Broń mnie Panie Boże, przed kupnem gotowego, zmielonego mięsa  w sklepie. Do zrobienia tego dania, zainspirował mnie przepis na blogu Fabryka Pomysłów  [TUTAJ] . Zrobiłem trochę inaczej i dodałem  grzyby, które rosną w moim ogrodzie, a jest ich w tym roku bardzo dużo. Składniki: 1,5 kg łopatka wieprzowa(...)wieprzową zmielić w maszynce, razem z przesmażoną cebulą i wyciśniętą bułką. Dodać jajka, śmietanę, przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC. Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym

Kulinarny karnet Christophera
Schab z morelami 199

Zapraszam was dziś na solidną porcję mięsa :)   Schab faszerowany suszonymi morelami z puree z buraka - 1kg schabu wieprzowego - garść suszonych moreli - zioła (tymianek, oregano, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory) - świeżo mielony pieprz, sól - łyżka sosu sojowego - łyżka sosu worcester - łyżka oleju - łyżka masła Na puree: - 5 buraków - 1 mandarynka dodatkowo: chrzan biały tarty + czarnuszka Schab przecinamy(...)czasie rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni C, a schab wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Na około układamy owoce: jabłka, suszone morele oraz garść kaparów. Pieczemy dwie godziny. Przed końcem pieczenia możemy zwiększyć nieco temperaturę, by schab ładnie się przyrumienił.   Buraki gotujemy w wodzie: umyte i w łupinach. Gdy będą miękkie studzimy, po czym obieramy i blenudjemy

Sajkofanka smaku
PROSTY SERNIK Z MALINAMI BEZ PIECZENIA 2496

PROSTY SERNIK NA SZYBKO Z MALINAMI BEZ PIECZENIA Ostatnio wiele dzieję się i stąd ta słaba obecność na blogu. Jak tylko wszystko poukłada się i już wszystko w domu będzie gotowe wrócę na bloga z pewnością, bo bardzo za tym tęsknie. Na całe szczęście kuchnia jest już gotowa i mogę gotować, tylko czasu brak :( . Obiecuję, że wszystko nadrobię(...)sernik znika w jeden dzień.  ~~SPÓD~~ tortownica 26 cm. suchary 230 g. ( 1 op. )  masło czekoladowe np.  Nutella 400 g.  Suchary mielimy np. blenderem lub w maszynce do mielenia mięsa ( ja użyłam malaksera ). Masło czekoladowe lekko podgrzewamy w garnuszku z wodą lub w mikrofalówce ( niedługo u mnie 1 min.). Czekolada ma być płynna. Wlewamy do sucharów

Kuchnia Paulettes
Faszerowane bakłażany 163

kolorowe, jednym zdaniem wspaniałe danie na obiad. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, nie wymaga dużej liczby składników a efekt jest powalający. Zapraszam! Składniki: 2 duże bakłażany 25 dag mielonego mięsa z indyka 20 dag boczniaków 10 dag sera feta 1 mała cukinia 1 żółta papryka 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku olej 1,2 1/2 pęczka bazylii(...)Dodajemy miąższ bakłażana, paprykę, cukinię, boczniaki oraz pomidora. Dusimy 10 minut. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy mięso oraz ser i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy przyprawy i mieszamy. 3. Gotowym farszem nadziewamy bakłażany. Pieczemy je około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Posypujemy listkami świeżej bazylii. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Warzywa psiankowate

Życie ze smakiem
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 273

wraz z cebulą i wątróbką) przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do maszynki wrzucamy także marchewki. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem oraz roztartym w moździerzu tymiankiem z kolendrą. Dodajemy odciśniętą kajzerkę oraz jajka, mieszamy. Jeśli na patelni po smażeniu cielęciny z wątróbką zostało nam trochę sosu, dodajmy go do mięsa (wystarczy 1-2 łyżki, by dodatkowo nawilżyć pasztet). Kaszę(...)przykryciem, na małym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia wody. Lekko studzimy. Mozzarellę trzemy na dużych oczkach tartki. Łączymy z przestudzoną kaszą. Doprawiamy odrobiną gałki muszkatołowej. Dwa arkusze papieru do pieczenia smarujemy olejem. Mięso dzielimy na połowę i wykładamy na papier. Formujemy prostokąt. Rozkładamy plastry boczku, kaszę z serem oraz liście szpinaku (ja dałam jedną warstwę, ale można dać więcej

Smaki Na Talerzu
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11175

mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków -  łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam(...)startego sera i zieleninę, masę doprawiłam do smaku i dokładnie wymieszałam. Powstałym farszem wypełniłam wydrążone połówki ziemniaków. Na wierzchu posypałam resztą startego sera, na ser mieloną papryką. Naczynie żaroodporne wyłozyłam papierem do pieczenia i poukładałam ziemniaczki. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam ok. 20 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Podałam gorące. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekanka mięsno - warzywna 170

podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy do momentu aż odparują wodę. Następnie przyprawiamy do smaku sol ą  i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mielone mięso. Dodajemy 1 łyżeczkę papryki w proszku, majeranek oraz s ó l i pieprz do smaku. Smażymy do miękkości mięska. Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki, wkładamy do garnka i zalewamy(...)Następnie wykładamy usmażone pieczarki, mięso oraz brokuła z kalafiorem. Śmietanę łączymy z jajkiem i przyprawiamy do smaku gałk ą  muszkatołową, sol ą  i pieprzem. Gotowy sos wylewamy na zapiekankę. Na wierzchu układamy pozostałe ziemniaki pokrojone w plastry. Ser ścieramy na grubych oczkach i posypujemy wierch zapiekanki. Piekarnik rozgrzewamy. Wkładamy naczynie do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni

kulinarne odsłony pati
Cukinia z mięsem mielonym i mozzarellą 185

najeść. Idealnie nadaje się jako danie obiadowe lub przekąska - na różnych uroczystościach i w plenerze. Danie można przygotować na grillu (*). 2 cukinie (około 350-400g każda) 250g mięsa mielonego (można nieco mniej) 120g mozzarelli 1 mała cebula 1-2 ząbki czosnku 1 pomidor (duży) 2 łyżki oliwy bazylia sól, pieprz Dodatkowo: 8 plastrów pomidora kilka pomidorków miniaturek(...)Czosnek i cebulę (grubo posiekane) podsmażyć na oleju. Dodać mięso oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość dusić przez 15 minut, po czym przełożyć do miski i lekko ostudzić. Dodać ser (pokrojony w kostkę), wymieszać i doprawić do smaku (solą, pieprzem, bazylią). Cukinie napełnić farszem i poustawiać w formie do pieczenia. Na wierzchu każdego kawałka położyć plasterki pomidorków, lekko posolić

Di gotuje
Pieczarki faszerowane mięsem 159

mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól pieprz 100 g mielonej karkówki Wykonanie: Z umytych pieczarek wycinamy ogonki. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 4 łyżki wody i układamy w nim pieczarki. Każdą pieczarką dość mocno solimy i pieprzymy oraz do środka każdej(...)paprykę, sól oraz pieprz  i całość podsmażamy do odparowania wody z warzyw. Na koniec na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w 175 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu